Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 081
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Само да вметна ,че сатенът иска перфектни стени,защото всичко му личи.
 Аз се опитах да снимам измитият латекс под ъгъл ,за да видите разликата.Дано качеството на снимките,не се развали при качването.
 Ето от детската стая.
Отпред не се вижда нищо

И отстрани на светлината.

На стълбището срещу светлината се вижда най-добре.

Ето в обратната посока.

Ето и другата стена,която също има изтриване,но след като светлината не пада косо върху нея изобщо не личи.

Така че,ако у вас не е много светло ,грабвайте някоя гръцка боя.Ако и  стените ви са хубави и имате читав бояджия,заложете на сатен.
Ако искате перфектни резултати при миене ,ще трябва да скочите на 3 пъти по-скъпата Бенджамин Мур.
Нарочно пуснах снимков материал,за да може всеки да прецени сам,но аз петната  от изтриване си ги виждам. На мат боята си личат повече.

# 646
Нелина, от съвсем кратко време следя темите, но снимките, които пускаш, са страхотни! Има ли някъде събрани от цялото жилище?

# 647
  • Пловдив
Много мило Аmelie,но все щраквам с телефона  от тук,от там.Уж се взимам в ръце до 1 месец да завършим всичко отвътре,защото ми е много голо без точните картини,аксесоари,стенни лампи, ако щеш и саксии.В момента довършваме плочките отвън ,защото ми писна да вкарваме боклуци и пепел и щом завършим,ще пусна по-цялостни снимки.
 Мисля че в строежната тема съм пуснала най-много.

# 648
Много мило Аmelie,но все щраквам с телефона  от тук,от там.Уж се взимам в ръце до 1 месец да завършим всичко отвътре,защото ми е много голо без точните картини,аксесоари,стенни лампи, ако щеш и саксии.В момента довършваме плочките отвън ,защото ми писна да вкарваме боклуци и пепел и щом завършим,ще пусна по-цялостни снимки.
 Мисля че в строежната тема съм пуснала най-много.

Moля!
На нас ни предстои да обзавеждаме (и не само) в следващите месеци и още събирам идеи и впечатления. Каквото съм видяла, страшно много се припокрива и с моите виждания и ще чакам да пуснеш цялото жилище някой ден (ако прецениш, де).
Иначе мисля да се пусна до БМ за боя тези дни, ще ми се да видя колко излиза квадратен метър с техните бои.

# 649
Nelina, черният стол от последната снимка удобен ли е? И ако да от къде е закупен?
По план трябваше да имаме кресло, но така и не намерих удобно, особено като го сравнявам с икейския Поанг.

# 650
  • Пловдив
sisku,на мен ми е много удобен.Платът прискърцва като седнеш,но много си го обичам.За съжаление не е купуван от тук а от Англия преди повече от година за £20.Градински се води,но всички столове,които харесвам са безбожно скъпи,а аз вечно предекорирам и размествам,та не си заслужават големите вложения с моя  интериорен нрав.
 Тук съм виждала други копия та butterfly chair в vida xl.Аз много исках кожен, но от истински телешки бокс,а техният е от по-финна и по-лъскава кожа.
Не знам дали си пробвала акапулкото от Юск.Вярно,че поизлизат от мода,но също са ми много удобни.
Ще се допълня със снимка.
https://jysk.bg/gradina/mebeli-relaks/gradinsko-kreslo/gradinski … -ubberup-asorti-0
Имам два и единият ще го позиционирам в момчешката детска.Идеален е за по-малки пространства,защото не е плътен,пропуска светлината и така създава усещане за лекота.
Много се отдалечихме от детската тема,извинения.
Аmelie,антрето е готово и не съм го показвала,ще ти изпратя снимка.

# 651
  • Пловдив
Извинявам се а спама, ама понеже заговорихте за кресла - имам тези двете. Поръчах ги за балкона, но дребосъците си ги прибраха за в стаите Rolling Eyes
Супер удобни са и се замислям, да поръчам още един такъв, вместо люлеещ се, за къта ми за четене
Скрит текст:

# 652
Този от Юск, го бях гледала преди две години, когато търсехме за терасата, но тогав взехме два шезлонга. Обаче не ми се връзва и интериорни:(.
То сега на котката нещата заеха мястото на креслото, но не съм се отказала напълно.

# 653
  • Пловдив
Оше един глас за Бенджамин Мур.
С нея боядисах коридор, кухня и спалня.
Препоръчвам и валяка за отсичане на стени. С него е песен и се приключва драмата с хартиено тиксо между таван и стена.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 17:17 от miraluba

# 654
  • Бургас
Оше един глас за Бенджамин Мур.
С нея боядисах коридор, кухня и спалня.
Препоръчвам инваляка за отсичане на стени. С него е песен и се приключва драмата с хартиено тиксо между таван и стена.

Може ли снимка или линк какво представлява този валяк?

# 655
Здравейте. Предстои ни направа на стена с бюро и място за телевизор (евентуално). Въпросът e свързан с бюрото. Едни ми казват, че трябва светлината да идва от дясно, други ми казват, че трябва да идва от ляво. Дъщеря ми пише с дясната ръка. Ще съм благодарна на вече проверени мнения. Прилагам и снимки на  стената, на която искам да бъде направено бюрото. Да вметна, че до гардероба има вратопрозорец към тераса, а под прозореца има радиатор за парно.

Скрит текст:

# 656
Щом пише с дясната ръка, с добре пред нея на листа да е светло - т.е. светлината да идва отляво. Ако светлината ѝ идва отдясно, със собствената си ръка ще се затъмнява листа, докато пише.

Ако оставите така гардероба, ясно се вижда на снимката как хвърля сянка върху стената и затова доста ще затъмнява. Може да е така, но бюрото трябва да е с над 100 см дълбочина (при дълбочина на гардероба 60 см).

Аз бих сложила гардероба по-близо до вратата, а на негово място бюрото - да, по-добре е светлината да е отляво, но не е чак толкова голям проблем да е отдясно. Май по-голям проблем при вас е отварящата се балконска врата и бюрото/стола пред нея...

Ако искате сложете скица с размерите на стаята, леглото и гардероба за по-точни коментари.

# 657
Първата снимка ли е ваща?
Като разположение стаята е като нашата детска, без тераса само. Grinning

Принципно правилото е от ляво да идва светлината, за да не сенчи ръката върху листа.
Дали ще го спазиш е твой избор.

Бюрото до гардероба ли искаш да бъде?

Аз съм писала че нашата не съм я съвсем измислила така ли да остане, но гардеробът съм го сложила до вратата, а бюрото след него, накрая към прозореца е скрин с чекмеджета и рафтове нагоре.

# 658
Бюрото е добре да е до прозореца - пред него ли на стената срещу гардероба до прозореца.
На мястото на гардероба е нефункционално - вратата на стаята и вратата на терасата правят "ходова линия", а дълбочината на стаята е в дясно от вратата. До гардероба може да има телевизор.

# 659
Гардеробът няма да бъде този, мястото му също не искам да бъде там. По принцип бюрото може да бъде ъглово под прозореца, но ме спира това, че не знам колко добре ще се отоплява стаята, защото там е радиаторът на парното. Прикачвам набързо скалъпена схема на стаята, като единственото, което имаме е малм легло 120*200см
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт