Нормално ли е мъж да не иска твърде много секс?

• 18 669
  • 237
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Авторката говорила ли е открито с мъжа си себе си относно своите терзания? Защото ние тук може и да изказваме мнение, но същинската промяна идва от обсъждането между главните участници в историята.

# 91
Според мен авторката трябва да зареже приятеля си ако не й даде разумно обяснение за поведението си. При всеки е възможно да изпадне в ситуация да не му е до секс, но това да продължава 1 г., и то при описаното качество на редките сексуални контакти,  е прекалено.
Аз така зарязах 1 мъж, иначе много свестен, но 2 месеца излизахме без да се стигне до секс. Правеше се на ощипана мома, трябвало да опознае жената,  иначе не можел да спи с нея. Според мен си беше импотентен от всякъде, но едва ли някой ще си го признае. Затова и не знам доколко авторката може да приеме за чиста монета това, което би й казал приятеля в разговор по темата. Те все пак са заедно само от 2 г. /не са напр. съпрузи от 10 и повече години/ и може ако проблемът е при него /физически, прихологически, емоционален и т.н./, да се притеснява са го сподели.

# 92
Той няма да си признае, обаче жена с твоя опит, дето и съвети дава, е недопустимо да се обърка така лошо. “Иначе свестен”. Записвам си, пък ти може да помислиш над разликите между импотентен и с нежелание за интимност с теб (да кажем).

# 93
  • Пловдив
 Всеки мъж може да ви каже, че зависи адски много от жената дали ще успява да повдига "самолетите" на мъжете около себе си. И не е задължително да блести с някаква идеално изпъната и съблазняваща външност, а цялостното излъчване, усмивката, жестовете и т.н. Има жени, които са 80 кг и пак събуждат много повече страсти у мъжете, отколкото други жени по 45 кг.

# 94
Той няма да си признае, обаче жена с твоя опит, дето и съвети дава, е недопустимо да се обърка така лошо. “Иначе свестен”. Записвам си, пък ти може да помислиш над разликите между импотентен и с нежелание за интимност с теб (да кажем).
Не знам дали съм те разбрала правилно, но ако господина не ме харесва, тогава защо излизаше с мен, при все, че той непрекъснато ме търсеше. Аз не съм го карала да се виждаме, дори започнахме срещите си заради неговото настояване и моята преценка, че е свестен човек.
Иначе мога да кажа, че според повечето хора около мен /както мъже, така и жени/, изглеждам доста добре за възрастта си. Естествено това не означава, че всеки мъж трябва да се възбужда от мен,  но тогава защо настоява да излизаме заедно. А един мъж като не може да вдигне самолета, веднага може да прехвърли вината върху жената. Така е най-лесно.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 07:09 от kuku_i_pipi

# 95
Надявям се не излизаш с мъже, за да трупаш впечатления кой кога ще вдигне самолета. Може би пък мъжете и този конкретно не са бездушни същества, и за да го вдигне, му е нужно и още нещо, пък и ние не сме проверявали вдига ли го, не го ли. Все пак и ти си го харесала тоз човек, пък чак толкоз да не усетиш какво се случва.

# 96
Ако един мъж не може да носи отговорност за вдигането на самолета си - не, мерси от такъв..)

# 97
Така е, а да го вдига само от не'нам си къф тип жени, това си е жива дискриминация - също, не мерси.

# 98
Ей, много специалистки по счупени самолети, бях забравила тая работа.
Куку и пипи, не се пробвай през мъже да си го вдигаш (самочувствието), щото това, което пишеш не говори добре първо за теб.
Wink

# 99
Надявям се не излизаш с мъже, за да трупаш впечатления кой кога ще вдигне самолета. Може би пък мъжете и този конкретно не са бездушни същества, и за да го вдигне, му е нужно и още нещо, пък и ние не сме проверявали вдига ли го, не го ли. Все пак и ти си го харесала тоз човек, пък чак толкоз да не усетиш какво се случва.
Аз лично не виждам смисъл да излизам с мъж ако нямаме нормални отношения, част от които в определен момент става и секса. Аз също не бих си легнала с някой от първия път, но 2 месеца да си играем на котка и мишка, не мерси. Имам достатъчно лични и служебни ангажименти, не съм на 20 г., за да си губя времето с него и да късам маргаритки с надеждата да разбера дали ме харесва или не. Аман и от нежни мъже, които ние жените трябва да разбираме, обгрижваме и да им съчувстваме. Това поне е моята гледна точка, може и да има жени, на които такива нежни души да им допадат. Аз лично винаги съм се оправяла сама в живота, сама си изкарвам парите, сама си гледам детето, никога никой не ми е помагал, може би затова търся силен мъж, а не някакъв лигльо, който да си отглеждам като второ дете. Иначе в случая усещането ми беше, че ме харесва, иначе защо би ме търсил, дори прекратихме отношенията си по мое, а не негово желание.
Малко се отклоних от темата, но идеята ми е, че ако един мъж не може да даде на една жена това, което й е необходимо, за да е щастлива, то той не е за нея. И секса въобще не е маловажен. Въпросът е, че повечето мъже не си признават, че имат проблем с либидото, играят го много чувствителни /независимо дали причината е външна - напр. много работа, проблем с близък човек и т.н., или я търсят в жената - не е достатъчно хубава, не ги разбира и др./.

