ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 819
  • 821
  •   1
Отговори
# 630
ston, какво ви казват за корема? Малкия е същия, на 2-3-4 месеца го боли корем по един ден и както започва, така и спира. Водила съм го на лекар, нищо съществено. Аз го отдавам на количествата плодове и зеленчуци.

# 631
Ами нищо не казват съществено. Един вид нещо като колики са. Мен никога не ме е болял точно по този начин, но баща му казва, че и той е бил така като малък. Капки Иберогаст му изписаха сега. Може и на ентеро-вирус да се дължи, но пък няма температура. Обаче той и с храненето е ужасен. Понякога по цял ден не яде, не бил гладен. Друг път пък кара само на пуканки и сладолед. За кое по-напред да мърморя, не знам. Дебела му е главата и не приема нищо.

# 632
  • София
Синът ми желае да отида с него на първия учебен ден, даже съм поканила и двете баби, едната баба е с особени заслуги откъм подготовката. Цветя ще вземем.

# 633
Ще отида, но нали знаете, по надалеч,да не го излагате с лигавщини и снимки. Аз вече имам опит....за щастие този период отминава, на завършването се изтипосах и се снимах ( Директорката ни гонеше, ама карай Wink, детето ме искаше, и за ръка, и снимки и всичко Wink )
Та сега ще ида, да е спокойна моята и на тийна душата, да се порадвам, ама ще се вея като случаен минувач Wink сакън да не го изложа Wink но и да съм под ръка, ако а) има родители и трябва и той да осигури,за да не е различен, б) тъпо му е, в) има проблем, г) трябва да се плаща нещо Wink

# 634
Да, и при нас така. Според ЛЛ болките в корема при децата са често срещани.

# 635
  • София
И аз ще отида на 15ти с нея.  Вълнувам се май повече от детето. 😀 Тя не настоява да отида, но пък няма нищо против. Хепи добре е посочила причини за нашето присъствие.

# 636
  • София
Остава въпросът как ще организират първия учебен ден и ще има ли въобще събиране в дворовете на училищата.

# 637
  • Варна
Доколкото знам, за първия учебен ден ще присъстват само ученици от първи, пети и осми клас, не ми се вярва да разрешат и на родители.
https://www.mediapool.bg/izvanrednoto-polozhenie-zaradi-covid-19 … i-news311381.html
Въпреки че се чудя как ли ще се чувстват малките първолаци. Най-малкият ми син е на 6, имах известни колебания дали да не го запиша тази година в първи клас, но с оглед на извънредния ни живот напоследък, ще обитава още една година градината.

# 638
Ред, около двора на училището има тротоар, и видимостта е отлична, за разлика от на фег. Обиколих аз , още преди матурите...само ако не ми дадат отпуска ще пропусна, иначе съм там. Тази година голямото дете вече не е ученик, така че няма и раздвоение при мен. А начини винаги има. По една снимка пред училище и да сме заедно...не държа на кой знае какво. Не е и малък. Но да е съвсем сам, не ми се ще.

# 639
Електронизацията в системата на училищното образование не ви влияе добре. Joy
Скрит текст:
Съвсем съзнателно, когато в НПМГ въведоха електронен дневник, не си направих регистрация. Не исках за една година да си развалям прекрасния навик да виждам бележник два пъти годишно. Нещо такова беше и при кандидатстването за гимназия. Информацията в профила се обновяваше само при излизане на резултатите и класиранията. Вярно, че пътувахме общо шест часа, за да подадем заявление за около 15 минути, ама не съм се притеснявала дали не му е сгрешено ЕГН-то, дали са ни въвели оценките от свидетелството, къде е изчезнала секция Класиране...
Иначе към НПМГ - никакви забележки. Винаги са били крачка напред. Преди шест години примерно нямаше платформа за онлайн подаване на заявление за участие в държавния план-прием, но имаше платформа за записване за изпитите в НПМГ. Сайтът винаги е бил изключително информативен, а в малкото случаи, в които сме имали нужда от помощ ( не живеем в София) са ни съдействали изключително бързо, с разбиране и без увъртания и уговорки. За това, което даде на детето ми като подготовка, опит и изпълнени с прекрасни емоции преживявания, изобщо няма да отварям дума.
Ако щете вярвайте, самата аз се чувствам изключително развълнувана винаги когато съм в близост до училището, въпреки че посещенията ми там не са били свързани с учебната дейност.

# 640
  • София
Happy, разбира се.
Аз просто я давам предпазливо - от позицията "парен каша духа".
"Чудно" завършване им спретнаха от старото училище - тихомълком по класове и по стаите, и това е.
Няколко родители се повъртяхме отпред и си тръгнахме. Даже класната не видяхме. 🙄

# 641
  • sofia
Ред, около двора на училището има тротоар, и видимостта е отлична, за разлика от на фег. Обиколих аз , още преди матурите...само ако не ми дадат отпуска ще пропусна, иначе съм там. Тази година голямото дете вече не е ученик, така че няма и раздвоение при мен. А начини винаги има. По една снимка пред училище и да сме заедно...не държа на кой знае какво. Не е и малък. Но да е съвсем сам, не ми се ще.
  И аз като теб☺️ Това са моменти на ново начало, макар някои деца да запазват училището, на нов етап от развитието и порастването. Искам да отида,  за да споделя и аз вълнението от новото и символично да го подкрепя в приключението и различното изживяване, което толкова искаше.  Ще съм много незабележима, обещавам, а и обичам да виждам красиви млади хора, които чуруликат или ръмжат пресилено за да се харесат на новото си обкръжение😉

# 642
  • Sofia
В сайта на нашето училище изрично е написано, че официално откриване общо за всички няма да има. Дадени са графици по класове и часове в класните стаи. И на мен много ми се искаше да отида, но няма да има смисъл - в двора няма да има нищо и никой.

# 643
Значи случайни минувачи около училищата, обединявайте се Joy Ще се познаем лесно Joy
Дидева, много ми се ще за повече училища да могат да се напишат такива хубави думи!
Ред, освен да организираме в другата тема някаква мамешка сбирка, няма да се даваме!

# 644
И ние миналата година по това време се озовахме в Пирогов, защото беше със силни болки в корема. Не ми беше уточнил, че преди това е изял една консерва нахут и сурово броколи. После каза, че не знаел, че от храна може да боли корем. Но много бързо реагираха- всички изследвания му направиха- кръв, ехография. Похвалиха го и за плочките на корема и излезе щастлив.
Не съм сигурна дали ще мога да отида на 15 септември и в страничните улици, защото си взех отпуск за следващата седмица и ще ми е неудобно да искам и за първия учебен ден. То и вече почти не останаха дни платен отпуск.
Не бързам за организационните дейности, най- много се вълнувам как ще тръгне ученето на френски. Надявам се да му хареса и да учи сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт