ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 889
  • 821
  •   1
Отговори
# 195
За 15-ти, аз хубаво се нагласих да ходя, но пише на сайта на училището, че ще има час на класа по стаи, без традиционния концерт. Може би ще я чакам около училището. Желаещи майки за среща има ли? Класовете са разделени от различни часове.

# 196
  • София
Ето една статия, обощаваща изявлението на Вълчев
https://www.mediapool.bg/uchebnata-godina-shte-e-prisastvena-s-v … e-news311424.html

# 197
Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020/2021 година в условията на COVID-19
https://www.mon.bg/bg/news/3976

Толкова не приложими мерки (имаше един емотикон дето се пляска по челото)
Голяма смешка са тези насоки Joy

# 198
  • София
Цялата работа е "да има нещо". Кой, как и дали въобще ще се прилага е съвсем друга бира.

# 199
  • у дома...
Само не ми стана ясно тези училища-центрове за дистанционно обучение нещо като уроците по БНТ ли се явяват?

# 200
  • софия
Не мога да си представя как училищата-центрове за дистанционно обучение ще обучават децата от различните ЕГ и специализирани гимназии. Или дистанционното обучение ще е само по основните предмети?
Не съм чела документа. Нямам нерви.

Тази истерия с короната излиза извън всичко нормално и приемливо и смятам, че е крайно време да бъде прекратена. Сутринта излиза някакъв учЕн по математика да обяснява какво ще се случи с болестта през есента. WTF?

# 201
Никой няма нерви да чете тия простотии. Те и те нямат, ще се действа според ситуацията. Аз отивам да търся тема , че за едно жилище изцяло южно и на 1 етаж искам да засадя нещо, лозата ме заинтригува. Блок е и трябва да е издържливо и да видя какво точно ми трябва.

# 202
  • София
Изпуснах ви съвсем. Ние зареждаме батерии тук.

Четох за родителската, учебниците и 15.09 във фб групата на училището. Сигурно няма да наваксам с четенето на темата.

# 203
Вчера ходих късно по пазарчето до нас, та жената на плод-зеленчука е с две внучета едното трети, другото сега ще бъде първи клас. Снаха й се интересувала от дистанционното обучение (живеят заедно, а свекърът е много болен) и още преди 2 седмици са и казали в РУО, че може, но трябва да ги прехвърли в друго училище (не питах кое са избрали във Варна).
Това обаче важи за децата 1-7 клас, но не и за 8-12. 8-12клас имат право само на индивидуално,  доколкото аз разбрах.

# 204
  • София
Карантината е по принцип за контактни лица на Заразено лице, а не за контактни на контактните лица.

Аз разбрах, че само децата в риск ще имат право да учат дистанционно, и то по неясен начин - общо училище за такива деца, с общи учители, преподаващи на деца от различни училища едновременно.? Thinking

И все пак ще настане голяма каша, изнервено ми е вече, а не сме почнали дори. Моите притеснения са повече за малката (3 клас), при тях трудно ще се случи осъзнато да избягват физически контакт. То и за големите е трудно, пък за малките съвсем. Те не стоят на едно място по принцип, как ще ги вържат за чина в стаята.

От мерките се впечатлих как се препоръчва да се изнесе обучение в близко читалище, да се хранят на открито в шатри и беседки, да няма опашка пред лафката Hushed Не ме разбирайте погрешно, чудесно звучи всичко на хартия, но кой ще го изпълни на практика? Занималните в училище остават ли или ги премахват, нищо не намерих за това.

# 205
Ники и Кати, не са от различни училища и класове, а се прехвърлят в друго училище и се сформират нови он-лайн класове. Промяна на начина на обучение, училището и класа ще могат да направят чак за следващата учебна година 21/22

# 206
Аз чакам няколко неща да ми се изяснят в раздел "МУЧ" (много готино се получи на мама Мони):
1. Клас, класен, съученици, учители по предметите;
2. Учебници, помагала и какво още ще трябва (например: всяко дете ли да си носи маркер за бяла дъска, когато го изпитват или не е драма да си пишат с един и същ?);
3. Ние двор ще имаме ли тази година, защото май с този строеж дворът няма да е достъпен за деца. В тази връзка фвс дали и как ще имат?
4. Кабинетна система ли ще бъде?
5. ФУЧ, който е по избор и може да обхваща единични деца от клас ще се провежда ли?
6. Същото за часовете за подготовка за олимпиади (изобщо не ми е оправдание ковид, за да не се набляга на задълбоченото учене, сега им е моментът да учат)
7. Ако има контактно дете и съответно карантинирано, а класът не е карантиниран, как точно детето ще навакса двете седмици карантина? Всъщност 2 седмица ли ще е карантината?
8. Ако има болно дете в даден клас, другите задължени ли са да правят пср и за чия сметка?
9. Ако дете се разболее от обикновен грип или настинка, трябва ли с пср да докаже, че е здраво, когато се върне в клас? Ако да - за чия сметка?

Ако искате да си направим списък с въпроси и да се допълваме. Съзнавам, че в горните има конкретни за фег, но който не е от фег драска въпроса с двора Simple Smile

# 207
  • София
Мария, много добре систематизирано. Ще помисля и допълвам.

# 208
  • София
Elwing, къде е тази чиста вода? Липсва ми морето.

# 209
За часовете по музика нищо не каза Вълчев.... От няколко дни чета глупости-пеене на двора, изобщо без пеене, само теория... Музикалното ще трябва само на теория да го карат. Незнам Ковида, но човешката глупост започва да  взима наистина застрашителни размери.

Общи условия

Активация на акаунт