Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 11

• 44 601
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • Нидерландия
О аз лично много научих от тук както и си сверявам часовника. Мисля че всяка жена иска да се чувства добре и да изглежда добре. Така си помагаме взаимно. 🙂💕

# 571
Стана ми интересно, с какво ви е полезна темата, щом не се интересувате от състоянието и вида си?
Бедите по-леко се понасят когато знаеш, че и други страдат от тях. Всяка една промяна от възрастта добива плашещи размери ако се комбинира с нездравата мисъл, че само при теб е така.
Темата си е полезна разбира се, не се отрича. Просто не бива да откачаме от прекалено вглеждане в себе си. Хубаво е да се живее една идея по-здравословно, защото телата ни не са на 20.

# 572
  • Варна
Стана ми интересно, с какво ви е полезна темата, щом не се интересувате от състоянието и вида си?
Човек на всяка една възраст трябва да се интересува от състоянието и вида си, не мисля че това е характерно конкретно за менопаузата.
Това което е искано да се каже, че често нещата се преекспонират и се изкарва едва ли не че менопаузата е някаква болест.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 13:10 от danny_em

# 573
Аз не мисля че имаме нещо преекспонирано в темата. Доста от момичетата са с проблеми. Като се почне от наднормено тегло, кръвно, еле пък това кървене е някакъв ужас и съчувствам на тези които се борят с него или им предстои. Не се знае дали и аз няма да съм така от утре. Болките в гърдите пък са чудо някакво. По корем не мога да спя. Та в този ред на мисли, като цяло се страда и като не ни обръща внимание никой и всеки си казва това през което минава. Не знам, поне аз така го чувствам и ми е интересно коя през какво минава, макар и да нямам някои от признаците, имам пък други....ееех кога беше за пюрета и памперси хортувахме, вече сме на дъртозата, а не е изключено и на бастуните за съжаление. С този заседнал начин на живот и хранене, хич не сме далеко, нищо че нямаме и 50 още. Прогреса в медицината сякаш върви с нашия регрес.

# 574
  • В градината...
Ами аз преди доста обичах да пия ракия със салата. Сега 50гр.като ударя и започва сърцебиене. Изключително рядко ми се отваря глъдка, както преди. А преди след ракията продължавах с бира или вино. И после - само главоболие на сутринта. Сега не знам какво стана с мен, но не мога така. Не може да ми стане и весело и да купонясвам. И храната не ми е така вскусна, а преди нямах насищане, от всичко исках да опитам.

# 575
  • София
И аз така. Главоболие или сърцебиене от чаша бира или вино. Не знам на какво прилича това. То затова само кафето ми остана, но там прекалявам.

# 576
Не че не се интересуваме, ама нямаме вече тази воля, поне аз.  Пазех диети, движех се много, но вече не мога. Опитвам се.
Тук си сверявам часовника с вас, защото иначе се чувствам самотна, около мен няма жени на моята възраст, така като виждам, че не съм само аз, някак се успокоявам. Споделена болка-половин болка.

# 577
... виждам, че не съм само аз, някак се успокоявам. Споделена болка-половин болка.
Именно.
И впрочем не се има предвид да не се интересува човек от вида и здравето си. А по-скоро да не пуска постоянно различни хормони, да се вторачва в нощното изпотяване и т.н. .. Изобщо да включва режим постоянно обикаляне по лекари. Щото те няма да се откажат никога да изкажат тежкото си мнение или да пропуснат да ни вземат парите ако ходим на частен преглед. Всъщност бялата мафия от това живее.

# 578
# 579
  • София
В тоя ред на мисли на Дядо ви Ричард Гиър един много готин цитат днес прочетох и да споделя:)

“Майката на мой приятел през целия си живот спазваше правилата на здравословния живот.

Никога не си позволяваше алкохол, не е вкусвала никаква вредна храна, всеки ден спортуваше, винаги беше подвижна и активна, пиеше хранителните добавки, предписани от лекаря, никога не излизаше на слънце без слънцезащитен крем.

Грижеше се за здравето си и полагаше всички възможни усилия. Днес, на 76 години, има рак на кожата и на костния мозък и остеопороза в тежка форма.

Бащата на моя приятел яде бекон след бекон, маже масло върху филията, реди мазнотия върху мазнотия.

Никога, ама никога не е спортувал, всяко лято се пече на слънце, докато кожата му хване „коричка“. Живее живота си на пълни обороти.

Живее го така, както му харесва, а не така, както го съветват околните. Днес е на 81, а докторите смятат, че здравето му е като на млад човек.

Никой не може да се скрие от собствената си отрова. Тя съществува и ще ви намери, защото ще го кажа с думите на майката на моя приятел:

Ако знаех, че животът ми ще свърши по този начин, щях да го живея като максимално се наслаждавам на всичко, което ми казаха да не правя!

Никой няма да се измъкне жив от този свят, затова, моля ви, не се отнасяйте пренебрежително към себе си!

Яжте вкусна храна!

Разхождайте се под слънчевите лъчи!

Гмуркайте се в морето!

Споделяйте истините, които криете в сърцето си като съкровища!

Бъдете глупави!

Бъдете мили!

Бъдете странни!

За друго просто няма време…”

Ричърд Гиър

# 580
.

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 14:00 от виви@н

# 581
  • В градината...
Прав е човекът. Всичко е в мозъка. Можеш да изядеш нещо отровно и да не ти стане нищо - и обратно. Цялата биохимия се променя от една психика.

# 582
Прав е човека, ама да си заминеш на 40 от инсулт или кръвно пак не става. Все малко от малко трябва  де са обръща внимание и на диета, и на здраве, и на начин на живот. Пък на когото каквото е писано. Аз хормони веднъж съм пускала от любопитство и това е. На щитовидна няма как да не пускам всяка година. Холестерол пак няма как да пропусна. Те тези ако не са наред и външния вид няма да е много добър. Всичко е на вързано. Без да се вманиячава човек си има базови неща.

# 583
  • Нидерландия
Аз колкото по напредвам във годините толкова повече се научих, и още се уча, да слушам и разпознавам сигналите на тялото ми и организма си. Отчетох че вече от алкохола, кафето, сладкото не ми е добре, че когато ми се яде сладко, кисело, солено просто си хапвам, но гледам да не прекалявам, започнах да ям по често но по малко.
Оставих тежките тежести при тренировка и минах на по леки и започнах да правя повече повторения, обръщам повече внимание на загрявката преди и разтягането след тренировка.
От  пандемията ми се откри нов свят за онлайн програми тренировки в къщи, както и за йога... Въобще си давам равносметка и най вече се опитвам да не се тревожа и вманиячавам в разни не разположения. Пуснах си егото до толкова че вече като излизам не се сравнявам  със други жени по външен вид и социален статус а гледам да се чувствам добре в кожата си.
Не че правя компромиси с външен вид, поддържам се но перфекционизма ми трябваше да го пусна. Сигурно има още много неща които да напиша защото е процес на развитие и себе опознаване.
В сряда ще ми слагат спиралата и ще ми махат миомните възли, така че стискайте палци! 🤗🙏

# 584
Ричард Гиър е дал едни примери, обаче имам други - една приятелка, която жива та живя, си замина от рак на 40 години, не на 76. Свекърва ми, която даже и не знаеше значението на думата здравословно, също имаше много тежка форма на остеопороза. И изобщо, на всеки пример могат да се извадят 10 противоположни. Иначе разбирам каква е идеята, обаче кой може да каже кое е здравословно и кое не, за едни това е вегетарианството, за други високомазнинното хранене, за трети слънцеядството....
За вторачването и вманиачаването, бих казала същото, кой може да каже на човекът отсреща, за кой проблем да не обръща внимание, аз не мога. Друга позната си замина от рак на 40 и няколко години, защото до последно отказваше да ходи на гинеколог, въпреки разните симптоми. Нищо чудно и да се чувствала горда, че не се вторачва в себе си.
Madelief, сега те прочетох, успех!
Как ще ти махат миомните възли, с хистероскопия ли, може ли да се съчетае едновременно със слагането на спирала? 🤔

Последна редакция: пн, 12 окт 2020, 16:33 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт