Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 620
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Ако не разполагаш с програма, нарисувай схема на стаята и в нея разположи "мебелите", може и на отделни листчета, за да може лесно да ги "местиш".
Всичко в мащаб, за да представиш реално нещата.
Аз си правя разположението на една аматьорска програма. Струва ми се лесна за работа. Програмата  се казва Room planer. Ако мислиш, че няма да св справиш, мога да ти помогна като нахвърля набързо две легла и гардеробче, само са нужни точни размери.

# 451
Здравейте,предстои да правим детска стая на сина ми( на 3 години и половина).Иска ми се освен неговото легло да има възможност да спи още някой в стаята,ако се наложи.
Пред дилема съм,дали неговото легло да е спалня или да е стандартен размер и да взема и разтегателно диванче или легло,което се издърпва отдолу./с възможност за спане/
Моля, посъветвахте ме.
Отеделно се чудя, дали да му взема сега бюро или да е на варианта с масичка с 2 столчета(да рисува,пише и т.н)
Струва ми се, че е много рано за бюро.

# 452
  • Варна
Много е рано за бюро и категорично не бих отнемала от мястото за игра като тупна спалня в стаята на тригодишно дете. Сложи нормално легло, а ако трябва някой друг да преспива там има разтегателни фотьойли, преносими легла и всякакви подобни варианти.

# 453
Разтегателен фотьойл сякаш ще заема най-малко място.
Спалня категорично не, нито гости е подходящо да спят там, нито пък родители.

# 454
В стаята на сина ми винаги е имало разтегателен диван.

В началото беше един, който ставаше на спалня 140 на 200 и беше адски удобен. След като сложихме бюро, сменихме дивана с по-малък, който в разтегнато положение е 120 на 200, но свит заема много по-малко място от предишния. И двата дивана са били от ИКЕА.

Детето обича да лежи на диваните, докато чете или нещо се занимава. Леглото му е монтирано на височина и освен за спане не е предвидено за друго. Диваните ги използваме, когато имаме гости с приспиване у дома. Тогава аз се премествам при детето и гостите се разполагат на голямата спалня. Едно време често играехме този номер, напоследък само роднините идват.

Бюро не бих сложила за тригодишно дете освен ако не се използва от някой родител за хоум офис например.

Вариантът за легло, което се издърпва отдолу, също ми допада. Аз много харесвам такива легла и съм пробвала едно на ИКЕА, беше ми дори удобно, при положение че спах на долното легло.

# 455
Здравейте!
Ще правим детска стая и се чудя за разположението. Стаята е 3.5 x 5.0 метра, но има врата на едната къса стена и прозорец посредата на дългата стена. Това срещу дивана е ТВ шкаф, а до него евентуално гардероб.
Прилагам схема на това какво ми хрумва, но все си мисля, че има и по-добър начин Simple Smile Ще се радвам на споделени идеи.

# 456
  • гр. София
Здравейте!
Ще правим детска стая и се чудя за разположението. Стаята е 3.5 x 5.0 метра, но има врата на едната къса стена и прозорец посредата на дългата стена. Това срещу дивана е ТВ шкаф, а до него евентуално гардероб.
Прилагам схема на това какво ми хрумва, но все си мисля, че има и по-добър начин Simple Smile Ще се радвам на споделени идеи.

[/quot
Малко предложения и от мен, обичам да правя картинки Wink
Размерите са реални вашите Simple Smile

Обзавеждането е икейско 👍🏻😁

# 457
Не виждам картинката, обаче.
Edit: Сега вече се вижда.
Трябва ми гардероб задължително и шкаф за ТВ. Детето е на  10 г. и почти не ползва играчки.
Диванът също е нужен да го ползва и да има къде да сложа някой да спи при нужда.
Имам съмнение дали бюрото няма да е затъмнено в заоната за писане?! Сега се намира там където sisi-pisi е сложила леглото и зоната за писане в към прозоца по-близо, от дясната му страна е чекмеджето с шкафа.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:58 от Devil_Rose

# 458
Не се вижда при мен...

# 459
  • Пловдив
На първо гледане позицията на дивана спрямо леглото е много нелогична. Иначе дивана е срещу вратата, а не срещу телевизора.
Има ли възможност леглото да е на мястото на тв шкафа, а под прозореца до него, бюрото.
Дивана по дължина срещу вратата, а срещу него телевизора (от другата страна на прозореца)

# 460
  • гр. София
Редактирах.

# 461
За мен стаята е достатъчно голяма, за да е там дивана. Все пак е пет метра дълга стаята, не е никак малко това..позволява такова разделяне на пространството.

# 462
Да, идеята е да се отдели леглото от дневната част на стаята точно, защото е дълга.
Не искаме да затваряме достъпа до прозореца по принцип.
Сега под него има подов климатик, който може би ще сменим с високостенен, за да не се съобразяваме с подовото тяло на климатика, че съвсем няма място иначе. Няма друго отопление.

# 463
  • гр. София
Не виждам картинката, обаче.
Edit: Сега вече се вижда.
Трябва ми гардероб задължително и шкаф за ТВ. Детето е на  10 г. и почти не ползва играчки.
Диванът също е нужен да го ползва и да има къде да сложа някой да спи при нужда.
Имам съмнение дали бюрото няма да е затъмнено в заоната за писане?! Сега се намира там където sisi-pisi е сложила леглото и зоната за писане в към прозоца по-близо, от дясната му страна е чекмеджето с шкафа.
Тъй като не ставаше ясно дали е за малко дете или тиййн просто нахвърлих набързо, но в случая бих сложила бюрото под прозореца и тв шкаф на мястото на бюрото от картинката ми Wink , но варианти много, отделно може да разделите с декор тв мястото от останалата стая ( някаква ламперия на летви примерно). Има варианти Simple Smile, но определено това с диван с лежанка в единия ъгъл и тв шкаф в другия не ми се вижда Ок. Лично мнение разбира се Simple Smile

# 464
  • Пловдив
Да, разбирам идеята за зони, но диван по средата на помещение, което е 15 кв,м. не ми звучи добре. Защото на картинка е едно, но в действителност е обемна мебел точно в центъра.
В крайна сметка, разбирам, че е обмисляно нашироко и това е оптимално за вас, така че дано се получи.

Общи условия

Активация на акаунт