Отговори
# 525
  • София
Пънк, емипирично доказано от поколения учители и друг персонал по детските заведения и училищата. Включително и от мен по времето, когато бях по детските заведения - през месец най-много се завърташе ново кръгче и всички го минаваха. Вътрегрупови инфекции му се казва. Иначе ти можеш да си отричаш колкото си щеш.

# 526
Пънк, емипирично доказано от поколения учители и друг персонал по детските заведения и училищата. Включително и от мен по времето, когато бях по детските заведения - през месец най-много се завърташе ново кръгче и всички го минаваха. Вътрегрупови инфекции му се казва. Иначе ти можеш да си отричаш колкото си щеш.

А, не! Аз нищо не отричам. Има си медицина! Не съм някакъв новоткривател на топлата вода.
Освен това, не отричам че си права. Просто не е задължително на 100% да е така.

# 527
Да, но ако преди може да го заведеш на спешен център и да ти кажат, че не е страшно, сега трябва и бележка от ЛЛ. На теб не ти ли се е случвало да те стегна корема, а след 2 часа да ти няма нищо?
Много неща ми са се случвали, но винаги са ми искали бележка от ЛЛ, ако детето не е било добре и се е наложило да ми се обадят. В противен случай ще недоволстваш, че се водят болни деца в училище, защото майката е преценила, че е ОК.

# 528
Явно нашата градина е по-различна. Едно момиченце от групата на каката го заболял корема. Взела го, но до вечерта си било ок. На следващия ден и без бележка са го приели. Това го знам от майката.
Иначе аз не се бъркам в мнението на майките, относно здравословното състояние на децата им. Всеки си познава детето.

# 529
Да, но ако преди може да го заведеш на спешен център и да ти кажат, че не е страшно, сега трябва и бележка от ЛЛ. На теб не ти ли се е случвало да те стегна корема, а след 2 часа да ти няма нищо?

Стегне ли го детето корема или го заболи главата, значи или е изкарало двойка на контролното или има някакъв друг проблем, свързан с училището. Просто така, никой не го боли корема - ако има разтройство и повръщане, също е добре на следващия ден да си остане вкъщи. Знаем ги тези ученически номера.

# 530
Никога не са ми се обаждали, че е зле. "Зле" е всякакво неразположение. Търпимостта и усещането за зле също са различни у хората по принцип. За мен зле е и да ме заболи главата - нещо, което на децата в училище се е случвало мнооого често, но няма как да си тръгнат.
Ако допуснем реално заболяване и не е ковид, излиза, че по нашите ширини има риск да си много често отсъстващ сега. Нещо, което преди не беше така.( Помня големите градински теми на тема сопол. Помня как от чужбината пишеха, че там ходят всякак, спят с дрехи не на легла и т.н., та не сме ние нацията, ходеща повсеместно болна принципно, не ни е патент). Просто посочвам, че учебен присъствен процес така по този начин няма да има. Но няма и ДО.

# 531
Мдам, доскоро гордо ни обясняваха, че дете със сополи и кашлица не е болно и спокойно ходи на училище.

# 532
Просто посочвам, че учебен присъствен процес така по този начин няма да има. Но няма и ДО.
За болни деца не трябва да има присъствен учебен процес.
Ако някъде са допускали нарушения и са оставяли болни в училище, то сега вниманието на мед. лица в училищата и ДГ е изострено заради ковид истерията и ще връщат всички, които не са абсолютно здрави. Това трябва да остане като добра практика завинаги.

# 533
При по-големите ще има възползване от ситуацията. Ще си измислят какви ли не симптоми, за да не ходят на училище, а да киснат по МОЛовете.

ПС: Не всички, разбира се, но някои от тях.....

# 534
Просто посочвам, че учебен присъствен процес така по този начин няма да има. Но няма и ДО.
Ако някъде са допускали нарушения и са оставяли болни в училище, то сега вниманието на мед. лица в училищата и ДГ е изострено заради ковид истерията и ще връщат всички, които не са абсолютно здрави. Това трябва да остане като добра практика завинаги.

Абсолютно подкрепям! Само да се промени и начина на мислене на работодателите, относто гледането на болни деца и ползване на болнични, всички да се осигуряват на реалните си заплати и да имаш по 40 дни за всяко дете, а не както сега 40 за теб и колкото деца имаш там.

# 535
Аха. Може и храна да им доставят работодателите вкъщи, докато си карат четирите месеца болнични.

# 536

Абсолютно подкрепям! Само да се промени и начина на мислене на работодателите, относто гледането на болни деца и ползване на болнични, всички да се осигуряват на реалните си заплати и да имаш по 40 дни за всяко дете, а не както сега 40 за теб и колкото деца имаш там.
Никога не съм имала изброените от теб проблеми с работодателя и осигуряването. Ако имах, щях да си потърся друга работа, децата са ми по-важни. 40 дни ще стигат на всички, ако не се допускат болни деца, които да заразяват.

# 537
Скрит текст:

Никога не съм имала изброените от теб проблеми с работодателя и осигуряването. Ако имах, щях да си потърся друга работа, децата са ми по-важни. 40 дни ще стигат на всички, ако не се допускат болни деца, които да заразяват.
Аз не познавам жена, която да получава хубава заплата и да може да си позволява да отсъства често. Освен това аз си водя статистика колко често децата ми остават вкъщи заради болести. Значи, 40 дни не стигат, това са по две седмици за всяко. Ако ми се наложи пък аз да боледувам съвсем я закъсах. И ако си мислиш, че ако всички ходят здрави, децата ще боледуват по-малко, значи не си на ясно как точно се разпространяват вирусите и колко хора ги предават безсимптомно.

# 538
Скрит текст:

Аз не познавам жена, която да получава хубава заплата и да може да си позволява да отсъства често. Освен това аз си водя статистика колко често децата ми остават вкъщи заради болести. Значи, 40 дни не стигат, това са по две седмици за всяко. Ако ми се наложи пък аз да боледувам съвсем я закъсах. И ако си мислиш, че ако всички ходят здрави, децата ще боледуват по-малко, значи не си на ясно как точно се разпространяват вирусите и колко хора ги предават безсимптомно.
Викаш, долу маските и карантините 🙂 всички на училище.

# 539
Не. Аз сериозно съм съгласна, ако детето се разкашля да си остана вкъщи и да го гледам. Но за мен трябва да се променят първо тези неща, които съм описала в предходен пост. Не е редно, хем да твърдим, че сме созиална държава, хем родителите да са с вързани ръце в много отношения. Не е редно на интервю за работа да те питат, кой ще ти гледа детето като се разболее и дали ще ти се налага често да отсъстваш. Не става въпрос за мен, а за хилядите жени в това положение...

Общи условия

Активация на акаунт