Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 9 част

• 79 122
  • 857
  •   1
Отговори
# 735
  • Шумен
Нещо позитивно за др.Даскалов. Наясно сум,че както има доволни,ще има и недоволни ама все пак… 😂

# 736
  • София
Нещо позитивно за др.Даскалов. Наясно сум,че както има доволни,ще има и недоволни ама все пак… 😂

Аз изказах своите негативи. Положителното е, че родих нормално буквално за няма и 5мин с предизвикване след дълго чакане. Всички акушерки след това го хвалеха колко добре ме бил зашил. Бързо се възстанових. Първите няколко месеца имах дискомфорт при ходене по малка нужда, но като мина време всичко се оправи. С бебето всичко е наред, което е най-важното. 🙂
Най-големият негатив е болката в ставите към края на бременността и след раждането от неглижиране откъм изследвания и обикаляне по ортопеди след това. Всичко друго се преглъща. 🙂

# 737

Аз изказах своите негативи. Положителното е, че родих нормално буквално за няма и 5мин с предизвикване след дълго чакане. Всички акушерки след това го хвалеха колко добре ме бил зашил. Бързо се възстанових. Първите няколко месеца имах дискомфорт при ходене по малка нужда, но като мина време всичко се оправи. С бебето всичко е наред, което е най-важното. 🙂
Най-големият негатив е болката в ставите към края на бременността и след раждането от неглижиране откъм изследвания и обикаляне по ортопеди след това. Всичко друго се преглъща. 🙂
Какви изследвания  е трябвало  да ви пуснат?Аз също  имам жестоки  болки в ставите ( по припцип ,но сега са ужасни).Моята Аг само ми казва с кремове да мажа.Не мога да спя настрани от ставите в краката. Sad По принцип и сама си пускам често  изследвания,никога не съм разчитала на докторите напълно,но сега все си мисля,че тези силни болки ще утихнат като родя и ще станат като преди  при натоварване  повече.

# 738

Аз родих преди 2 месеца при него. Той ми следи цялата бременост и нямах никакви проблеми. Родих секцио поради медицински причини и всичко мина много добре. Много добре ме заши и сега много добре зараства операцията и не ме боли. Винаги когато съм имала въпроси към него ми е отговарял веднага. Аз го препоръчвам, защото и като човек е спокоен и готин и като професионалист Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:11 от Maria GP

# 739
Мария, втората фетална (през втория триместър) кога Ви я направиха (ако си спомняте през коя седмица) и той ли Ви изпрати при някого или той Ви я направи?

# 740
Здравейте в момента доктор Даскалов е в отпуск знаете ли дали някой го замества ?

# 741
  • София

Какви изследвания  е трябвало  да ви пуснат?Аз също  имам жестоки  болки в ставите ( по припцип ,но сега са ужасни).Моята Аг само ми казва с кремове да мажа.Не мога да спя настрани от ставите в краката. Sad По принцип и сама си пускам често  изследвания,никога не съм разчитала на докторите напълно,но сега все си мисля,че тези силни болки ще утихнат като родя и ще станат като преди  при натоварване  повече.

Болките в тазобедрените стави поотшумяха с раждането, но тези в коленете не. И то до такава степен ме боляха, че не можех да стана от леглото и при пътуване си опъвах краката върху подлакътника и предната седалка, като аз стоя отзад при бебето. Ортопедът ми назначи кръвни, в които имаше Вит.Д, калций, фосфор, магнезий и др. Витамин Д ми беше в тежък дефицит при положение, че е лято и по цял ден бях навън с количката два-три месеца. След повишаване на нивата му, състоянието ми се подобри и дори тренирам високоинтензивни тренировки.

# 742
По повод на нужната козметика, мисля че и преди съм писала, но ще се повторя, че носих измивен продукт. Мекониумът е много гъст и лепкав и мих дупето на бебче на течаща вода. Да триеш тази нежна кожа с мокри кърпи в продължение на 5 дни (колкото ни държаха) не ми се струва добре.
Акушерката, с която раждах, ми каза, че в неонатологията не къпят бебетата всеки ден. Измиват ги след раждането, а след това ги забърсват с мокри кърпи - защо иначе ще искат на всяка родилка пакет? На една жена в моята стая бебето два дни имаше остатъци от кръв по главичката, въпреки че го каза на акушерките в неонатологията и не го измиха...

# 743
Мария, втората фетална (през втория триместър) кога Ви я направиха (ако си спомняте през коя седмица) и той ли Ви изпрати при някого или той Ви я направи?

Аз ходих само един път на Фетална и бях мисля, че във 22ра седмица. Даскалов ме изпрати при Стратиева. Добре мина прегледа при нея, обстойно ме прегледа, не съм имала проблеми там. Втори път не съм ходила на Фетална морфология, защото не съм имала притеснения за бебето. А и с него не сме говорили да ходя втори път, той щеше да ме изпрати пак ако е имало нужда Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:22 от Maria GP

# 744
Колкото за бебетата и грижите за тях в болницата, аз докато бях 5 дни там бебетата си ги къпеха всяка вечер, косичките им бяха влажни и миришеха много хубаво на бебешко олио.
Миришат хубаво, защото са бебчета, а и олиото е доста ароматизирано. На моето и косата му мажеха с олио, на изписването вече беше неприятно омазнена. Както и да е, аз предпочитам да не ги къпят, но и нямаше как да ползвам 5 дни мокри кърпи за почистване след изхождане, при положение, че имам възможност да мия бебенцето. Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 16:24 от Tanya-S

# 745
Здравейте,
Някой може ли да каже актуална информация за цените за проследяване на бременост и за цените за раждане. Също така мнение за отношението на персонала и хигиената в болницата. Благодаря 🙂

# 746
Здравейте,
Някой може ли да каже актуална информация за цените за проследяване на бременост и за цените за раждане. Също така мнение за отношението на персонала и хигиената в болницата. Благодаря 🙂
Проследяването е 500 лв, две вноски по 250 лв. Отделно се плаща БХС (ранен скрининг) - 120 лв и Фетална морфология - 120. Засега не съм дала нищо освен тези и не са ми искали пари за друго. Тоновете са по 40 лв на преглед. За раждане и аз се услушваш, защото съм 23 г.с

# 747
По мое време (декември 2020) ранният БХС беше безплатен в Майчин дом. Не съм се проследявала там, насочиха ме от друг център. Не съм платила и стотинка. Сега не знам как стоят нещата.

# 748
Запис на тонове струва 25лв, не 40лв. За раждането е безплатно ако сте здравноосигурена, без избор на екип и естествено/секцио по медицински причини. В останалите случаи следете ценоразписа от сайта като наближи момента.

Здравейте,
Проследяването е 500 лв, две вноски по 250 лв. Отделно се плаща БХС (ранен скрининг) - 120 лв и Фетална морфология - 120. Засега не съм дала нищо освен тези и не са ми искали пари за друго. Тоновете са по 40 лв на преглед. За раждане и аз се услушваш, защото съм 23 г.с

# 749
Здравейте,

До преди 2 месеца цената за проследяване беше 450 лв, като аз за скрининга не съм плащала нищо, само на Фетална ме прати моя доктор при друга лекарка и платих 180 лв.Тоновете мисля, че бяха 25 лв. Ако искате да родите с екип - 900 лв, без екип е безплатно. Възможно е да има промени в цените, но в сайта на болницата би трябвало да са описани.Грижеха се за нас и ни следяха постоянно. Имаше млади акушерки, които бяха много готини и любезни.Доволна съм от отношението, като се има напредвид какви неща съм чувала за други Софийски болници.А за хигиената чистеха всеки ден стаите и банята. Аз 5 дни лежах и нямах никакви оплаквания. Единствено храната беше гадна за жените родили секцио, но то беше нормално, защото нямаше как да ядем всякаква храна от 2рия ден с такава операция.Бях в двойна стая и беше сравнително нова и чиста със всичко необходимо-удобни повдигащи легла, телевизор, климатик и хладилник.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 11:10 от Maria GP

Общи условия

Активация на акаунт