Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 219
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Скрит текст:
Момичета имам въпрос, който ме мъчи от много време и се надявам да помогнете. Търся хубава виолетка - имам си един любим парфюм, който отдавна изчезна и все още притежавам, но си го пазя така да се каже - My Queen на Mcqueen. Пробвах се с Insolence , но не ми харесва, не се получава ... има нещо в него което ме дразни, в Метеоритите пък май тая зелена ябълка ми идва в повече - не усещам виолетки.... Някакви други идеи?
Предполагам, че ще трябва да целя на сляпо, защото в магазините май няма какво друго да тествам, та за това реших първо да се допитам до вас.
Лично за мен най-нежната, автентична, ювелирна виолетка е тази: Feerie Van Cleef & Arpels
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-4077.html
Не знам, обаче, дали с енамира някъде все още. Момичетата са коментирали доста и She Wood DSQUARED²
 https://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED-/She-Wood-3552.html
При мен е по-зелена, по-горска, но пак фина и красива.

Insolence Eau de Parfum Guerlain е при мен ужасно синтетичен и го усещам като перилен препарат, а в началото като пръсна все едно съм заровила нос в кош с прясно набран липов цвят и ме кара да кихам. Вариантът тоалетна вода на Insolence ми харесва много повече и се появява по-приемлива виолетка, макар и пак нахална. Simple Smile

# 211
Някоя успя ли да пробва новото Либре Интенз?
Чакам една мостричка към поръчката ми от YSL UK, ама като гледам няма да я получа в следващите 10 дни.. Grin

# 212
Снощи сънувах много шантав сън, донякъде може би провокирам от това, че преди да заспя, гледах сторита на Densi 😄
Сънувам, че ще има грандиозно представяне на нов мъжки парфюм в Арена Армеец на JPG нещо си L’eau Toilette 😄
В съня ми се познавам и съм близка с представителството за България и бях много ядосана, че не съм поканена на представянето и пристигам на мястото, след като събитието е свършило - хората са много елегантни, тъкмо си тръгват, но бързат за After Party, при което на земята виждам една метална кутия, от която се показва въпросният парфюм, умирам си от кеф! Виждам, че е надписан, но хора около мен вече няма, взимам го и си отивам доволна в ателието. След 2 дни, срещам Денси по улиците в центъра (някъпо по ул.6ти Септември 😄) и я разпитвам как е било представянето и тя ми разказва разгорещено колко прекрасно и иноватино е било, но си е загубила флакона. Сверихме, че флаконът, който аз съм намерила, не е нейн, но се разбрахме да ѝ дам отливка от 20мл да го разучи, докато си намери нов, а тя започна да ми обяснява за някакви нови страхотни аксесоари за коса с кристали Сваровски, та такава размяна договорихме с нея😂😂😂

В тази връзка, Densi, как усещаш на това време Serpent Boheme?

Извинявам се за чаршава, но исках да споделя 😄😄😄
SOTD - Elie Saab Le Parfum in White

# 213
  • София
Anika при мен е много!!! траен. Обожавам го, но лятото не го ползвам, т.к тогава чак ми става задушлив. Дори пръскам по половин пръс от двете страни на врата/деколтето макс. И само с толкова излъчва цял ден.
Потвърждавам. Същото поведение и при мен. Немислим за топлите дни!

Снощи сънувах много шантав сън, донякъде може би провокирам от това, че преди да заспя, гледах сторита на Densi 😄
Разсмя ме! Simple Smile

Скрит текст:
Апропо, не може да се пише в блога на Денски, исках да оставя коментар, не дава.

# 214
  • София
Много благодаря, Deetron Blush ще се обикаля, няма как явно, благодаря за предложенията, от доста от тях си имам любимци, не познавам само Profumum Roma и определено ще тествам Acqua e Zucchero Hands Pray още веднъж благодарности!

# 215
  • София
Здравейте момичета,
тъй като за първи път мисля да поръчвам парфюм на сляпо, бихте ли ми казали кой от следните 2 е по-лек. Търся нещо свежо и да не е сладникаво.

Calvin Klein Eternity Moment
Calvin Klein Eternity

# 216
Lollaa*, големи приключения сме имали и с теб!:sparkling_heart:

Serpent Boheme е горчив, билков и вчера ме изненада с трайност от над 10 часа, като през половината го усещах постоянно. Чакам да захладнее, за да видя какъв ще е тогава. При мен има много касис този парфюм. портокал и рози.

# 217
Libre Intense е малко по-тъмна и зимна версия на оригинала, но е изцяло в същия дух. За мен не е достатъчно различен, за да го купя след като имам голямото шише Libre. Иначе ще е страхотен за зимата, оригиналът аз не го виждам като зимен изобщо, може би защото си го носих цяло лято.

Онзи ден тествах най-накрая My Way и ми мирише на сиропирани ягоди. Не знам от къде избива тази нотка при мен, но много ми харесва, малко в стил любимите ябълки на Нина Ричи ми е и определено ще си го взема. Страшно много придобивки имам напоследък, направо не ми се говори. Сърбят ме ръцете да ходим пак в Андора. Искам новата розова Нина, Girl of Now, Olympea.

# 218
И на мен в началото My Way ми избива на ягодки, или малини, или касис, нещо такова, за жалост бързо минава тази фаза и остава твърде баналното белоцветно-ванилено. Повече плодчета и по-дълго би ми харесало повече...

# 219
Момичета, бихте ли описали Montale Crystal Flowers? Намислила съм си той да е първият ми Montale, но не знам нищо за него

# 220
My Way за тази цена и този бранд не ме впечатли – престоял компот за толкоз пари? Не.

# 221
Здравейте дами,бихте ли мо казали Самсара в кой вариант е за предпочитане-ЕДТ или ЕДР?

# 222
  • на майната си
Това са част от любимите  ми неща за през есента, дано циганското лято скоро приключи...

# 223
Здравейте дами,бихте ли мо казали Самсара в кой вариант е за предпочитане-ЕДТ или ЕДР?
Не се различават особено, едп е по-мек и плътен.

# 224
  • София
От арабските парфюми за дневен препоръчвам Oath на Ajmal. Много нежен и плътен. Цял ден се усеща. Един топъл и слънчев е при мен. Хвърлила съм око и на още един - Wisal на Ajmal много ми хареса. Строг и дистанциращ. Ако го видите по сайтовете на добра цена, ще се радвам да споделите.
За парфюми с виолетка - Feerie Van Cleef & Arpels и BLV Eau de Parfum II Bvlgari. Първият го нося зимата в лед, защото ми идва сладък, а Bvlgari може по всяко време. Той е свеж и кристален.
Тези дни съм само с Номад.

Общи условия

Активация на акаунт