Начините, по които се превръщаме в негова майка

• 9 137
  • 217
  •   1
Отговори
# 120
Не че не готвя и чистя, не съм като от приказката за "примък-отмък", но понякога няма как...

# 121
  • София
Скрит текст:
Грешите ако си мислите, че не могат. Просто им е по лесно някой друг да го свърши.

Да, много точно. Защо да си правят труда като ще има работен кон наоколо, който да "ошъта" всичко и свърши цялата работа 😂 И на мен ще ми е добре някой така да ме обгрижва. Не мога да си представя мъж  да седи гладен и да чака жена му да се прибере от работа и да му сготви.

Мъжът ще подбута оправданието за тежката работа, тежкото детство (и да няма, ще измисли) и ще дига краката на масата всяка вечер а слугинката ще тича с чиниите и осем етажа без асансьор, да му носи храна, като на домашен любимец. И обикновено такъв тип мъже избират силни, оправни жени, които се справят с всичко.

Няма ли споделеност в задълженията в едно семейство, идва слугинажа и зависимостта, изхабяването на единия партньор и вероятно подмяната с друг.

Пример от моя живот. При мен свекървата идваше вкъщи, когато бях на работа, за да пренарежда и сгъва дрехите на мъжа ми, защото бил свикнал по друг начин да са му сгънати дрехите - както майка му ги сгъва, а не както аз.
Освен това тя прибираше вещите му на различни места, за да може той да си ги търси и ако не ги намери да й звъни да я пита къде са ?! Вие представяте ли си за каква психопатия става въпрос ?
Скрит текст:
Само и само, за да го обслужва и да го направи зависим от нея, да й се обажда, нищо че говореха с часове...

Медали за слугинаж не раздават.

Това даже съм го и чела - Брит Мари нарочно прибираше машинката за бръснене на Кент в различни чекмеджета, само за да чуе как той произнася името й, когато се провиква да попита къде му е. Начинът незабележимата жена да изпроси капка внимание. Свекърва ти или е чела Бакман, или този похват за привличане на внимание е доста разпространен.
А има и един друг вид на манипулация - власт чрез немощ, който особено много се прилага от страдащите от някоя хронична болест. Цял живот изнудват всички с черния си дроб, високото кръвно, колита или мигрената си. И ползват тези болести, за да впрягат близките си да ги обслужват и да вършат вместо тях, каквото има за вършене. Затова има и поговорка " На болния мъж жена му умря".

И второто свекървата го правеше постоянно 😀 Всички като сателити около нея, без личен живот, само и само да я обслужват, защото не била добре, а е здрава като бик. С това никоя снаха не може да се бори, ако мъжът не е на нейна страна - просто обречена битка и обикновено браковете се разпадат от такъв тип манипулации. Обяснете го това на 22 г. момиче, влюбено и стараещо се да се хареса, но не разбиращо как само пада в капан и не може да се предпази, защото е просто заслепено.

# 122
Намерила съм си цаката как да си изкарвам по 20-30-50лв всеки ден от вкъщи,внасям си осигуровките,получавам наем за апартамента,получавам рента от нивите,които притежавам.
И заради този наем и тези ниви изживяваш синдрома на богата наследница, която трябва да внесе своя дан в обществото и пред мъжа си, задето не се е родила съвсем боса и бедна на фона на общата мизерия. Затова се занимаваш с благотворителност и доброволчество. Ще ти мине, когато осъзнаеш, че не е нужно да се мориш залудо, само за да изкупуваш несъществуващата си вина пред тези, които изплащат кредити и нямат доходи ако не полагат труд, така или иначе никога няма да ти простят, че можеш и по-полека да си живееш живота.

# 123
Аз пък винаги съм се старала да изглеждам по-проклета отколкото съм. Кой ме изтърпи - изтърпи. Тая тактика имам.
Иначе, буди ме посред нощ да му давам разни хапчета, че го боли глава, хем татко е лекар, а аз съм прост инженер, ама какво да го правя...

# 124
  • София
Има жени, които са родени да са в услуга на някого. Така са гледани, така са възпитавани, така са подковани. Да влачи като вол и да пуска в човката на мъж, деца, рода. Окей са си. Е, понякога мрънкат малко - “А, пък този моя....”, ма реже разказа и бяга, щото огладнял мамин.

И да, не е щрих от едно отминало поколение, живеят и в наши дни.

Кой каквото го влече.

# 125
Има жени, които са родени да са в услуга на някого. Така са гледани, така са възпитавани, така са подковани. Да влачи като вол и да пуска в човката на мъж, деца, рода. Окей са си. Е, понякога мрънкат малко - “А, пък този моя....”, ма реже разказа и бяга, щото огладнял мамин.

Кой каквото го влече.
Мъжете си искат "дундуркане", но с мярка.

# 126
  • София
Има жени, които са родени да са в услуга на някого. ...
Има и принцеси, на които все някой е длъжен - да ги издържа, да могат да си позволяват постоянно ядене навън, да им осигури жилище...

Lunatichka92 както пишеш - ами ти вкарваш в това семейство пари колкото мъжа си или поне доста равностойно. Ами аз на твое място ще върша минималното, а през останалото време ще си чопля носа, ако ми е кеф.
Така правя  и когато съм в отпуска, пазарувам и готвя, но с мярка, същото прави и ММ, когато е в отпуска, не мога да си кривя душата за това.

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 16:55 от Cuckoo

# 127
  • София
В какъв смисъл "мъжете си искат дундуркане"?

# 128
В какъв смисъл "мъжете си искат дундуркане"?
"Кефи' ги да лежат като са болни, да им даваш хапчета, да ги галиш, да се вайкаш... Ама може би пак зависи от мъжа..

# 129
  • София
Cuckoo, жените принцеси не са обект на темата. Мъжете принцеси са.

Искат си глезене мъжете, да не мислите, че само ние заслужаваме.
Аз обичам да глезя Grinning

# 130
  • София
Точно в момента съм на вълна да НЕ глезя, дори и децата.
Имаше един разказ на Азимов, където роботът казва, че той се подчинява на човека, но сам определя границите - може да бъде щедър или по-стиснат. И аз се стиснах и вече няма козунаци и питки, особено щом мама е на диета и няма да яде от тях

# 131
Има жени, които са родени да са в услуга на някого. ...
Има и принцеси, на които все някой е длъжен - да ги издържа, да могат да си позволяват постоянно ядене навън, да им осигури жилище...

Lunatichka92 както пишеш - ами ти вкарваш в това семейство пари колкото мъжа си или поне доста равностойно. Ами аз на твое място ще върша минималното, а през останалото време ще си чопля носа, ако ми е кеф.
Така правя  и когато съм в отпуска, пазарувам и готвя, но с мярка, същото прави и ММ, когато е в отпуска, не мога да си кривя душата за това.
Не мога да търпя.Аз следобед ако легна за един час,после ставам с енергия все едно е сутрин🙂.Не се хваля с доходите си,подчертавам че не съм държанка,която търпи всичко на сила за единия хляб и покрив над главата си.Работила съм от 13годишна,за да мога да уча.Лятната ваканция даже на две работи.Има хора,които не могат да стоят бездейно.Аз съм така.А материали не си мислете,че влача като хамалин.Не че не мога,де🙂Влизаш в склада,плащаш,отваряш си багажника,даваш фактурата на работника и той товари всичко.Ако съм доволна от майсторите вкъщи разтоварват с тях.Ако ли не се правя на приятно разсеяна и си влизам вътре. Също така мразя мудни хора.Обичам да върша всичко хем бързо,хем качествено.

# 132
Да,'92 година съм.С вас няма са се разберем😉.Как да не върша тези работи аз,че той се мъчеше доста време като общ работник.Сега се научи на много тънкости и вече е един вид началник.Собственикът на фирмата е вечно в чужбина и той отговаря за всичко.Който друг поиска,може да отсъства,но него не го оставя.Дневната му надница се пада около 80-100лв,в зависимост от сложността на работата.Е,та по-добре да си запаля колата и да си натоваря материалите,отколкото той да загуби тези пари днес.И не,не е пиявица.Имам си лични банкови сметки,за които знае,но не отваря дума.И не говоря за агресия или сцени,които описахте(тип"Яденето не е достатъчно топло,не е сервирано на секундата).Може да си чакам търпеливо и половин час и няма да каже нищо освен"Гладна ли си?Искаш ли да вечеряме?""Ще ми приготвиш ли дрехи или да те изчакам?"Знам,че на вас ви се вижда странно,но на мен си ми е добре.Не разбирате.Аз обичам да върша мъжка работа и ми е мило за него🙂

Радвам се, че ти е приятно да правиш всичките тези неща, а не го чувстваш като задължение.
Ноооо...да му приготвяш дрехите и той да те подканя за това? Точно се държиш като майка, но не всяка майка, а мама на мамино синче.
За съпоставка: моят 6 годишен син сам си приготвя дрехите, поне от година не му ги търся аз.

# 133
  • София
Не казвам , че се хвалиш, но цени себе си малко повече. Да, млада си, и вкъща на село винаги има много работа, но знаеш ли поговорката "Мъж, дете и прасе - както ги научиш".
А това че мъжът ти се грижил за теб, докато си оперирана - та кой нормален човек няма да го направи, нали затова сте заедно?
С годините силите намаляват,  но навиците остават. И ТМ ще започне да се уморява повече и ако му кажеш след 20 години той да си вади дрехите - ще стане революция на стари години. Дай Боже да имаш деца - ще видиш разликата.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 10:48 от Cuckoo

# 134
  • Най-красивата страна
Майка съм на детето си,не на мъжа си.

Лунатичка ,няма лошо да сготвиш и да сервираш вечерята.
Или да пуснеш пералнята и да изгладиш,след като си цял ден вкъщи.
Обаче до тук.
Това той да чака ти да му извадиш дрехите от гардероба вече е прекалено.
Има една граница,която във вашия случай е премината.

Даваш ли си сметка какво ще се случи,ако имате и дете един ден?
Вместо той да ти помага в грижите за детето,ти ще се грижиш за две деца.

.

Общи условия

Активация на акаунт