Покажете си детските стаи - тема 27

• 52 617
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Не ми допада и, че действително диванът гледа към вратата. Вариантът на sisi-pisi определено е по-добър.

# 466
miraluba В момента има голям диван с лежанка точно на дългата стена, която се пада в ляво от вратата - срещуположната на прозореца. Преди него има тесен скрин. Зад вратата има комин А от ляво на прозореца е Телевизора, в дясно е бюрото със стола.
Ще махнем големия диван. Ще купуваме триместен с разтягане или поне това мислим. Добавяме легло и гардероб.
До вратата прилежащата стена е точно 2м с клизма Simple Smile

# 467
На мен ми харесва идеята на Девил, че е сложила леглото на най-закътаното място.
В другото предложение, където е между вратата и прозореца, не ми е ок...и по фън шуй не е ок на течение един вид да бъде.

Девил, поразмести наличните да добиеш представа поне...

# 468
Точно това съм намислила Simple Smile

# 469
  • Пловдив
miraluba В момента има голям диван с лежанка точно на дългата стена, която се пада в ляво от вратата - срещуположната на прозореца. Преди него има тесен скрин. Зад вратата има комин А от ляво на прозореца е Телевизора, в дясно е бюрото със стола.
Ще махнем големия диван. Ще купуваме триместен с разтягане или поне това мислим. Добавяме легло и гардероб.
До вратата прилежащата стена е точно 2м с клизма Simple Smile
Това разположение е "моето". А с по-малък диван ще се отвори и стаята, предполагам.
Но като се замисля, всичко се върти около дивана, а това все пак е не е дневна.
Вариант ли е разтегателно кресло?

# 470
Трябва да могат двама души да преспиват - вярно рядко се случва (1-2 пъти годишно, когато баба и дядо идват Simple Smile ), но нямам друга опция. Апартамента е двустаен с кухня. Другата стая е нашата спалня Simple Smile Кухнята е ясна.
Имам нужда от още една стая, но за сега трябва с наличното да се съобразя.

# 471
И според мен диванът е добре да не е по средата на стаята, а на дългата стена.

Малко предложения и от мен, обичам да правя картинки Wink
Обзавеждането е икейско 👍🏻😁

sisi-pisi, кой сайт използваш за подобно проектиране?

# 472
  • гр. София
И според мен диванът е добре да не е по средата на стаята, а на дългата стена.

Малко предложения и от мен, обичам да правя картинки Wink
Обзавеждането е икейско 👍🏻😁

sisi-pisi, кой сайт използваш за подобно проектиране?

Използвам приложение на iOS room planner. Правя го от телефона си бързо и лесно.

Тъй като обичам да си човъркам мозъка, още едно разпределение в реални размери Simple Smile малко нестандартно 😁

# 473
sisi-pisi Благодаря! Това е малко "извън кутията" и ще го пробвам на живо как е. Харесва ми, че се спазва линията на движение през вратата.

# 474
Ако е за 1-2 пъти годишно не бих се занимавала със специална мебел точно за тези случаи. Едно походно легло или от надуваемите матраци и отделно по-малко диванче, което да си е само за детето.
Иначе първия вариант на сиси-писи най-ми допада.

# 475
  • SF
Бих сложила диванът под прозореза, за да гледа към телевизора. Диванът като преграда ще е неудобен да се гледа тв.
Бюрото до прозореца няма да бъде в тъмна част на стаята.
Може да се сложи ъглово диванче в дясно от вратата, от което да може да се гледа телевизия. В отсрещния ъгъл бюрото.
В момента подреждането ми е най-нелогичното и от голяма и удобна стая  я прави някак разхвърляна.

# 476
Esmee Благодаря и на теб за идеята! Ако махнем подовия климатик, така ще стане - иначе разстоянието е около 1,50 м и не стига. Размерите на картинката не ги гледаме - само визуализацията.

Диван в стаята искам, за да се ползва той и от детето, не да е все на леглото като ще играе или ще гледа филм. Иначе само стола на бюрото е за сядане и евентуално барбарон (има надуваем наличен). А и посреща приятелчета от време на време.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 11:21 от Devil_Rose

# 477
Следя темата отдавна, но за първи път си позволявам да пиша, провокирана от казуса на Девил. Тъй като преди време съм живяла в подобна стая, разделена от дивана, където прозореца ми се падаше странично и беше супер удобно и подредено. Най се доближава вариантът, показан от sisi-pisi с малко преместване на дивана, за да се минава от двете му страни. Така има видимост към тв и от леглото.
Позволих си да използвам визуализацията ѝ, за да покажа.
Скрит текст:

# 478
  • Варна
Честно казано не ми допада. Не мога да си представя какво гледане ще е от леглото, надничайки иззад облегалката, супер неудобно и даже вредно. И изобщо мебелите подредени така са ми като в мострена зала, а не като в обща концепция в стая. Ако толкова се държи на разделяне на зони бих използвала някаква лека етажерка, а не баш дивана.

# 479
  • гр. София
И за мен най- удачния вариант е дивана и леглото да са в една равнина, в случая стаята не е малка и има много възможности за реализация. Зависи какви мебели и с какви размери ще ползва Devil_Rose. Колко е голям гардероба, леглото, дивана, все размери от голямо значение за едно ограничено пространство.
Дивана и леглото може да са на дългата стена без прозореца, а отсреща тв и бюро. А гардероб на стената на вратата. Но без размери и чертеж на мен лично ми е трудно да размествам мебели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт