Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 122
  • 857
  •   1
Отговори
# 720

Важно е лекарката да знае, когато настъпи момента ѝ се обаждате и тя предупреждава в приемен кабинет и след това идва при Вас. Аз бях секцио и документите ми бяха подготвени предварително и, когато отидох в болницата само се подписват, доколкото помня имаше и някакъв документ за избора.
Изборът искаха да го платите ден - два след раждането. Допълнително плащате стая ако изберете ВИП, всичко останало е безплатно. Добре е да имате монети за автоматите за кафе и сладки, водичка и така. Бъдете спокойна предстои Ви най-прекрасният момент - среща с бебчо.
Леко раждане!

Много ви благодаря ! Hug

# 721
Здравейте, родих преди 10 дена в тази болница. Освен изборът за екип и нощувките ако сте във ВИП стая - не се заплаща нищо.

# 722
За бебчетата взимали ли сте козметика и др неща.Направих си списък със 1000 неща(от шише ,адаптирано мляко..до памучни пелени ..лингнин..помпи за кърма и т.н ) ,пък когато видях изискванията на самата болница са много малко

# 723
Два пъти на ден - сутрин и вечер взимат бебета да ги къпят.  Козметика единствено според мен има смисъл да се вземе крем за подсичане, той ще ти и нужен при смяната на памперс, когато бебето е при теб.
Шише и адаптирано мляко - не, защото и носят на всеки 3 часа готово направено мляко в стерилизирани шишета.
Трябва мокри кърпички, бибирон, памперси .

[/b]
За бебчетата взимали ли сте козметика и др неща.Направих си списък със 1000 неща(от шише ,адаптирано мляко..до памучни пелени ..лингнин..помпи за кърма и т.н ) ,пък когато видях изискванията на самата болница са много малко

# 724
Платих само 900 за екип и 3 нощувки по 40 лв.
Козметика носих само мокри кърпички 2 пакета и крем против подсичане.
Изобщо не е необходимо, но си носих адаптирано мляко, шише, нагревател, кутия и таблетки за стерилизация. Та си й правех млякото сама. Иначе си носиха, но понякога доста предварително. А и исках да й давам козе, а не краве.
Носих и залйгалка, която не ми потрябва.

# 725
Здравейте, родих преди 10 дена в тази болница. Освен изборът за екип и нощувките ако сте във ВИП стая - не се заплаща нищо.

Здравейте,

В каква стая бяхте? Ок ли са условията? Потам защото преди 4 години раждах там и освен по-хубавите и удобни легла нищо друго нямаше, изтърбушен стол, счупена маса и едно нощно шкафче, та се чудя дали малко са поосвежили петия етаж. Патология беше супер тогава.

# 726
На петия етаж са самостоятелни стаи, така ли?

# 727
Преди година родих, това е двойният вип, стаите бяха освежени, бяха сложени и нови врати:

# 728
На 5 етаж са единичните ВИП стаи, както и двойните ВИП стаи.
Също така има и един апартамент.
Стаите изглеждат така както на снимките по-горе, освежени са, има хладилник и климатик.
Чисти са, като цяло са добре.

# 729
   1 пакет памперси ( може и от големите 52бр - аз изхарчих около 30-35 за 5 дена. Дават се 5 на акушерките и после на всяко взимане за тоалет им даваш по един. 2 пакета мокри кърпи - 1 за тях един за теб. кремче за дупе против подсичане. - за теб превръзки +/еднократни гащи ако ти е по-удобно ( на мен ми се изрина Д-то от тях).... нощница, халат ( на тая жега надали ще го погледнеш), хавлия, четка и паста за зъби, душгел сапун. Ако искаш - помпа за кърма + шишета 1-2. Адаптираното мляко ще ти го дават акушерките искаш-не искаш, ако не стане с кърменето в началото - не ти трябва да носиш никакво. Вземи си подложки от еднократните, за преповиването да подлагаш на леглото. И съвет от мен - някой роднина, да ти носи питателна храна всеки ден преди обяд ( за предаването на багаж в 11), щото аз ако карах само на техните бисквити и парченца халва/ филия хляб, щях да съм умряла от глад на втория ден. Носеха ми по 1 буркан супа и още нещо за гризане - руло стефани, и тн  + солети/гризини...

# 730
   1 пакет памперси ( може и от големите 52бр - аз изхарчих около 30-35 за 5 дена. Дават се 5 на акушерките и после на всяко взимане за тоалет им даваш по един. 2 пакета мокри кърпи - 1 за тях един за теб. кремче за дупе против подсичане. - за теб превръзки +/еднократни гащи ако ти е по-удобно ( на мен ми се изрина Д-то от тях).... нощница, халат ( на тая жега надали ще го погледнеш), хавлия, четка и паста за зъби, душгел сапун. Ако искаш - помпа за кърма + шишета 1-2. Адаптираното мляко ще ти го дават акушерките искаш-не искаш, ако не стане с кърменето в началото - не ти трябва да носиш никакво. Вземи си подложки от еднократните, за преповиването да подлагаш на леглото. И съвет от мен - някой роднина, да ти носи питателна храна всеки ден преди обяд ( за предаването на багаж в 11), щото аз ако карах само на техните бисквити и парченца халва/ филия хляб, щях да съм умряла от глад на втория ден. Носеха ми по 1 буркан супа и още нещо за гризане - руло стефани, и тн  + солети/гризини...

Много благодаря Blush

# 731
Не се ли дава цял пакет памперси на мед сестри
[quote author=Manowarkata link=topic=1247172.msg45238903#msg45238903 date=1661939587]
[/quote]

# 732
Не е нужно - аз си носех цял голям пакет и просто си поискаха 5 броя + мокрите кърпи по протокол. После ти просто даваш / слагаш при бебето по 1 брой на всяко взимане сутрин и вечер. Децата седят при тях по около час за визитациите и тоалет-а, няма какво да правят 100 памперса за няколко дена, като ти си го повиваш цял ден.

[quote author=Manowarkata link=topic=1247172.msg45238903#msg45238903 date=1661939587]

# 733
Страхотно! Аз имах друга информация,че сестрите  искали задължително цял пакет памперси ,а слагали на бебетата каквито те си искат а не каквото ние им дадем. 

Не е нужно - аз си носех цял голям пакет и просто си поискаха 5 броя + мокрите кърпи по протокол. После ти просто даваш / слагаш при бебето по 1 брой на всяко взимане сутрин и вечер. Децата седят при тях по около час за визитациите и тоалет-а, няма какво да правят 100 памперса за няколко дена, като ти си го повиваш цял ден.

# 734
Точно така е както и написала Manowarkata.

Общи условия

Активация на акаунт