ОСМИ клас 2020/2021 - Със съученици и училища нови сме пак за подвизи готови :)

• 30 895
  • 821
  •   1
Отговори
# 210
Ами тя затова е и измислената Ковид истерия. Заради повсеместната човешка глупост.
Нещо просто и работещо като ходенето на училище за нула време се превърна в сложно и неразрешимо. И даже страшно за много уплашени хорица.

Цитирам изказването, защото не мога да цитирам линка:
"Наближава 15 септември и усещам как разговорите за началото на учебната година винаги са от гледна точка на Пандемията. Именно тя – Пандемията, е станала по-важна от обучението, от училището, от всичко наоколо. Не как ще учим, а как ще се опазим – това е в основата на всеки разговор.
Да сме здрави е важно, много важно, но още по-важно е да преодолеем травмата от „заключените месеци“, от изгубените и изтреперани от страх месеци.
Учениците не са стъпвали в училище вече половин година и искам да попитам:
Кога ще се влюбват тези наши деца? Кога ще им омекнат коленете от любов, кога ще възвисят или разбият сърцата си от любов?
Кога ще се сприятеляват, кога ще се сбият, кога ще се сърдят и сдобряват, кога ще плачат от радост или от мъка за това, което става в клас и в училище?

Искам да попитам и още:
Кога ще се шляят заедно по улиците?
Кога ще закъснеят вечер?
Кога ще ритат топка?
Кога ще рисуват и пеят заедно?
Кога ще избягат от час?
Ние нормални деца ли искаме, или биороботи?
Страховете ни наистина ли са грижа, или мания и обсебване?
И да знаете, цялото увъртане и приказки около началото на учебната година и всички декларации, че ще се започне присъствено, са само маньоври преди отново да затворят и деца, и възрастни в клетките на сигурността.
"

Николай Милчев

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 17:05 от Анонимен

# 211
Преди малко по новините казаха, че салоните по ФВС ще се ползват само в лошо време, то нали лято идва...
Няма указания и как да действат мед.сестрите в училище.
А досега какво правиха тези хора, та не го измислиха!?
В репортажа дадоха надпис, че ще се пишат отсъствия и оценки по време на ДО. ..
Простотии на n- та степен!

# 212
Е стига глупости, нормално е панденията и здравето да са по-важни от обучението, особено в краткосрочен план. То и в краткосрочен закрепихме. Не мисля, ще умното решение в дългосрочен план е пълно неглижиране, но явно не съм cool

# 213
Аз напоследък доста обикалям напред-назад и не виждам някой да спазва мерките. Хем ме е страх, хем при тази разпасаност трябваше сега да сме много зле.
Поръчах учебниците по немски, взех втора употреба няколко други, подготвяме се малко по малко.

# 214
Преди малко по новините казаха, че салоните по ФВС ще се ползват само в лошо време, то нали лято идва...
Няма указания и как да действат мед.сестрите в училище.
А досега какво правиха тези хора, та не го измислиха!?
В репортажа дадоха надпис, че ще се пишат отсъствия и оценки по време на ДО. ..
За салоните.
8. Физкултурен салон ( препоръчително, а не задължително)
- Използване на физкултурния салон само в месеците, когато не е възможно провеждане на часовете на открито и възможност за провеждане на часа и в други подходящи помещения в училището. При невъзможност, поради спецификата на сезона, във физкултурния салон се провеждат часовете само на един клас.

За медицинските сестри не го разбрах, но във връзка с медицинската част накратко:
Създаване на организация в училището за осъществяване на медицински филтър за наличие на грипоподобни симптоми и недопускане в сградата на училището на лица във видимо нездравословно състояние. При наличието на медицинско лице в училище това може да се извършва от него в началото на всяка смяна, като работата му се подпомага от учителите, които влизат в първия учебен час и могат да му подадат обратна информация за общото състояние на учениците.
Иначе има задължителни здравни протоколи за поведение при съмнение или случай на COVID-19 в училището, които са описани в насоките.

# 215
Благодаря, Дидева!

При нас мед.сестрата е само с едната смяна, защото работи и в друго училище.

Отсега започвам да се изнервям.
Много неясноти, много.

# 216
  • софия
Това, че мерките и в момента се спазват едно към гьотере (почти всички носят маските си под нос само в затворено помещение) и цифрите за болни и положителни за мен е показателно, че положението е истерия, а не пандемия.
И не, хепи, не е въпрос на това дали си кул или не си, а на грам здрав разум.
Колко хора са заболели и умрели от грип тази година? А от други заболявания? Как така точно тази година пропуснахме истерията с морбили, която се вихри всяка година? Кво стана с морбилите? Излекувахме ги за година? Иначе поне 3 години по ред в сезон се истерясваше за тях.
Напълно съм съгласна с написаното от Милчев.

# 217
Бисе, още през юни имаше пуснати обяви в jobs.bg от РУО-тата за мед сестри и фелдшери за училищата, и заплата бяха обявили 990 и 1200( не помня нето или бруто беше, ако е нето може и да намерят мед. сестри, поне във Варна).  Дали е кандидатствал някойи  дали ще се попълнят бройките вече нямам информация.

Нашата гимназия още нищо не е обявила за новата година. Заради тях не смея да ида на септемврийската планина, да не е да организирам всичко и да кажат РС.

# 218
  • у дома
Ние с набора сме на Вършец

В интерес на истината не е любител като мен на минералната вода и се разхожда  в планината.

Той е диспансеризиран с хронично рисково заболяване,но ако реша да е ДО явно ще трябва аз да го обучавам..Ама мисля да си задам въпросите на РС или ще е късно-има ли срок за заявяването на обучението на такива деца?

# 219
И моето дете е с хронични заболяване, съответно пандемията ми е фактор.

# 220
Много нещо сте изписали, докато ни нямаше. Поразтъпкахме се из Рила, този път по-лежерно, защото и кучо беше с нас, но пък и времето беше доста неустойчиво и неподходящо за дълги преходи. Поваля ни и дъжд. Наборът заяви, че за последен път идва на планина с нас. Помрънкваше си малко от време на време. Само ядене му беше в главата. Не че яде толкова много, но на приказки го докарва.
Изненадващо почина котакът ни. Не е бил болен, просто изведнъж нещо му стана. Малкият много тежко го прие, много му беше мъчно. И наборът си поплакал малко, но тайничко, насаме.
Сега обаче друг проблем. Категорично са, че искат пак да вземем коте. И сега оглеждам обяви, но се колебая дали да си вземем пак персиец или да е британец.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 19:15 от ston

# 221
ston,  като решихме да си вземаме котка се консултирах с познати ветеринари и двамата бяха категорични, че у нас широкоразпространено е кръвосмешението в т.нар развъдници. 1000лв за котка от Русия нямаше да дам и така взехме Европеец (безпородни котки нямало,  дори уличните се водят Европейска порода Simple Smile)

# 222
  • София
Светле, не!
По всяко време ще може да се заявява преминаване от една форма, в друга.

# 223
  • София
Аз четох, четох, но не можах да разбера разликата между дистанционно и електронно обучение.

# 224
По сега действащата нормативна уредба при ДФО се явяваш на присъствени изпити за определяне на срочна и годишна оценка. При ОЕСР не се променя формата на обучение и могат да се поставят оценки без присъствено изпитване. Това за мен е основното. Както и това, че за да се премине в ДФО, трябва да са изпълнени редица условия.

Общи условия

Активация на акаунт