Нормално ли е мъж да не иска твърде много секс?

• 18 125
  • 237
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Чак не смея да се обадя, че при нас аз съм егоиста в секса и искам повече отколкото давам. Така хубаво сте метнали  мъжа за егоист по презумция  Joy

# 46
Всичко, което се коментира е вярно! Въпросът по-скоро беше дали една жена (независимо дали само авторката) си струва да продължи напред, ако всичко друго е на Шест,  а само сексът скапан. Със сигурност има доста такива връзки.

Правилно посъветвахте, че всяка жена си преценява според нужди и приоритети. Но не е лесно решението за раздяла само и единствено  заради единия секс, особено пък, ако в картинката има замесени и деца. Да речем, че сексът е в т. 3 от приоритети и има 2 деца в картинката? Аз пък съм на мнение, че няма идеални хора, и ако не куца секса ще куца нещо друго. Ако ми беше приоритет номер 1 или 2 може би бих избрала любовник (колкото и подло да звучи), вместо да разтурвам изградена връзка. В крайна сметка един отказ от мъжа може да се разтълкува като карт бланш за жената да си търси удовлетвореност сама.

# 47
  • Пловдив
А дали е правилно в една връзка нещата да се тълкуват, вместо да има открит и недвусмислен диалог?

# 48
Ами, по принцип не е много нормално, но може би просто е с по-ниско либидо.
Сега прочетох, че не ти изневерява, значи не е толкова зле положението.

# 49
То разбиране,разговори,помощ срещаш от роднини и приятели.
Основното ,което привлича,свързва и обвързва мъж и жена е привличането и секса.Той прави връзката интимна.
Проблемен секс при две годишна връзка,вещае проблемно семейство след години.
Двама млади,прави,здрави..без дете.Твърде рано са затънали в битовизми.
А факта,че не само не му се иска,а в редките моменти не се старае да и достави удоволствие..
Според мен е такъв и във всичко друго,което ги свързва..

# 50
Чудя се на някои жени, как търпят мъже да изискват задължителна френска от тях, а самите мъже да не проявяват елементарна взаимност... Бавна ще е скоростта, ако бягате само с 200 км/ч от такива.

И аз това се питам.
Колко трябва да си смотана, че да търпиш такъв егоист.
Хем иска, на теб не ти прави, не те задоволява, ама тя кукундрелката седи при него.
Хич не ги жаля такива.
Предполагам са жени с комплекси и ниско самочувствие и от зор да не са сами, търпят такива подобия на мъже.

Скрит текст:
Имам една приятелка с която доста пикантни неща сме си споделяли.
И тя е попаднала на такъв, който иска френска, но не прави.
И тя спряла да му прави.
Държал и сметка. Казала му първо ти, после аз. Ама на мен не ми е приятно.
Отделно си гледал само неговото си удоволствие. Набърже, свършвал и не му дремело за нея.
Малко време го изтърпяла и го зарязала. Той горкия същисан и страдащ не искал, ама тя нали брутално откровенна си му казала, че в секса не е никакъв мъж и не вижда причина да седи с мъж с който не може да свърши.
Ми така се прави, казват се нещата.

# 51
Не,че мога да си представя да мрънкам за количество,когато няма качество..
Явно авторката е още влюбена и се надява ,че като се докаже,той ще се промени.

# 52
Ами, по принцип не е много нормално, но може би просто е с по-ниско либидо.
Сега прочетох, че не ти изневерява, значи не е толкова зле положението.

Иванов, положението не е зле, единствено от гледната точка на средностатистическата бг съпруга, която неясно защо излиза от клавиатурата на предполагаем мъж.
А тя гласи: "не е важно, че на мен не ми е добре, важното е и на него да не му е добре."
Сега, като се прочетох Wink взе да ми се струва, че е мнение не само на стредностатистическата съпруга, ами и на всички нас. Wink
Значи, прав си, Иванов. Не е толкова зле. Трябва да сме оптимисти. Може и по-зле.

# 53
  • Варна
ALMIRRA, любовника как олицетворява хепи семейство с деца? Може би приоритета на мъжа е основно финансов? Рогоносците абдикират бързо.

# 54
Значи, аз за тия "асексуални мъже" само съм чувала или съм чела по форумите... Никога не съм попадала на такъв и откровено казано не мога да повярвам, че един здрав, прав, млад мъж, няма да иска редовна близост и интимност с жената, която обича.
Умора, колко да е умора, да не можеш да отделиш 20-30 минути за един секс вечер... Някак си не го възприемам след едва 1 година и честотата на интимност да е 2 пъти месечно. Аз бих се притеснила, ако не ме желае толкова често Simple Smile С моя приятел когато мине седмица, набързо наваксваме в следващите няколко дни... И забравих да отбележа - ВИНАГИ, абсолютно винаги, той се грижи първо АЗ да съм задоволена.

# 55
ALMIRRA, любовника как олицетворява хепи семейство с деца? Може би приоритета на мъжа е основно финансов? Рогоносците абдикират бързо.

Не зная точно, просто разсъждавам. Ами както и да разиграем възможните сцени все някой ще остане недоволен/незадовален. Ако жената търпи, тя ще е нещастна. Ако му намери заместник, мъжа ще е нещастен. Ако се разделят, то децата ще страдат.
Има ли изобщо вариант, в който всички ще са хепи? И ако не (защото така изглежда), кой от изходите ще е най-безболезнен за всички членове на семейството ?

Щом мощта на съпруга е основно във финансовата му обезпеченост, нека да се проявява там. Щом другите неща не са му сила, и той самия не желае да подобри уменията си, би трябвало и да не претендира ако му се намери заместник. Тук разбира се обаче трябва да се посочи и екзистенц минимума в честотата на семейните ласки, който при неосъществяване да се предприемат нужните решения.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 10:50 от ALMIRRA

# 56
  • Варна
Театър, за пред децата не е полезен никому. Особено ако съжителството е със скандали и напрежение. Завоалираните, фалшиви отношения винаги ескалират. Запазвайки цивилизовани отношения, децата биха се адаптирали след развод. 😉

# 57
Така си е.
Аз ако съм бих спряла и малкото секс. И бих му обяснила защо.
То всъщност и не ни трябва мъж, който не го бива в леглото.
Даже и тема за такъв не заслужава да се пусне.

Ама естествено. Жените и мъжете по цял ден живеят само и вдинствено с мисълта как да имат вълнуващ секс вечерта, в 3 посред нощ, сутринта, и ако може - в обедната почивка. При “убийствено ежедневие”, калпави отношения и други, спъващи семейното щастие фактори.
Страшни сте на приказките.
Като чета подобни теми се замислям за всички изхвърлени поради калпавост в леглото съпрузи. По форумните съвети и стандарти - би трябвало да изпревареат по брой дори готованците и синковците на мама.

# 58
  • София
@Дренка, ами то ако се примиряваме да сме в дефицит на основни неща в една връзка, после как да не е калпава тя? Прекалено много хора търпят и мамини половинки, и липса на секс и всякакви други злоупотреби с тях. И после семейният живот бил гаден. Ми не, не е гаден. Както си го направиш е. Може да е много, ама много приятен.

А сексът специално действа точно като нещо положително в напрегнатото ежедневие - доставя удоволствие, положителни емоции, намалява стреса. Ако и от него се лишим, наистина това ежедневие става "убийствено". Какъвто и ден да те очаква обаче, започва много по-добре, ако сутринта сте я свършили една хубава (буквално и преносно Joy) или пък минава много по-лесно като знаеш, че вечерта ще се прибереш и мъжът ще ти... изпълни вечерта Grin Та така...

# 59
Аз ежедневието си го редя и без съвети. Притеснителното е как се раздават на чужд гръб. Понеже много обичате да се разхождате в чужди обувки, остава само да влезете в чуждите къщи и да им заживеете животите.

П.п. В духа на коментара ти, Лъвице, бих отговорила така - дефицитите, уважаема, много, много често са в нас самите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт