На море в Гърция 2020 - VII

• 54 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Змия, за съжаление годината е тегава. Аз до последно треперих дали ще стигна до Гърция това лято, защото веднъж отложих пътуването от юни за края на август и пак беше супер несигурно. Иначе предполагам, че до пясъчната коса е по-приятно, но ние сме за малко и тук паркирахме и останахме.

# 166
  • София
в посока Косата плажът не е урбанизиран. Има си обособени места за нудисти.
А около потъналия кораб е много приятно за шнорхелинг.

# 167
  • София
в посока Косата плажът не е урбанизиран. Има си обособени места за нудисти.
А около потъналия кораб е много приятно за шнорхелинг.
потъналия кораб не е ли на Епаноми? или има и друг?

# 168
Потамос и "Косата" са на Епаноми, просто в различни части на полуострова Wink

# 169
  • София
Има-няма 2 км разстояние

# 170
До тази година никога не съм имала такса при теглене с карта, защото съм банков служител в БГ.
Вчера изтеглих 100€ от атм на Пиреус в Гърция и ми уддържаха 3€ такса. Всички банкомати в ГР  вече имат такси.

ползвам REVOLUT    няма такса на до 800лв приблизително  в цял свят

# 171
Някой добър човек, който ще ходи в Рамус в централата в Дружба тази седмица дали ще може да попита какво ще им е работното време другата неделя и понеделник (06 и 07.09 ). Притеснявам се, че са празнични дни, пък не мога да се свържа с тях по никакъв начин. Не мога да намеря и друга лаборатория, която прави тестове неделя. 

Благодаря предварително Simple Smile

# 172
От брифинга за Ковид в Гърция - няма промяна в мерките за маски и други ограничения (т.е. остават където каквито са в момента), изискването за PCR тестове на влизане се удължава до средата на септември.
Сухопътен пункт за вход на чужденци остава само Кулата, за излизане в посока България (и влизане на гърци) работи и Маказа.

# 173
  • София
Закинтос влиза в районите със задължителни маски и на открито, доколкото разбрах. Някой тук щеше да ходи нататък?

# 174
Днес доплавахме до Ковиу.

Много ми допадна. Уникален цвят на водата, ситен пясък, закътан плаж.

# 175
Закинтос влиза в районите със задължителни маски и на открито, доколкото разбрах. Някой тук щеше да ходи нататък?
Аз тръгвам във вторник, обаче никъде не прочетох, че е в регионите с маски.
Там би трябвало да е вечерен час, маски на закрито и забраните за повече от 50 човека.

# 176
  • София
Аз тръгвам във вторник, обаче никъде не прочетох, че е в регионите с маски.
Там би трябвало да е вечерен час, маски на закрито и забраните за повече от 50 човека.

В групата за Кулата във фейса, в поста с който дамата съобщи за резултатите от брифинга днес, в един от подкоментарите изрично подчерта, че Закинтос влиза в списъка от понеделник. По-късно каза, че ще публикува още допълнителна информация за районите с рестрикции. Като официална информация и аз още не го откривам.

Редактирам се, ето тук пише за Закинтос и Лесбос и маски от събота

https://www.nytimes.com/reuters/2020/08/28/world/europe/28reuter … hResultPosition=5

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 19:41 от тодоричка

# 177
Редактирам се, ето тук пише за Закинтос и Лесбос и маски от събота
https://www.nytimes.com/reuters/2020/08/28/world/europe/28reuter … hResultPosition=5
Да, абсолютно права си! Мой пропуск, бързах за границата да напиша.
Иначе Халкидики, Парос/Антипарос и Ханя остават, интересно, че не пише за Миконос нищо Simple Smile
https://www.capital.gr/epikairotita/3477093/ektakta-metra-se-les … eis-apo-barkeloni

# 178
селските фермерски пазари дали работят

# 179
На Халкидики - не, за регионите с по-малко рестрикции не знам.

Общи условия

Активация на акаунт