Отговори
# 60
  • София
И аз това си помислих като гледах пресконференцията - ужким след две седмици всичко в затворените класни стаи, а отговорни фактори и журналисти на открито.

# 61
  • София

Хах - има още 15 дена до 15-и, що не вземат да направят едно пробно - да турят министъра заедно с 30 МОН-овци в една класна стая да поработят по 8 часа... хем съм сигурна, че за тях ще си правят труда да чистят повечко. *greensmile*. Дет'с се казва, да ни докажат правотата си! Да поемат те първи риска, да се проявят като лекарите, изпробвали лечение в/у себе си... или като Путиновата щерка...

# 62
Е как ще влязат, те за една пресконференция не посмяха. Но иначе г-жа Михайлова съветва родителите да не се поддават на страха.

# 63
  • София
https://www.actualno.com/europe/astrazeneca-njama-da-nosi-otgovo … R0sYDmemGi-ysIRr4

Такива ваксини  и споразумения за последствията от тях ли чакаме, докато го караме на ДО? Такива, за чиито странични ефекти върху нас и децата ни ще търсим обезщетение на всичкото отгоре  от платените от самите нас данъци.... Много "обещаващо" звучи, няма спор.

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 22:11 от пенсионирана русалка

# 64
  • София

Хм, не се сещам да са искали подобно нещо нито за руската, нито за китайската ваксина... Не знам как да го тълкувам това. Освен, че в крайна сметка, понеже сме много хитри, накрая ще се сдобием с по-малко тествани и по-несигурни препарати. Щото, ако не друго, и Русия, и Китай тестват в/у собствените си граждани... масово. И всякакви странични ефекти биха се проявили с голяма вероятност... там. Ама ние, щото много знаем, вместо да заявим от техните, даваме тон пари на компания за... котка в чувал. Хитроооо...

# 65
  • София
нали министърът ни успокои днес - поръчали са два милиона ваксини за уязвимите групи, когато стане готова ваксината. При това без пари ще се ваксинира който иска.

# 66
  • София

При такъв анонс... аз няма да съм сред желаещите. Wink

# 67
  • София
Чакай да допълня - наблегна на " абсолютно безопасна за гражданите" и "безплатна" и "доброволно".

# 68
Е, и двете, Кати и Анди, сте вай, вай, вай, пък сега не щем ваксина.

# 69
  • София
Искаме ваксина, но няма да се ваксинираме лично. Не става въпрос дори конкретно за тази ваксина, аз от години не се ваксинирам порави здравни проблеми.

# 70
Натрапвате впечатление “От никъде взорът надежда не види....”.

# 71
  • София
А откъде го види?

# 72
  • София
"и братските орли не фърчат към тях" - друго, казва Кати, щеше  да е,  ако се спрем на ваксината на братушките, изпробвана при това не от кого да е, а от дъщерята на Путин и от много други руснаци... А те тия от ЕС какво мислят да изберат  -  ваксината на британско-шведския фармацевтичен концерн АстраЗенека  и тези страхотни договорни условия..

То всъщност няма място за майтап с това, наистина ли чакаме момента с ваксината за спиране на едно дългосрочно ДО? Ами ако настъпи след  две-три години този чакан момент, понеже на всякаквите фирми ваксините към момента са още в процес на разработка, какво правим...Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 23:36 от пенсионирана русалка

# 73
  • София
Е, и двете, Кати и Анди, сте вай, вай, вай, пък сега не щем ваксина.

Защо да не искам? Искам, разбира се. Мислех, че ще купят от руската, която ще е най-тествана за този период от време. И зад която, види се, стоят създателите й и не прехвърлят отговорността другиму. Или китайската. Или ако тези производители си застанеха зад продукта, а не търсеха предварителна индулгенция. Вероятно просто не възнамеряват да направят достатъчно предварителни платени тестове, за да е сигурна, а после - достатъчно на доброволци... Да, притеснително е някой производител на лекарства да иска да пусне на пазара лекарство (с/у МНОГО пари), за което да не дава никакви гаранции освен "ама аз много обещавам".

"и братските орли не фърчат към тях" - друго, казва Кати, щеше  да е,  ако се спрем на ваксината на братушките, изпробвана при това не от кого да е, а от дъщерята на Путин и от много други руснаци... А те тия от ЕС какво мислят да изберат  -  ваксината на британско-шведския фармацевтичен концерн АстраЗенека  и тези страхотни договорни условия..

Разчитам, че освен от дъщерята на Путин докато дойде до тук ще е изпробвана от още няколко милиона руснаци. Преди мен. За тази ще поизчакам да я пробват няколко милиона шведи и британци, ама май ще отнеме повечко време.

# 74
  • София
И в двата случая, Кати, ще мине много време, докато на пазара се пусне ваксина без странични ефекти.  Преди време бях чела, сега ще го потърся , интервюто на немски специалист-вирусолог, който казваше, че разработването на ваксината срещу Ковид19 ще отнеме години, а може и дори да не бъде създадена въобще в близките години такава без съществени рискове за ваксинирания.  А и ми е интересно, ако след половин година множество руснаци изследвани не дадат индикации за  проблеми след ваксинацията, това сигурна ли я прави? Понякога  негативите се проявяват не веднага..Беше  дал същият висусулог  пример с други такива ваксини за тропчиеска денга, за малария, за които има разработки от доста повече години, които обаче така и не дават високоефективна защита, а имат не един страничен ефект. Според него алтернативата  към момента е по-належащата разработка на антивирусни медикаменти, които да  спомогнат по-лесното протичане на заболяването и минимизирането на уврежданията от него. Но както знаем, всичко е бизнес..

Държа да подчертая, че не съм антиваксър, децата ми са ваксинирани с всичко по имунизационния календар, но това е друго..И затова няколко пъти вече питах по-горе какво правим, докато този вирус продължава да е сред нас, а сигурна ваксина срещу него няма, все на ДО ли го карат децата?

PS Намерих го.
https://www.tagesschau.de/inland/interview-keppler-101.html

Последна редакция: сб, 29 авг 2020, 08:46 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт