На море в Турция - тема 69

• 93 175
  • 821
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Sunshine Sea, ами не, не исках да кажа това, но щом сте решили да ходите в Истанбул вече е друг въпрос. Минете си оттам.

# 706
Sunshine Sea, ами не, не исках да кажа това, но щом сте решили да ходите в Истанбул вече е друг въпрос. Минете си оттам.

Може ли да обясните какво точно искахте да кажете Simple Smile
Не сме го решили твърдо, все още го обмисляме

# 707
  • Варна
За Дидим не си струва минаването през Истанбул, хем по-далеко, хем ще платите доста за такси, например на моста Османгази и после по новата магистрала към Измир си е скъпо. Най-добре с ферибота, минава се за една нощ и сте там.
Аз да се включа пак по темата с пътя. Досега сме пътували само през Истанбул и Сакария надолу към Анталия няколко пъти. Но за тази година планираме за първи път да ползваме и ние ферибота на Галиполи, нищо лошо, гледам през нощта са на половин час. Обаче има нещо което не мога да напасна все още. Обикновено тръгваме привечер към 18 часа от Варна и като стигнем Турция спирахме да хапнем към 22-23 часа на първото капанче по магистралата за Истанбул, това до Бабаески. Сега няма да минем по този път и имам чуденката къде човек може да спре по пътя от Одрин към Галиполи, където може да хапне на бързо? Питам за някакво подобно капанче с готови гозби, което да работи около 22-23 часа и да е някъде около Одрин. Препоръки?
П.П. Като гледам картата май най-добре да спрем по пътя за половин час в самия Одрин, но нямам никаква идея къде човек може да хапне там късно вечерта и то набързо, не виждам никакви крайпътни капанчета.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 11:00 от MariaNova

# 708
За Галиполи ние минаваме през Гърция, след това влизаме през Ипсала. Спокойно се пътува по магистралата.

# 709
  • Пловдив
някой да има опит с къмпинг в Турция
загледах на картата Учмакдере , но никакво инфо няма какви са условията /от към хигиена най вече
и дали има места за настаняване в къщите на това селце ?

само това открих http://www.mocampcinar.com/

а намерих отзиви и се отказах - ужас

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 13:25 от MAMA GALQ

# 710
  • Русе

Може ли да обясните какво точно искахте да кажете Simple Smile
Не сме го решили твърдо, все още го обмисляме
Исках да кажа това, което е написала MariaNova, но просто се изразих с по-малко думи. Нямам възможност на работа да пиша фермани.
До Дидим през Истанбул? Откъдето и да го погледнеш си е обикаляне. За таксите за мост и магистралите да не говорим. Да, като време вероятно е по-малко, но вече по стария маршрут има нова магистрала, която миналото лято беше от Балъкесир до Менемен и спестяваше повече от половината крайбрежие и пак пътя се скъсява като време.
И пак не ми е ясно кое не разбрахте?

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 14:32 от viki_1974

# 711
  • Пловдив
За Галиполи ние минаваме през Гърция, след това влизаме през Ипсала. Спокойно се пътува по магистралата.
Ако изобщо отворят този пункт, не мисля, че ще е добра идея преминаване през 2 държави. Да не говорим, че гърците се канят пак сухоземното влизане да е само през Кулата. В други години беше друго Simple Smile

# 712

Да, като време вероятно е по-малко, но вече по стария маршрут има нова магистрала, която миналото лято беше от Балъкесир до Менемен и спестяваше повече от половината крайбрежие и пак пътя се скъсява като време.

Това изречение ме обърка Relaxed

# 713
  • Варна
Зависи откъде тръгваш, ние сме от Варна и минаваме през Лесово, иначе е много обикалянето. А и гледаме да се изнесем от БГ-то преди стъмване, че по тъмно поне да караме по нормални пътища.
Аз пак да питам, някой да препоръча място за бързо хапване в и около Одрин, което да работи и след 22-23 часа вечер?

# 714
  • Пловдив
В Одрин - зависи какво е положението. В момента дори МОЛ-овете работят до 8ч. Заведения за хранене - само за взимане. Иначе ви е удобно примерно в Марги аутлет да хапнете, лесно се паркира и пътят е точно от там. Обаче нататък към Чанаккале аз не съм виждала крайпътно заведение за хренене.

# 715
  • Русе

Да, като време вероятно е по-малко, но вече по стария маршрут има нова магистрала, която миналото лято беше от Балъкесир до Менемен и спестяваше повече от половината крайбрежие и пак пътя се скъсява като време.

Това изречение ме обърка Relaxed
Кое те обърка? С "две думи" казано по пътя Лапсеки/Чанаккале - Измир от миналото лято е пуснат участък на магистрала, който малко след планината спестява минаването по крайбрежието, безкрайните светофари и ограничителни табели 90, 70, 50 км/ч.  От там се печели време.

# 716
Кое те обърка? С "две думи" казано по пътя Лапсеки/Чанаккале - Измир от миналото лято е пуснат участък на магистрала, който малко след планината спестява минаването по крайбрежието, безкрайните светофари и ограничителни табели 90, 70, 50 км/ч.  От там се печели време.
Удобно ли е да кажете точно маршрута да го погледна в гоогъл мапс след Чанакале къде е тази магистрала да видя къде минава този път,че живи и здрави ни предстой пътуване до Кушадъс май месец

# 717
  • София
Удобно ли е да кажете точно маршрута да го погледна в гоогъл мапс след Чанакале къде е тази магистрала да видя къде минава този път,че живи и здрави ни предстой пътуване до Кушадъс май месец

ако слезете на Чанаккале е Чанаккале-Балъкесир-Измир
ако слезете на Лапсеки/Чардак е Лапсеки/Чардак-Бандърма-Балъкесир
И в двата случая избягвате шибания Едремитски залив със стотин светофара и планината  с 10-тина км завои тип Петрохан. Под планината правеха тунел, ама май не е готов.

# 718
Ок Валерко,но кой от двата пътя е за предпочитане-по-бърз!

# 719
  • Варна
В Одрин - зависи какво е положението. В момента дори МОЛ-овете работят до 8ч. Заведения за хранене - само за взимане. Иначе ви е удобно примерно в Марги аутлет да хапнете, лесно се паркира и пътят е точно от там. Обаче нататък към Чанаккале аз не съм виждала крайпътно заведение за хренене.
Това ми беше първата мисъл да спрем на някой от моловете и да хапнем, защото ще е бързо, за 30мин. хем малко почивка, хем вечеря на бързо. Говоря за лятото, тогава предполагам ще облегчат мерките и ще върнат нормалното работно време, но като гледам дори и тогава моловете затварят около 22 часа, а ние по това време най-вероятно ще сме още около границата. Затова и питах за нещо като метрото по магистралата за Истанбул, което да си работи денонощно и да не се налага да се изтрепваме от бързане, че да хванем хапване. Лошото е, че и аз не виждам такива заведения след Одрин по пътя към Галиполи, не ми се вярваше, но май наистина няма. Както и да е,    май ще се кара на каквото си вземем по пътя от бензиностанциите, нямаме намерение да си губим времето в търсене и да обикаляме напразно.

valerko, за кой път от Чанаккале към Балъкешир говориш? През Чан ли?

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:37 от MariaNova

Общи условия

Активация на акаунт