Парфюмни размисли и страсти - 249

• 63 040
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Creed Virgin Island Water е хубав аромат с натурален несладък кокос, но наистина доста скъп.

# 541
  • София
Мерси на всички за предложенията Hug
Някои не бях ги чувала. Датурата върху мен крещи тубероза. Моята кожа много добре развива туберозни аромати и има ли в парфюма, задължително изпъква. За съжаление кокос не усещам в този парфюм. Simple Smile

# 542
Кокосовите търсения могат да бъдат много добре задоволени от някои аромати с несладък кокос, които са и много бюджетни, а и могат да се комбинират с други, имам предвид нещо такова https://www.fragrantica.com/perfume/Harajuku-Lovers/Harajuku-Lovers-G-3128.html, кокоса на боди шоп, както и много як кокос спрей за тяло и боди лосион в Лили двогерии.

# 543
  • Sofia
Кечър, ако имаш път към Висша козметика на Съборна, виж този - Museum Collection The Merchant of Venice. Osmanthus - аз усетих само кокос. Grinning
Та, ако случайно попаднеш там и го пробваш, ще чакам да ми кажеш, че моят нос е повреден. Grinning

SOTD - Narciso Rodriguez Narciso Rouge EDP.
Имам си сладка приказка с Нарцисо, харесваме се с неговите парфюми.

# 544
  • София
Най-прекрасния аромат с кокос, който съм тествала, е Eau Gourmande Almond Coconut Laura Mercier https://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Mercier/Eau-Gourmande- … Coconut-3437.html. Мек вкусен кокосово-млечен не прекалено сладък гурмански аромат Heartbeat

# 545
И аз усещам кокос в Datura noir във връхните нотки - несладък, натурален, като аромата на филирани сушени кокосови ядки за сладкиш. Имам пробичка от този парфюм, специално си пръснах отново да проверя. Спомням си колко се развълнувах, като я получих -  много исках да се запозная с него. Аромат с упойващата, отровна нотка на татул или декоративната бругманзия, на която познавам странното ухание, ми беше много интересен и постоянно гадаех какво се е получило, макар и да не очаквах да ми хареса кой знае колко. Татул не открих, туберозата е една от най - красивите за моя вкус,  но така и не го купих - на моята кожа има нищожна трайност и мълниеносно развитие, а базата му никак не ми допада, при мен тя е акварелно подобие на кокосовата вода на Ив Роше.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 13:53 от silver pearl

# 546
Много ми е интересно описанието на Datura Noir от всички. Не съм чела за по-разнолики усещания от парфюм. Аз не обичам тубероза и при мен тя в Datura не изпъква. Мирише ми на кремаво франджипани, без други бели цветя. Познавам отлично мириса на белите лулички на татула. Той е особен и се изявява само в началото, точно която фаза предпочитам да трае по-малко. Не ми е неприятна, но ми е силна и води усещанията ми в друга посока. После изчезва. Точно на следващата фаза - креместо франджипани, ми мирише и Narciso Ambrée. В него нещата ми миришат според пирамидата му, показана във Фрагрантика. След дълъг период на разлистване на аромата на франджипани, той бива подплатен от мек, топъл и леко сладък амбров мирис. В тази фаза ми се появява спомен от мириса на Амбъра на Cabochard.

# 547
Тубероза....това цвете е чудовище. Познавам добре Precious oud VCA и си го купих онлайн, без да съм си припомняла скоро аромата с проба. Знам, че беше разкошен мек уд върху мен и просто отлагах придобиването му за някога. Е, уви, закъсняла съм. Сега е туберозен, не от най-страшните де, но достатъчно за мигрена. Дори уд заглушава. Избратих го в размените, но още съм в шок как толкова се е променила химията ми с ароматите. Със сигурност и от Datura ще ми избие туберозата.

Има и българско производство на масло от тебероза. Изложението за български стоки обикаля им страната и може да се запознаете с цветето (някакъв сорт тебероза е) и да си купите моноаромат.

# 548
Търсих информация, но не намерих, нямам време за пазар и се наложи на сляпо.
https://www.notino.bg/salvatore-ferragamo/incanto-amity-toaletna-voda-za-zheni/
https://www.notino.bg/salvatore-ferragamo/incanto-shine-toaletna-voda-za-zheni/
https://www.notino.bg/salvatore-ferragamo/incanto-bloom-new-edit … tna-voda-za-mzhe/
И трите са много свежи, нежни и ненатрапчиви. Трайност около два часа. Не оставят петно на бяло.
Предназначени за тийнейджърката, а тя е голям ''мрън'' .По тази причина  като пристигнаха й казах ,че са за мен, но ще и позволя да си избере, обаче   само един . И като се започна едно...ама как само един? Много ми харесват...Искам и аз...
Ще си ги носи с удоволствие.

# 549
Най-прекрасния аромат с кокос, който съм тествала, е Eau Gourmande Almond Coconut Laura Mercier https://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Mercier/Eau-Gourmande- … Coconut-3437.html. Мек вкусен кокосово-млечен не прекалено сладък гурмански аромат Heartbeat

Ех, преди няколко дни го гледах и много се колебаех дали да си го поръчам... Май ще се поръчва Joy

# 550
Не, Vele има аромат на зелени смокини в началото, но минават бързо и не е въобще смокинов аромат.
много се пише за смокини, млечни смокини, но същевременно и за гадно зелено, може ли да го оприличиш на някой друг парфюм?

# 551
Не, не мога. Има много зеленина в началото и там са зелените смокини, но после става плажно кремест. Труден парфюм си е. На мен ми пасна страшно и много го обичам и нося, но вече му отмина времето, а и повечето хора около мен не го харесват, заради силната зеленина.

# 552
  • София
Ммм, Амбре-то днес ме омайва, страхотен е. В него обаче не усещам кокос. В някои парфюми май ми допада, но по- скоро не съм кокосов фен. Датура не познавам.

За какъв кокос говорите в Амбрето?
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ea … Ambr-e-60867.html
Там такъв и на снимка няма! Smile

Скрит текст:
Кокосът е странна работа. Все съм си мислила, че познавам добре плода, и то даже доста добре бидейки по дестинации, където това е култура за отглеждане и храна едновременно. На Малдивите, например на дневните ни трипове на лодката кокос се сервираше вместо следобедни бисквитки. Секат го на лодката, хвърлят му сока небрежно на палубата*(да, изумена бях че го правят!!) и го режат на малки парчета, които раздават за ободряване на участниците, преди следващото гмуркане край рифа. Отплеснах се, но да!

Моето разочарование това лято беше точно от към ...кокосови аромати!
Бронзова богиня на ЕЛ -както много добре я описа една съфорумка- мирише точно на току що разопаковани плажни надуваеми играчки! Пластмаса! Чиста пластмаса! Ни грам кокос! Разочарование пълно! За трайност няма да споменавам! При мен такава няма! Единствено усещах някаква накъртваща дъбова кора върху себе си!

Том Форд Eau de Soleil Blanc беше моята надежда! Не би!- ретро ми мирише нещо и нищо с кокос не намирам общо в него.

ВС Coconut Passion Noir Victoria's Secret -тук даже не виждам защо го пише в описанието, аз такова нещо не усещам, освен карамел с ванилия.

Coco Cabana Sol de Janeiro -тук обещават кокос. Има го, но повече са карамелизираните пуканки в него!

Дори станах сега да взема парче кокос от хладилника и дъвча още за да предизвикам спомен от парфюм с подобно усещане. Напъвам се! Не! не се сещам!
Мисля с кокоса да не се мъчим взаимно повече!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 14:40 от kopche

# 553
Ммм, Амбре-то днес ме омайва, страхотен е. В него обаче не усещам кокос. В някои парфюми май ми допада, но по- скоро не съм кокосов фен. Датура не познавам.

За какъв кокос говорите в Амбрето?
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ea … Ambr-e-60867.html
Там такъв и на снимка няма! Smile

Скрит текст:
Скрит текст:
Кокосът е странна работа. Все съм си мислила, че познавам добре плода, и то даже доста добре бидейки по дестинации, където това е култура за отглеждане и храна едновременно. На Малдивите, например на дневните ни трипове на лодката кокос се сервираше вместо следобедни бисквитки. Секат го на лодката, хвърлят му сока небрежно на палубата*(да, изумена бях че го правят!!) и го режат на малки парчета, които раздават за ободряване на участниците, преди следващото гмуркане край рифа. Отплеснах се, но да!

Моето разочарование това лято беше точно от към ...кокосови аромати!
Бронзова богиня на ЕЛ -както много добре я описа една съфорумка- мирише точно на току що разопаковани плажни надуваеми играчки! Пластмаса! Чиста пластмаса! Ни грам кокос! Разочарование пълно! За трайност няма да споменавам! При мен такава няма! Единствено усещах някаква накъртваща дъбова кора върху себе си!

Том Форд Eau de Soleil Blanc беше моята надежда! Не би!- ретро ми мирише нещо и нищо с кокос не намирам общо в него.

ВС Coconut Passion Noir Victoria's Secret -тук даже не виждам защо го пише в описанието, аз такова нещо не усещам, освен карамел с ванилия.

Coco Cabana Sol de Janeiro -тук обещават кокос. Има го, но повече са карамелизираните пуканки в него!

Дори станах сега да взема парче кокос от хладилника и дъвча още за да предизвикам спомен от парфюм с подобно усещане. Напъвам се! Не! не се сещам!
Мисля с кокоса да не се мъчим взаимно повече!
Чела съм коментари, че се усеща като плажен парфюм, кокоса там е осезаем...Тук го оприличават с Датура, коментират се кокосови предложения и в този ред на мисли е моят коментар. Знам, че много често се усещат съставки, които ги няма в пирамидата.

# 554
Хм,на мен пък бронзовите богини ми миришат на нещо тежко и маслено. Бях пробвала и тазгодишния фланкър Азур, той пък ми извиква асоциация с олиото на Нюкс Flushed

Общи условия

Активация на акаунт