На море в Гърция 2020 - VII

• 54 390
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Офф. Сега ММ ще бие отбой.
Добре кажете с кой остров може да сменим дестинацията, няма да нося маска на открито.
Искам да е място, което като цяло не е подходящо за по-малки деца, защото тези на които е подходящо може да идем с малкото, а сега сме уредили бабата да го гледа и ще пътуваме само с голямото. Идеята не е просто да идем на почивка, а да видим/изживеем нещо интересно. Аз обичам да ходя и по руини, пещери, други забележителности. Дъщеря ми се беше настроила за кустенурките и Наваго Sad
Евентуално Лефката или Кефалония или някой друг от по-близките?

# 181
С Кефалония си е най-лесно да смените, там и без това е по-хубаво Simple Smile А и костенурките са по-лесно достъпни.
Руини, виж, няма, защото цялата историческа архитектура (доколкото я е имало) е срината от земетресение през 1953-а, но пещерите са доста впечатляващи.
Кога заминавате?

# 182
С Кефалония си е най-лесно да смените, там и без това е по-хубаво Simple Smile А и костенурките са по-лесно достъпни.
Руини, виж, няма, защото цялата историческа архитектура е срината от земетресение през 1953-а, но пещерите са доста хубави.
Там все още не са обявили маски на открито, нали? Те може и да ги въведат вторник, но ме интересува към момента.
Скиатос или Скопелос? Предвидили сме 7 дни, те са по-малки островчета, не знам дали няма да са ни много 7 дни ако сме там и май ферибота е по-скъп, нещо не ми се дават много пари за ферибот в момента, иначе бихме посетили с удоволствие и Лемнос.
Като се замисля и на Тасос не сме ходили по плажовете, там бяхме само 2 дни на разходка из острова.
Вторник ще пътуваме, 1/09

# 183
7 дни ви стигат и за двата острова (Скиатос и Скопелос), но да, фериботът е значително по-скъп там.
Няма как да знаем какво ще обявят във вторник...

# 184
От къде е най-добре да се хване ферибота за Кефалония Нидири или Килини?

# 185
Нидри или Астакос. Килини е доста по-далече.

# 186
селските фермерски пазари дали работят

Да ,не са спирали!

# 187
Гугъл мапс ми показва пътя през Патра, където има само 1 ферибот на ден, от Астакос също е един. От Килини са  повече през  деня.
Гледам ги на ferryhopper. От Нидри нищо не излиза. В Гугъл мапс виждам линия от Василики до Фискардо, но тя не ми излиза във ferryhopper. Прочетох на първа страница,че пристанището е в ремонт.

# 188
# 189
  • София
Гугъл мапс ми показва пътя през Патра, където има само 1 ферибот на ден, от Астакос също е един. От Килини са  повече през  деня.
Гледам ги на ferryhopper. От Нидри нищо не излиза. В Гугъл мапс виждам линия от Василики до Фискардо, но тя не ми излиза във ferryhopper. Прочетох на първа страница,че пристанището е в ремонт.
От Василики няма ферибот за Кефалония. Тръгват от Нидри и преди месец бяха по два на ден, но са малки кораби, струва ми се че не събират много коли, но и сега не знам какъв наплив има. Защото на Лефката бяха предимно гърци, много малко италиянци, една-две румънски коли и една-две румънски. Имаше германци, но те са по лодките и вечер по ресторантите, тоест не ползват ферибота.
Тук ми излезе, че има от Патра ферибот - https://www.ferryscanner.com/en/ferry/results#search/dep/GRA/arr … gers/1/vehicles/0

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 22:07 от dioni

# 190
Flowers Hibiscus

Места за настаняване може ли да ми препоръчате, не конкретно хотели, по-скоро райони или населени места? Фискардо и Асос изглеждат много красиви на снимките.

# 191
Аз бих предпочела севера, много по - красиво, но ако ви е важен ситния пясък, то на юг. Ако сега отида, ще гледам да съм близо до Петани или Миртос. Все пак е лично усещане.

# 192
  • София
Аз също бих избрала севера. Диварата, Макриотика, Агия Ефимия, дори Сами.

Ние сме спали тук, много са хубави апартаментите:

https://www.minasapartments.gr/

# 193
  • София, България
Потамос и "Косата" са на Епаноми, просто в различни части на полуострова Wink

Останките на кораба ги видях в Мапс, но косата къде е? И какво представлява?

# 194
  • София
Точната дата е 19 септември!
Ограниченията за Белгия, България, Румъния, Малта, Швеция, Испания, Албания, Северна Македония и Обединените арабски емирства, да показват отрицателен тест Covid-19 за влизане в страната ще бъдат удължени до 19 септември, каза заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас.

Страната ще забрани полетите до и от Барселона от понеделник, 31 август 2020 г.

Гръцката гражданска защита затегна ограниченията и за островите Закинтос и Лесбос.
Забрана за събирания и събития
Задължително използване на маска навсякъде, на закрито и на открито
4 човека на маса в ресторанти (6 ако са роднини)
Спиране на посещенията в болници, старчески домове
Затваряне на баровете, ресторантите и др. в полунощ всеки ден
и т.н.
Също така нови ограничения за Митилини и Иматия.
Старите ограничения остават в сила.

Правителството обмисля допълнителни мерки в цялата страна.

Броят на ежедневните случаи в Гърция се очаква да достигне 2000, според ново изследване на Солунския университет на Аристотел.
"Аналитично ежедневните случаи през октомври ще варират между 200-260, през ноември те ще се увеличат до 410, докато през декември те ще бъдат вече около 2000 на ден", каза професор Sarigiannis.
Това ми се струва прекалено!!!
„Данните от изследванията могат да бъдат променени,  ако се вземат нови мерки и се направи подходяща подготовка.“ , добави професора.

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 00:15 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт