На море в Гърция 2020 - VII

• 54 428
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Имаме сметки в ПИБ от Кефалония ни се наложи да изтеглим пари. Удържаха ни за 300Е 2.5Е, не мога да кажа зависи ли таксата от това колко теглиш.

# 151
  • Sofia
Алонаки бийч днес

Параходче, благодаря за препоръката!

А аз мога да препоръчам таверната в Превеза, където ядохме страхотен кефал и сепия в мастило - Ventura.

# 152
Алонаки Фанари от тази сутрин:

Утре мисля да се придържа към препоръката на Параход.

# 153
Привет! Simple Smile
Един малко по-различен въпрос за Гърция - каква е таксата за теглене на пари от банкомат и има ли значение вида банкомат?
3,95€ за изтеглена сума от 250€, банка ДСК Peace

Момичета, благодаря Ви от все сърце за препоръките за пясъчен плитък плаж Hug
От 3 дена обикаляме всички, които споменахте тук, вчера намерихме “нашия” и днес се размазваме от кеф Simple Smile Трани Амудия, плаж Livrochio Beach. И Каламици ни хареса вчера, но тук е по-спокойно, по-широко, морето е по-плитко. Има и свободна зона, и шезлонзи без такса, но с консумация, ние ползваме шезлонзите на кокетен бийч бар Latinos (8- 9 шезлонга имат общо) и е точно това, което търсех: спокойствие, малко хора, пясък и тюркоазена вода Heart

# 154
  • София
Имам въпрос,  свързан с Крит.
Някой бил ли е в Milia? Тук, примерно - https://www.lavienblog.com/en/greece/crete/village-crete-without … ecticity-english/ - са писали за това място.  Интересуват ме лични впечатления.
Ще минем наблизо на път за Елафониси и предвид съкратеното ни време (от 10 на 7 дни) се опитвам да оптимизирам програмата. Заслужава ли си да се отбием?
Предполатам, че истинското усещане може да се добие само от отседналите там, но пък ако кажете че и за транзитно преминаващите туристи е интересно - ще се отклоним.

Vivi писала съм по въпроса. Ако не го намираш ще ти кажа, но сега пътувам и съм на телефона.

# 155
  • София
До тази година никога не съм имала такса при теглене с карта, защото съм банков служител в БГ.
Вчера изтеглих 100€ от атм на Пиреус в Гърция и ми уддържаха 3€ такса. Всички банкомати в ГР  вече имат такси.

# 156
  • Sofia
Момичета, може ли да ме ориентирате – когато се попълва PLF-декларацията, тъй като вече трябва да е една за цялото семейство, информацията за втория, да кажем, член на семейството, само в частта след "Add Family Member" ли се попълва? Защото полетата там са много "постни" – буквално само име и години на втория пътник. Така ли трябва да е? Малко странно ми се струва... Rolling Eyes

# 157
Здравейте! Извинявам се за въпроса, вероятно многократно е отговорено на него, но да попитам все пак. Та Аз ще пътувам с мой приятел в една кола само двамата, в случая една декларация ли се попълва или всеки си попълва отделна декларация?

# 158
Момичета, може ли да ме ориентирате – когато се попълва PLF-декларацията, тъй като вече трябва да е една за цялото семейство, информацията за втория, да кажем, член на семейството, само в частта след "Add Family Member" ли се попълва? Защото полетата там са много "постни" – буквално само име и години на втория пътник. Така ли трябва да е? Малко странно ми се струва... Rolling Eyes
Да. Сама това се попълва.

Здравейте! Извинявам се за въпроса, вероятно многократно е отговорено на него, но да попитам все пак. Та Аз ще пътувам с мой приятел в една кола само двамата, в случая една декларация ли се попълва или всеки си попълва отделна декларация?
Една декларация. Като я попълваш избираш non family

# 159
  • Sofia
Благодаря, anbibian! Явно доста са го съкратили / опростили. Аз си мислих, че и за family member-а трябва да се попълват адрес, телефон, номер на ЛК и други детайли. Simple Smile

# 160
Извинявам се, че ще повдигна отново въпроса за тестовете.
Интересувам се къде в София мога да се тествам, но без предварително записан час. И, ако трябва да се запиша за час къде бих могла да го направя , за да имам тест на 03.09 ?

# 161
  • Sofia
Интересувам се къде в София мога да се тествам, но без предварително записан час.

Ramus, а сигурно и в други лаборатории.

# 162
Интересувам се къде в София мога да се тествам, но без предварително записан час.

Ramus, а сигурно и в други лаборатории.
И Цибалаб

Аз почнах тук да следя мерките, надявам се англичаните да обновяват редовно
https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/greece/coronavirus#:~:t … 20public%20spaces

# 163
  • София
Поздрави от Паралия Потамос до Солун! Времето е прекрасно и водата е идеална за плуване. Плажът е приличен, има хора, но не е гъчканица. Утре летим към Самос.
За пътуването ние се тествахме в Пирогов - без записване е, отне ни всичко 30 мин. Проби се взимат от 8.00 до 10.00 в делнични дни, резултатите се получават на следващия ден от12.30 до 13.30 на Централна регистратура.

# 164
  • София
Миленка, през последните години това беше нашето място за уикенди, но се позоционирахме по-близо до пясъчната коса.
А тази година нямаме нито едно пътуване за уикенд Sad

Общи условия

Активация на акаунт