Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 156
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
Не знам за жена му, ама като гледам колко ресурс хабят чужди жени да го убеждават в правотата си, трябва да се вземе в ръце с поне 50/50.

# 91
  • София
Аз разбирам rf22 накъде бие, но той не разбира, че има мъже на 45, които се държат като на 5.

Баща ми беше същия готованец, майка ми ми пишеше инструкции как да му топля храната и да му слагам да яде.
Обаче, щото съм прекрасно негово творение, точно веднъж му вдигнах чинията под носа с думите - явно не си гладен и я шибнах в мивката. Секна мрънкане и всьо.
С времето разбра, че диван чапраз АЗ няма да му стоя.
Като попораснах да видиш как вършеше всичко, даже и у нас.
Но пък беше безсилен да ми откаже каквото и да е Laughing

# 92
Жена му щом не казва нищо може и така да ѝ е ок. Има жени, които държат на всяка цена да са властелини на кухнята/парцала. По този начин правят мъжете зависими от тях, а ако имат и финансов мотив неща са още по-логични.

# 93
  • Най-красивата страна
Ако и мъжа и жената работят,според мен е редно и двамата да вършат домакинска работа.
А не жената да се върне от работа и да  пере,готви,глади,чисти и проверява домашни до среднощ,докато МУнчо си гледа филма и си пие бирата пред телевизора.

# 94
Заради моят коментар темата залитна в друга посока.Точно това се опитвам да кажа.Аз съм вкъщи,а той е на работа.Е,аз цял ден да си седя и да го чакам да си дойде да ми сготви ли?Намерила съм си цаката как да си изкарвам по 20-30-50лв всеки ден от вкъщи,внасям си осигуровките,получавам наем за апартамента,получавам рента от нивите,които притежавам.Обожавам да готвя,да правя сладкиши и да гладя дрехи.Ако и двамата сме на работа,нещата ще са различни.Нява да прави много,но ще излезе да пазарува,да изхвърли боклука и др.по-дребни неща.Предполагам,че още повече ще ме упреквате,но даже се опитвам и дворната работа да върша.Цепя дърва зимно време,чистя сняг,двора си го обръщам,копая и засаждам сама.И с ремонта помагам-аз купувам материалите,аз помагам на майсторите,но докато той се прибере.

# 95
  • Terra incognita
Мда, иначе не е изобщо мързелив мъжът ти, голям работяга е Grinning
Цепиш дърва, копаеш градината, купуваш и носиш строителни материали, защо ти е тоя убавец, да попитам аз Grinning

# 96
Това, че е работи в офис с компютър не е равнозначно на "ненатоварваща".
Адаш, вече дори не си правя труда да обяснявам на собствената ми майка, че висенето на лаптопа по 12-16 часа в денонощието 7 дни в седмицата хоумофис е моят начин да изкарвам хляб, масло и от време на време чер хайвер. Тя е твърдо убедена, че си клатя гъза на дивана. Оказва се, че не е единствената.

Лунатичка, 92-ра година ли си родена? Защото звучиш точно като мило, ентусиазирано, всеотдайно дете. Дано не си попаднала на някой паразит.

# 97
Някои мъже са наистина безпомощни в много домакински дейности.
Скрит текст:
И много жени някак по своя воля и желание се стараят да ги отменят почти във всичко, та чак до гротескните примери дадени по-нагоре. Явно си е до характера, но според мен не трябва нещата строго да са разпределени (женски/мъжки, твои/мои задължения). Би трябвало да се действа според обстоятелствата и възможностите.
Не са безпомощни.Мързеливи са.
Щом едно дете може да се научи да си приготвя яйца/таратор/салата/пържола на тиган, няма сила, която да ме убеди, че дърт, пораснал мъж не може.Не е нужно да е Гордън Рамзи, но да чака с ръцете в "г.за" жена му да му сервира......Интересно, жените на тия безпомощните, ходите ли след тях и в тоалетната, тъй де, да ги позабършете, щото нали, безпомощни са, милите....

За пералнята/миялната дори няма да подхващам...може да се оправя с далеч по-сложни "апарати" като лаптоп/телевизор/телефон, обаче не може да запомни 3 копчета на пералнята...?!Моля?!

# 98
  • София
Това, че е работи в офис с компютър не е равнозначно на "ненатоварваща".
Адаш, вече дори не си правя труда да обяснявам на собствената ми майка, че висенето на лаптопа по 12-16 часа в денонощието 7 дни в седмицата хоумофис е моят начин да изкарвам хляб, масло и от време на време чер хайвер. Тя е твърдо убедена, че си клатя гъза на дивана. Оказва се, че не е единствената.

Скрит текст:
Лунатичка, 92-ра година ли си родена? Защото звучиш точно като мило, ентусиазирано, всеотдайно дете. Дано не си попаднала на някой паразит.
Уиш, след н-тото "Оооо, работиш от вкъщи?!? Това е страхотна работа за жена!" престанах да се обяснявам и само се усмихвам.

# 99
На мен лично ми е много неудобно когато някой прави нещо за мен, което мога аз самия да го свърша, вкл. например сервитьор да ми носи поръчката. Но все пак да си го кажа търся мързелива жена, ама много мързелива (или поне повече от мен Smile ). В момента когато ми препоръчат някоя (или тя самата се изтъкне ) за много работна, автоматично отказвам всичко.

# 100
Всичко опира до фундаменталния въпрос зададен от мъж на жена: "Ти кво прави днес цял ден, докато аз се изгърбвам на работа?" Този въпрос може да се зададе на лунатичка от мъжът и, защото тя нали е уж без работа, и от Rf22, защото пък тя неговата си клати краката на климатик.
То работата се изврати до там в наши дни, че жената е по добре да си плати с пари уважението, като член на семейството, щото само с тиквени медали за заслуги не става.

# 101
Ако и двамата партньори работят много, не виждам проблем да си позволят помощ у дома.

# 102
Не само се задават такива въпроси, но ако например яденето не е готово и да се сервира на минутата следват грозни сцени, вкл. побой ( бил съм свидетел и на такива отношения )...

# 103
Мда, иначе не е изобщо мързелив мъжът ти, голям работяга е Grinning
Цепиш дърва, копаеш градината, купуваш и носиш строителни материали, защо ти е тоя убавец, да попитам аз Grinning
С такъв мъж по-добре сама да си умра.

# 104
Да,'92 година съм.С вас няма са се разберем😉.Как да не върша тези работи аз,че той се мъчеше доста време като общ работник.Сега се научи на много тънкости и вече е един вид началник.Собственикът на фирмата е вечно в чужбина и той отговаря за всичко.Който друг поиска,може да отсъства,но него не го оставя.Дневната му надница се пада около 80-100лв,в зависимост от сложността на работата.Е,та по-добре да си запаля колата и да си натоваря материалите,отколкото той да загуби тези пари днес.И не,не е пиявица.Имам си лични банкови сметки,за които знае,но не отваря дума.И не говоря за агресия или сцени,които описахте(тип"Яденето не е достатъчно топло,не е сервирано на секундата).Може да си чакам търпеливо и половин час и няма да каже нищо освен"Гладна ли си?Искаш ли да вечеряме?""Ще ми приготвиш ли дрехи или да те изчакам?"Знам,че на вас ви се вижда странно,но на мен си ми е добре.Не разбирате.Аз обичам да върша мъжка работа и ми е мило за него🙂

Общи условия

Активация на акаунт