# 100
Ей, много специалистки по счупени самолети, бях забравила тая работа.
Куку и пипи, не се пробвай през мъже да си го вдигаш (самочувствието), щото това, което пишеш не говори добре първо за теб.
Wink
Аз самочувствието си го имам, защото знам коя съм, от къде съм тръгнала, какво и как съм постигнала и не ми трябва мъж за това. В мъжа търся партньор, с който да ми е приятно да излезем заедно, да прекараме хубав уикенд сред природата, да се посмеем и т.н. За съжаление повечето мъже не могат да покрият този стандарт.

# 101
  • Пловдив
... ако един мъж не може да даде на една жена това, което й е необходимо, за да е щастлива, то той не е за нея.
Мисля, че това важи и за двата пола. Основното нещо, което ни подтиква да желаем да сме с някого, е това как се чувстваме в неговото присъствие и какви положителни усещания ни дава това. И е съвсем нормално това да е споделено действие между двамата.

Колкото до вдигането на самолета, нямам за цел да оправдавам този или онзи мъж (нито въпросният от историята горе), но има много случаи на мъже, които с определен тип жени и 5 пъти любене на ден биха им били малко, докато с друг тип жени същите мъже се молят дамите да не се сетят да си го поискат дори и веднъж за деня. И повтарям предишното си изказване, че нямам предвид килограмите, тъй като някои наглед стройни и красиви жени са хладни и като поглед, и като отношение, и като действия в леглото. Разчитат основно на външния си вид (една наготово получена по рождение даденост) да замести останалото, което изцяло зависи от тяхното поведение.

За "дърпането" на мъжа два месеца... Хм... Помня как първата жена в живота ми, която ме открехна, се опитваше да ме пробва в леглото още след първите няколко срещи и доста се дърпах. Нещата се случиха именно след два месеца. В онези млади години тези два месеца ми се струваха като кратко време за взаимно опознаване, но явно тогава така съм ги разбирал нещата. Сега на по-зрели години не бих чакал жена със седмици, камо ли с месеци. Не бих бързал, но не бих и протакал докато се развият бурни чувства, а накрая да се окаже, че има несъответствия в леглото. Всеки човек сам за себе си трябва ясно да си даде сметка докъде би желал да продължава, преди да се стигне до ласки.

Въпросът е, че повечето мъже не си признават, че имат проблем с либидото, играят го много чувствителни /независимо дали причината е външна - напр. много работа, проблем с близък човек и т.н.
Това са безпочвени измислици на мъже, които си търсят оправдания поради други причини. Нормалните мъже с лекота лекуват лошото си настроение именно с любене. Тях "не ги боли глава" и не губят настроение при възникнал проблем.

# 102
...но ако господина не ме харесва, тогава защо излизаше с мен, при все, че той непрекъснато ме търсеше. Аз не съм го карала да се виждаме, дори започнахме срещите си заради неговото настояване и моята преценка, че е свестен човек.
Иначе мога да кажа, че според повечето хора около мен /както мъже, така и жени/, изглеждам доста добре за възрастта си. Естествено това не означава, че всеки мъж трябва да се възбужда от мен,  но тогава защо настоява да излизаме заедно. А един мъж като не може да вдигне самолета, веднага може да прехвърли вината върху жената. Така е най-лесно.
Излизал е, защото и според него си била свестна, добре сте си лафили, приятно ви е било.
Това при равни други условия, ако приемем, че е нормален, адекватен, и няма задни мисли и помисли.
Също защо да не излиза?
Може да иска да разнообразява. А не, че е лудо влюбен, зарибен, и иска нещо задължително сериозно. Това става с времето, и няма гаранция.
Това, че излиза, излизате, не значи, че ще се получи връзка.
Това е добре, че изглеждаш добре за възрастта си, на колко казваш, че си?

От 2 м. до 2 м. има огромна разлика - ако през ден се виждате, да прекалено много е протакването, аз ако съм отдавна да съм ти го нанизал, естествено ако се харесваме и всичко е ок.

Други, работещи хора, виждащи се само през уикенд за хапване, или разходка, може и да не е достатъчно време за опознаване, и решаване да си легнат, и нещо "по-така".

Чудесно, и аз се оправям сам в живота.
Въпросът е, като жена какво друго предлагаш, освен добрата визия, и оправността, които са чудесни качества "по дифолт"?

Всички сме заети, и всички имаме ангажименти, не си ексклузивна в този аспект. Wink

# 103
  • Пловдив
Вероятно се касае за чести срещи - поне 4-5 пъти седмично. Ако ще е в промеждутъците в период на силна заетост и срещите са само веднъж седмично, т.е. 4 пъти месечно, това що за начално опознаване може да е, бидейки вглъбени в работата? Докато дойде следващата среща и... вече сте се изпозабравили.
 Опознаване с писане по интернет или с отдалечени разговори по телефона също не е добър подход. Друго си е да усетиш присъствието на човека на живо до себе си, погледа му, аромата му, жестовете, топлината, осанката...

# 104
  • Варна
Така е, а да го вдига само от не'нам си къф тип жени, това си е жива дискриминация - също, не мерси.
Най- притеснително и отблъскващо е, ако го вдига от всяка. Има мъже ценители .

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 11:47 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт