Бързи здравословни въпроси и отговори – 27

• 35 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Пеликания
Точно по това, което описва според мен това нейното е хипогликемия. 130/80 изобщо не е високо. И аз докато разбера от какво вдигах кръвно до 160/110, какви ли не доктори не обиколих. Имах същите симптоми.
Както са ти казали, не е лошо все пак да ти видят ЩЖ, хормоните, кр.захар и инсулин. Кардиолог не ти трябва.

# 211
Това, че си с ниско, не значи, че 130 е високо.
Не знам как са ти обърнали внимание в спешното.
Моята приятелка със 150 я върнаха, казали, че не е толкова високо.
Пулсът ти не знам колко е бил, но до 90 е нормата.
Треперенето няма връзка с тези неща.
Или имаш паник атаки, или с КЗ имаш проблеми.
Или пиеш много кафе/енергийни.

# 212
Не пия кафе, пия само 1 3 в 1 на ден. Аз се радвам, че ме приеха в спешното, защо да не ме приемат? За хипогликемия може и да е така, не знам от какво се получава, аз сладко не ям, храня се разделно, сладко да ям веднъж в месеца максимум, иначе пуша и бира обичам да пия, но никакъв твърд алкохол, бял хляб не ям, безалкохолни не пия..

# 213
Същата си като мен ,не се плаши наистина може както казват другите момичета да си със паник атаки и при мен се случва същото,даже в момента пак имам силен световъртеж и сърцебиене,потърси психолог или се успокои сама,ти си решаваш

# 214
Здравейте, правих 3D мамография в Сити Клиник Младост преди 3 дни.

Натискането беше жестоко. Чувствам гърдите си направо премазани. От тогава имам болки и загряване.

Правила съм и друг път мамография на 2 различни други места, но такова натискане като в Сити Клиник Младост не бях преживявала. Направо ми ги премазаха.

Засега ги охлаждам със студено и леко облекчава.

Моля, посъветвайте ме. Притеснявам се да не са ме увредили, включително и заради облъчването на мамографа. Все пак при травма също може да се хване тази болест рак, заради която правим профилактично мамография.

# 215
Аз заради това премазване, не бих правила втори път мамография.
Ако знаех, и първи път нямаше да има.
Не мога да ти дам съвет, но знам колко е гадно.
Ако искаш, мажи се с анестезол.
Или Репарил гел.
Знам ли и аз.

# 216
Здравейте! На 21.09 родих със секцио. Вчера обаче явно се претоварих, защото на едно място тръгна да ми се отлепя леко раната. Днес е вече с коричка, не съм имала кръв или нещо такова. С какво обаче да го промия да не се замърси? Йодасепт, риванол или направо със спирт? Чудех се дали да не сложа марля,но пък ми казаха в родилното,че е хубаво раната да диша.

# 217
Риванол най добре,ако си вдигала тежко или мн си я притискаха от това е ,аз така бях

# 218
Аз заради това премазване, не бих правила втори път мамография.
Ако знаех, и първи път нямаше да има.
Не мога да ти дам съвет, но знам колко е гадно.
Ако искаш, мажи се с анестезол.
Или Репарил гел.
Знам ли и аз.

Няма да повторя там, то е ясно. Sad Просто много ме притиснява травмата на гърдите. Благодаря за отговора!

# 219
Риванол най добре,ако си вдигала тежко или мн си я притискаха от това е ,аз така бях
И двете май. И оправи ли ти се?

# 220
Да след седмица някъде,мина

# 221
Момичета писах онзи ден за проблемите ми с умора, световъртеж и уж високо кръвно, бях при ЛЛ, назначи ми някои изследвания, някой може ли да ми помогне в разчитането им. Виждам, че повечето неща са в норма, да си правя ли и други изследвания, защото умората ми не спира...
Скрит текст:

# 222
С дефицит на В12 сте, не гледайте нормата на лабораторията. За възрастни трябва да е над 500-550pg/ml , ако не вярвате има информация в интернет, както и има тема тук във форума. Другото което го показва също са завишените MCV и MCH в кръвната картина.
Относно щитовидните - има понижена  функцията на жлезата, да ще кажете, че са в норми, но не е точно така Simple Smile. ТСХ трябва да е до 2, а Т3 и Т4 трябва да са над средата на референтните граници. Също така имате малко завишени антитела Anti TG, което означава че най-вероятно има начален автоимунен процес т.нар. Хашимото (и затова има тема във форума)
Симптомите са от двата проблема вероятно.
Инсулина и кръвната захар са супер.

# 223
Препоръчайте добър кардиохирург,независимо от града.Става въпрос за течност около сърцето(перикардит).

# 224
С дефицит на В12 сте, не гледайте нормата на лабораторията. За възрастни трябва да е над 500-550pg/ml , ако не вярвате има информация в интернет, както и има тема тук във форума. Другото което го показва също са завишените MCV и MCH в кръвната картина.
Относно щитовидните - има понижена  функцията на жлезата, да ще кажете, че са в норми, но не е точно така Simple Smile. ТСХ трябва да е до 2, а Т3 и Т4 трябва да са над средата на референтните граници. Също така имате малко завишени антитела Anti TG, което означава че най-вероятно има начален автоимунен процес т.нар. Хашимото (и затова има тема във форума)
Симптомите са от двата проблема вероятно.
Инсулина и кръвната захар са супер.
Благодаря ви за отговора, в понеделник съм при ЛЛ и да видим дали и къде ще ме изпрати, и как ще прочете резултатите да не е да каже, че се вписвам в рамките и да не се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт