Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 186
  • 857
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, свижданията са възобновени по едно лице на пациент между 12-14 ч. 🙏🏻 Дано се задържи така.

Някой, на който му предстои скоро прием и знае повече може ли да сподели правят ли още бързи тестове при прием и допуска ли се излизане от отделенията? Благодаря!

# 481
Момичета, свижданията са възобновени по едно лице на пациент между 12-14 ч. 🙏🏻 Дано се задържи така.

Някой, на който му предстои скоро прием и знае повече може ли да сподели правят ли още бързи тестове при прием и допуска ли се излизане от отделенията? Благодаря!

Без да ме разбирате погрешно, но толкова ли е трудно да почакате 3-4 дена до изписване за срещи и разкарване напред-назад? 'Извънредното' положение падна по полит/икономически причини, но Ковид още си е тук + става въпрос за болница пълна с бебчета, чиято имунна система тепърва 'прохожда'. За мен е изключително неразумно да се мъкнат хора по свиждания в тази обстановка, още по-малко да те пусне някой да излизаш......... Мислете и за чуждите деца, ако не мислите за себе си. Модерни времена са  - по телефона може по цял ден да си правите видеовръзки, с който си искате за тези 3-4 дни докато ви изпишат.

# 482
Manowarkata, вируси е имало и преди и занапред ще има. Много крайно изказване, всеки посетител знае, че отива при новородени. Когато аз раждах, ако можеше таткото ни щеше да дойде със сигурност и нямаше да чака 8 дни (при нас бяха толкова).

# 483
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Manowarkata, вируси е имало и преди и занапред ще има. Много крайно изказване, всеки посетител знае, че отива при новородени. Когато аз раждах, ако можеше таткото ни щеше да дойде със сигурност и нямаше да чака 8 дни (при нас бяха толкова).
Родих 2015-та. Бях във VIP-a, на 5-тия етаж.
В стаята бяхме две жени, на другата прясна мама мъжа и идваше през два часа (не преувеличавам). За два дни, без значение по кое време, се изредиха двата комплекта баби и дядовци, сестра или брат ( не съм сигурна за родовата връзка) с половинката си и едно детенце, да види новородения братовчед, кумците им... Накрая главната сестра на отделението и скръцна, и стана скандал 🤣
 Хората са си платили за секциото, ВИП стайчето, и имат права!

# 484

Аз също говоря за съвсем различни ситуации от това да дойде цялата рода.

Имам приятелка, която роди миналото лято, но я приеха 6 дни преди деня на раждане и не я пускаха буквално от стаята заради пандемията, без да е била болна. Дори на двора в болницата. За мен това не е хуманно...

Мога да разказвам и за още по-нехуманни ситуации при преждевренно раждане в 7м., но явно ковидът е над всичко.

# 485
Ковидът” далеч не е всичко… но понякога се иска човек да не е тотален егоист и да си мисли, че е на хотел, а да погледне по-голямата картинка и да помисли, че личните му близки може да са носители на други вируси, а и те са напълно непознати и доста често нежелани за останалите болни. Когато сестра ми роди, беше 8 дни в болницата, нито веднъж не ходихме, но пък беше в стая с ужасно несъобразителна жена с кошмарна хигиена, което я принуди да се премести в самостоятелна стая. Само си представям какви щяха да са и роднините на тази жена. Да не говорим колко гръмогласен беше мъжът й и разговаряха на високоговорител, едва успявах да се чуя със сестра ми за 5 минути…

Обичайте си близките и е нормално да се вълнуват с вас, ама не очаквайте непознати хора да ги приемат с широки обятия… никой не е длъжен да търпи крещене, мръсотия и чужди семейни изцепки. Най-малко в първи дни на възстановяване след операция.

# 486
Момичета, нека да не разводняваме повече темата. Разбирам добре, че въпросът е емоционален и всички сме имали разнообразни преживявания. Но това е информационна тема конкретно за болницата. Сигурно има теми, които са подходящи за дискусията или могат да бъдат създадени. 😉

# 487
Родих 2015-та. Бях във VIP-a, на 5-тия етаж.
В стаята бяхме две жени, на другата прясна мама мъжа и идваше през два часа (не преувеличавам). За два дни, без значение по кое време, се изредиха двата комплекта баби и дядовци, сестра или брат ( не съм сигурна за родовата връзка) с половинката си и едно детенце, да види новородения братовчед, кумците им... Накрая главната сестра на отделението и скръцна, и стана скандал 🤣
 Хората са си платили за секциото, ВИП стайчето, и имат права!
  За избора и ВИП стайчето и аз си платих, но не ми е минавало през акъла дори да искам да мъкна и един човек, камо ли цяла сюрия маймуни... Баща му си го гледаше на видео и снимки и не се е оплаквал, като отговорен човек. С извинение ама това е болница, а не ХАН и 40-те лева за 'вип' на ден не дават права да се обръща отделението на магистрала...  Все едно след няколко дена няма пак да се гледат по цял ден вкъщи. Съжалявам, но за мен подобно отношение е изключително безотговорно както за собственото, така и за чуждите дечица. На тези с мнението 'вирусчета' винаги ще има, им пожелавам да не ги застигат сериозни проблеми с бременността и новороденото от Ковид, защото съм била свидетел  ( ако, че аз го изкарах като грип в 4ти месец) на изключително тежки последици  от 'вирусчето' на новородено и майка му. Няма нищо нехуманно, в това да се спазват правила и мерки за безопасност ( за Ковид или каквото и да е друго) - като си в болница, слушкаш докато те изпишат и правиш каквото каже 'доктора' - за това си там. Нехуманни неща се случват в една близка държава в момента, ама да не започваме темата - всичко останало са лиготии.  Бъдете здрави и се пазете, за да се радвате на здрави и щастливи бебчета!

# 488
Болницата си е взела адекватно решение:

# 489
Извинявайте ,ако е коментирано наскоро.Търся добър доктор в 1аг за проследяване на бременност и раждане(секцио). Първото си детенце раждах там,но отидох на сляпо.Не помня почти нищо (минаха 10години).Държа и второто ми детенце да родя там,нещо като традиция, но ще е секцио.Също и цената актуалната в сайта ли е ? 1400лв и отделно още 500лв за избор на екип или има нещо ново?Благодаря!

# 490
Цената за проследяване беше 400 лв, но разбрах че е станала 500 лв.
Раждането е безплатно, а избор на екип (по желание) струва 900 лв.
Доплаща се и за ВИП стаи (по желание): 50 лв за двойна, 80 лв за единична.
Има ценоразпис в сайта, който е актуален, но е малко объркващ в частта с раждането. Там е отделно за неосигурени или от държави с които имат или нямат договори...
За лекари най-добре изчети назад темата. Много майчета са споделяли впечатления. Аз съм при д-р Даскалов от 6 години (в това число 2 проследявания и раждания секцио) и съм доволна от всичко.

Лека бременност и успешен финал! 🍀

# 491
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да, доктор Даскалов е "хитов" в момента, но има още много лекари, които хвалят. Богданова, Ковачева, Панова, Акташ, Киров...

# 492
Аз не бих препоръчала Даскалов, доста е зает и отношението му не ми допада, но като специалист може и да е добър.
Демонстрира явна незаинтересованост към пациента, взел се е много насериозно.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 18:11 от PiSaNkAtA123

# 493
Аз избрах да родя при Даскалов заради всички положителни мнения, които бях прочела тук и все още се чудя какво точно успява да впечатли пациентките му. Прегледът трае не повече от 5 минути, в които влизат празни приказки и шеги. Информация като степен на плацентата, дължина на шийката, кръвоток или пък дали са в норма околоплодните води не съм получавала, за разлика от други прегледи, които правих по време на бременността.
Не съм очаквала след раждането да се интересува как съм, но бях единствената в реанимация, която не беше посетена от лекаря си, както и в следващите дни.. превръзката ми се сменяше от лекарите на визитация, а за свалянето на конци трябваше да го търся аз. Подкрепям предишното мнение, аз също не бих го препоръчала.

# 494
Да ви кажа чесно точно от това, че четох положителни мнения за него го избрах да ме следи, но не само не съм впечатлена ами на моменти направо се чудя какво правя при него. Няма как да ни каже нещо за кръвоток или нещо подобно просто защото не го гледа. Така че Даскалов изобщо не го препоръчвам като лекар освен ако човек няма супер лека бременност. Моята не е от тези но ме лекува идентично с други пациенти с които сме се заговаряли. Но както се казва хванали сме се на хорото и ще го играем до края.

Общи условия

Активация на акаунт