Нормално ли е мъж да не иска твърде много секс?

• 18 085
  • 237
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
В казуса, мъжа е млад. И психиатър Гълъбова е на мнение, че липсата на секс и желание е основния проблем в една връзка. Инфантилни жени, конфликтни и отдадени на битовизма, определено дистанцират. Непонятно ми е и защо живеете с мъж, който ви отблъсква или е изпята песен. Материалният комфорт не е оправдание, нито децата за съжителство без желание.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 18:42 от Viviana91

# 196
Психиатър Гълъбова, която и да е тя, всъщност - мисля, че се сещам коя е, обяснва ли още едно явление? Жени, а може би и мъже, за които интимността във всичките ѝ измерения не е приоритет в отношенията. Просто са си такива хората, е, малко са се поизсилили преди брака, колкото да го сключат или да предразположат  противниковата страна да се излъже. И кой знае още колко вариации и причини да съжителстват хората, а да си наваксват другаде. Дали е пандемия, или не ѝ се занимава със сложни казуси, само констатации, преповтаряни от съфорумки Simple Smile

# 197
Сигурна съм, че с подходящата жена такива мъже стават много сексуални....

Да, имам примери за мъже в различни връзка колко сексуални са били и сега. Да уточня, че мъжът , които визирам е 27г. Да не кажете преди е бил млад, сега не е Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз имам такива примери.... как с една правят 3-4 пъти годишно, пък с друга 3-4 пъти седмично..... В крайна сметка, кой бяга от хубав секс и супер сексапилен/на мъж/жена?
Ами то тогава защо изобщо продължават да са двойка с тази, с която са  3-4 пъти годишно. Или късат окончателно или минават само на приятелски отношения. Това не го разбирам - партньорът ти вече не те привлича, но продължаваш да се влачиш с него. Защо ????

Ами не е рядко срещано явление да се държиш за стария клон докато се хванеш за нов... Кое е толкова трудно да се разбере? Не, че го оправдавам ама хора всякакви. + това сигурно си имат други позитиви, които вземат от тази връзка.....
И не говоря от личен опит, просто човек има познати/приятели и научава туй онуй от време на време Simple Smile
И хайде, за да бъдем напълно обективни - и на мен ми се е случвало да имам гадже с което просто не исках да съм интимна - да омръзна ми секса с него и то сравнително бързо, не ме привличаше дотолкова физически, но пък не сме имали никакви сериозни проблеми между нас... Естествено те нещата си приключиха в един момент. Със сегашния ми приятел сме имали супер много дразги и проблеми, но пък секса е супер редовен и не ми омръзва ама грам.
Шанс Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 15:36 от НямаСмисъл

# 198
  • Варна
Дренка, за съжителство на млада двойка без секс ,с години, какво мислиш? Преди да ми отговориш за приоритети, мъжа усилено си търси секса навън. Нормален, здрав мъж, с потребности. Сексът е част от брак, връзка. Независимо от интензитета. Без секс, мога да живея и с приятелка.

# 199
Мисля, че сексът в двойката не е задължение. Като ги видя и разменя две думи с тях, бих споделила какво мисля, но нямам намерение. Тъй като и ти четеш тук, може би си забелязала, че много жени делят мъжете на категории - за мъж, за приятел, за секс. Рядкост е всичко в едно, и такива жени са късметлийки, ако е взаимно и не се окаже плод на  едностранна илюзия.
Не ме смущава, че той си търсел, знам за случаи, в които тя търси, ама - на живеят си, не им търся сметка.

# 200
  • Варна
Аз цитирах Цветеслава Гълъбова. Тя твърди, че той е продължението на емоционалната емпатия. Не съдя никого. Не бих съжителствала с мъж, при изчерпани отношения. Отразява се и на секса. Театъра е до време. Крайните компромиси не са за всеки. Приятели -майстори и душеприказчици имам предостатъчно.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 21:53 от Viviana91

# 201
Кой е  той? Сексът ли? Ми да направи една кампания. Би ми било интересно.
Аз не искам да правя секс с всеки, към когото проявявам емпатия (разбирам преживяванията и емоциите му), о, ужас!
Simple Smile

# 202
Психиатър Гълъбова, която и да е тя, всъщност - мисля, че се сещам коя е, обяснва ли още едно явление? Жени, а може би и мъже, за които интимността във всичките ѝ измерения не е приоритет в отношенията. Просто са си такива хората, е, малко са се поизсилили преди брака, колкото да го сключат или да предразположат  противниковата страна да се излъже. И кой знае още колко вариации и причини да съжителстват хората, а да си наваксват другаде. Дали е пандемия, или не ѝ се занимава със сложни казуси, само констатации, преповтаряни от съфорумки Simple Smile

Интимността в двойката не е само това,което се случва под завивките. И по- често причина да се изгуби тази в леглото е липсата на другата в общуването.

# 203
За да се изгуби тази в общуването, ако въобще го е имало, също има причина.
Повъртете се в кръг още малко.

# 204
Леко допълнение. Ще се дърпат, ако жената се е променила твърде много като външност и/или поведение и вече не изглежда и/или не се държи добре като в началото на връзката им.
Хайде сега, жените пак станаха виновни. Да не би мъжете да са със сексапила на Брад Пит /условен пример/ цял живот. Обикновено след 30-35 г. възраст пускат едни шкембенца, започват да пият повече, стават едни такива заядливи. Освен това, ако жената по стечение на обстоятелствата започне да печели повече или  придобие по-висок социален статус, започне и се утвърди на по-престижна длъжност, избиват ги едни комплекси - трябва все на тяхното да е, може и да не са прави, но трябва да се знае кой е мъжът. Имам такъв пример  с мое близко семейство от малък град, в което мъжът така и не можа да приеме, че жена му е по-добре реализирана от него, познават и уважават я всички в града и т.н. В крайна сметка се разведоха, но от това според мен само тя спечели.

# 205
  • Пловдив
Скрит текст:
Леко допълнение. Ще се дърпат, ако жената се е променила твърде много като външност и/или поведение и вече не изглежда и/или не се държи добре като в началото на връзката им.
Хайде сега, жените пак станаха виновни. Да не би мъжете да са със сексапила на Брад Пит /условен пример/ цял живот. Обикновено след 30-35 г. възраст пускат едни шкембенца, започват да пият повече, стават едни такива заядливи. Освен това, ако жената по стечение на обстоятелствата започне да печели повече или  придобие по-висок социален статус, започне и се утвърди на по-престижна длъжност, избиват ги едни комплекси - трябва все на тяхното да е, може и да не са прави, но трябва да се знае кой е мъжът. Имам такъв пример  с мое близко семейство от малък град, в което мъжът така и не можа да приеме, че жена му е по-добре реализирана от него, познават и уважават я всички в града и т.н. В крайна сметка се разведоха, но от това според мен само тя спечели.
Писал съм мъжете от коя част от жените се дърпат. Хем и ти си цитирала думите ми и пак търсиш вина някъде. Естествено, че ако една жена не се държи добре с мъжа, и/или е запусната и напълняла сериозно спрямо началото на връзката им, няма как тя да очаква той да е очарован и възбуден от нея. Същото важи и в обратната посока, така че не зная защо се правиш на неразбрала.

А ти за кои мъже пишеш? Simple Smile Този от твоето близко семейство, пияниците в селските кръчми или повечето мъже в градовете? Smiley Между трите групи има огромна разлика и прибързаните обобщения за цял пол са смешни. Който пие алкохол, пие и на младини, и на старини. Не знаех, че увеличеното пиене на алкохол и заяждането се обуславят от съвместния живот с жена и с навършването на 30-35 години при мъжете. В България в последните 20-ина години много повече от младите жени пушат цигари и пият алкохол, отколкото младите мъже. И повечето жени са заядливи още от ученички (без да чакат да навършат 30-35 години).

Много алкохол пият предимно по-възрастните мъже по селата, работещи физически тежка, мръсна и опасна за здравето работа. Повечето мъже в градовете не са такива, особено на млада и средна възраст.

Половината ученички са с наднормено тегло и едри прасци още на 15-18 години. Много от тях дори не си правят труда да носят (подходящи) сутиени, не вземат насериозно какви може да са щетите от това и гърдите им увисват още на млада възраст. За след това можеш да се сетиш как ще се развият нещата при повечето от тях. Е, питай голям брой мъже от какво се възбуждат в женското тяло и накрая преброй тези, които са ти отговорили: "Харесвам неподдържани жени с наднормено тегло, с едри прасци и с увиснали гърди". Нали темата е за това как мъж се дърпа и не иска интимности с жена? Е, аз като мъж ти казвам, че доста мъже биха се дърпали именно от това. Също и от недобре държаща се жена, дори и да е красива. Неслучайно и това писах по-горе. Сигурно и много жени не биха търпели красив, но недобре отнасящ се с тях мъж.

# 206
Казал съм, изисквам здраве, правилно хранене, и нормална фигура от една жена.
Ако станат "промени", се работи в посока "коригиране".
Досега всичките, били около мен, са се поддържали, и са били ок, не е било нужно да водим, какъвто и да е диалог по темата, то си и личи, а и всеки споделя как живее, с какво се храни, как, спортува ли и т.н. Просто си ги подбирам с "подходящото мислене" и начин на живот.
Човек търси себеподобни, съвсем нормално.

kuku, когато има истинска любов, парите са периферия, не са толкова важни, и кой, какво.
Много ми е странно, като бях беден, бях с красавици, особено едната от тях.
Сега не са претенции, не са чудесии, проблемът не е в парите.

# 207
  • Пловдив
Скрит текст:
Казал съм, изисквам здраве, правилно хранене, и нормална фигура от една жена.
Ако станат "промени", се работи в посока "коригиране".
Досега всичките, били около мен, са се поддържали, и са били ок, не е било нужно да водим, какъвто и да е диалог. Просто си ги подбирам с "подходящото мислене" и начин на живот.
Недей, че сега ще ти скочат как е кощунство да подсказваш на жената до теб да се поддържа в здравословна форма. Simple Smile Случвало се е неведнъж във форума, така че се пази.
 Аз съм имал късмета жена до мен, достигнала 70 кг при ръст около 167 см, сама да се усети и да каже, че  е "дебеля свиня", след което да се стегне и по собствена воля да започне да спортува. Иначе в ранните ми 20 с друга жена ми се случи да ѝ казвам да не прекалява с тестеното и мазното, но тя не ме послуша и напълня много. На няколко пъти ми казваше, че съм твърде слаб и "заради мен тя изглеждала едра"... Голям смях. Хубаво, че се разделихме и после тя продължи да пердаши със същото меню заедно с друг мъж с подобна на нейната фигура. Себеподобните се привличат.

# 208
Жреби, въобще не ми дреме кой, какво, брат, хаха. Simple Smile
Не излизам с "не във форма" да ме излагат, така че всичко точно.
Предварително си знаят и преценяват възможностите.
А аз сега съм топ. Много повече си харесвам физиката от в 20-те.
Тогава бях момченце.
Сега нямам търпение да си направя следващите серийки, утре е неделя и ми е ден за фитнес.
А сегашните подрастващи тийнки 90% са майка плаче, грамофон свири.
Малко се занимават със спорт, балет, танци, и т.н.

# 209
  • Пловдив
Е, то изборът е началото е ясен, но темата е за промените и по-рядкото "гушкане" след време. Но така и не се разбра, дали оттогава е имало промяна у самата авторка на темата, или тя си е същата и единствено нейният мъж се е променил до неузнаваемост.

Общи условия

Активация на акаунт