Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 072
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Бели цветя с кокос - сладка креместа омая - е Serge Lutens Datura Noir. Simple Smile

# 526
Ааааа не, до кожа и до възприятия е - в моята Datura няма и една троха кокос. За креместа съм съгласна, за омая също, но сладка е относително. Впрочем, Narciso Ambreé, сега може и да ме линчува някой, ми прилича с креместите си цветя на Datura Noir, такава каквато е върху мен около час след нанасянето и нататък, затова ще си купя него, защото началото на Datura мъъъничко ми е силно.

# 527
  • София
Винаги е до кожа и възприятия. Simple Smile Чак пък линчове... Няма да се наложи. Stuck Out Tongue Никаква връзка не намирам аз между Datura и Narciso Ambree, което ми стои хладно и измито някак, докато Datura е плътна и креместа. Предложих нея, тъй като отговаря на двете условия на Catcher - кокос и бели цветя. Оттам нататък - всеки с носа и кожата си и каквото сабя покаже. Simple Smile

# 528
Всичко е до кожа. Почти всички които сте изброили с кокос съм тествала на кожа и при мен кокос Няма. Избиват едни кофти бели китки,бабички, царевици и какво ли още не. Нямам представа как всички ги описвате така омайно, плажно и вкусно. Аз такова чудо не открих цяло лято в търсенето си на кокосов аромат.

# 529
Никаква връзка не намирам аз между Datura и Narciso Ambree, което ми стои хладно и измито някак, докато Datura е плътна и креместа.
Ако щеш вярвай, пробвах ги два дни подред, защото ми подариха виалче с Амбрето и като го пробвах, ми се показа от него Датура. На следващия ден сложих Датура, за да си отговоря дали не си въобразявам и не, не си. Трансформацията ѝ на втория час е това, което е изначално върху моята кожа Нарцисо Амбре, който за мен е топъл и кремест. Grinning

# 530
Lily of the Beach Clinique e прекрасен кокосов аромат, много сочен кокос и цветя, обачееее....на трайност никак не го докарва, та не смея с две ръце да препоръчам, само с една
https://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Lily-of-the-Beach-53721.html

# 531
# 532
  • Sofia
Както някои имат непоносимост към рози заради мускалчетата, така аз към кокос заради такситата едно време. Повечето аромати, които обсъждате са ми задушливи заради кокоса.
В бонбоните Рафаело ми харесва.
Не че помогнах в търсенето, но да си кажа. Grinning

# 533
  • Бургас
Ако в Холидейс няма кокос, не знам в какво има. Но всеки с усещанията си разбира се.
Мдам, абсолютно.На мен супер много ми допада Холидейс, а не съм почитател на Мансера.За мен този парфюм е от много лесно харесваните, не зная защо го разменят, върху моята кожа заспива и е муцка.Най- добрите кокосови нотки в парфюм, трайност и проекция униклани! Парфюм за след малко, кой да е кой, е как кой? Мон Герлен, най- добрият, разцепващият, няма друг като него.Stuck Out Tongue

# 534
Mancera Holidays определено е парфюм, който трябва да се тества и не само той - всеки парфюм с кокос на всяка кожа се усеща толкова различно. На моята кожа Holidays няма и следа от кокос, нито тиаре, нито ванилия - колкото и да е смешно аз усещам единствено миризмата на варен картоф... Joy Същото е и с Dolce Garden - толкова синтетична е миризмата му върху мен и не мога да го трая..
Но това са си мои мнения и естествено при всеки е различно.
А Tresor Nude изобщо не е сладък при мен, чист кокос с бергамот, но си го харесвам много.

Моите любими кокоси и цветя са:
- Aerin Hibiscus Palm
- TF Soleil Blanc EDP/EDT - тук няма тиаре, но кокосът си е доста кремообразен, особено в едп
- Nuxe Sun - въпреки че трайността не е добра, но за цената си е окей

Моят съвет е, когато си харесаш някой парфюм с кокос, да потърсиш отливка тук в темата за размяна или да го пробваш в някой магазин задължително, защото кокосът е нотка, която е много различна при всеки.

# 535
Ммм, Амбре-то днес ме омайва, страхотен е. В него обаче не усещам кокос. В някои парфюми май ми допада, но по- скоро не съм кокосов фен. Датура не познавам.

# 536
.. Мдам, абсолютно.На мен супер много ми допада Холидейс, а не съм почитател на Мансера.За мен този парфюм е от много лесно харесваните, не зная защо го разменят, върху моята кожа заспива и е муцка...
При мен е обратно (а и явно при всички,които го засилват в размени) Laughing Най-ужасната Мансера- сладка,блудкава,лепкава и задушаваща.........все едно ти се е развалило плажното мляко от жегата Stuck Out Tongue Closed Eyes Мансарите,които имам са като свеж полъх пред Холидей Smile

# 537
  • София
Понеже се коментират парфюми с кокос, ще си позволя да предложа Creed Virgin Island Water https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Virgin-Island-Water-899.html
Кокос с цитруси, няма сладост, няма цветя, няма усещане за плажно масло. Много натурален кокос, все едно пиете домашна лимонада от кокосов орех, вместо от чаша. Единствения парфюм с кокос, който не ми навява мисли за ароматизатор за кола, или синтетика. Кокоса е там, но цитрусите са водещи. Според мен, страхотно попадение за летен аромат, разхлаждащ и изключително свеж. Трайност на моята кожа 8+ часа. Дали си заслужава цената, хм, не мога да кажа. За мен да, ако се търси аромат на натурален кокос, без да дава усещане за плажни мазила и без базата да е ванилова и плътна.
ПП. Преди години парфюма се е коментирал в темата, така че може да се потърсят и други мнения, ако на някой му е интересно.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 09:51 от Иллейн

# 538
И аз да се включа по темата с кокоса и двата коментирани аромата Datura Noir и Narciso Ambree - в момента ги имам налични и двата и почти никаква разлика не намирам в тях - и двата са кремести и хубави, но аз установих, че като храна кокоса никога не ми омръзва, но като аромат много бързо ме отегчава....

SOTD : Sunshine Amouage - този аромат така се е приютил в сърцето ми, че вече почти година няма омръзване и искам да го вдишвам постоянно .... но като се замисля, май никой не ми го е комплиментирал....

# 539
Creed Virgin Island Water e уникален акватик, има кокос, но е преобладаващ. Да, не е сладък въобще, но е някак упойващ. Цената му всеки път обаче ме отказва.

Общи условия

Активация на акаунт