НПМГ - 5

• 60 048
  • 724
  •   1
Отговори
# 300
А защо не си кандидатства директно физика?
да, ще кандидатстваме с физика, то е ясно. SmileyНо ако стане така, че се провали и не му достигнат точки, за да го приемат, си търсех План Б. Въпреки че това ще е тотално нова насока на развитие ... незнам и по двете олимпиади сега изкара максимума точки ...

# 301
  • София
Ако иска физика, личният ми съвет е да не пилее ресурс в географията. Щом се е класирал за областен кръг, да се яви, но да се готви целенасочено за физиката.
Паралелката с всяка следваща година качва бала, интересът към физикаъа се завръща, по една или друга причина...
Има възможност за преместване от паралелка в паралелка, до края на 10 кл., при наличие на свободно място. Изпити няма, но ще му се наложи да наваксва сериозно в допълнителната подготовка.

# 302
Наличието на приравнителни изпити зависи от момента на преместването. Предметите от раздел Б са с оценки.

# 303
  • София
Да, така е! А физика май в никоя друга паралелка не се изучава ИУЧ.

# 304

Има възможност за преместване от паралелка в паралелка, до края на 10 кл., при наличие на свободно място. Изпити няма, но ще му се наложи да наваксва сериозно в допълнителната подготовка.
Мисля, че трябва да има обявено свободно място в паралелката, както и че се държат приравнителни изпити по профилиращия предмет/предмети, които в 8. и 9. клас се изучават с часове ИУЧ и ФУЧ. Най-добре е да се пише до училището за най-точна информация.

# 305
  • София
Свободното място съм споменала, като условие. Дидева поясни за изпитите, които са по предмети изучавани като ИУЧ.

# 306
А често срещано ли е да има свободно място в паралелка след приключването на 8ми клас или е по-скоро някакво изключение?

# 307
# 308
ФУЧ не са задължителни и по тях няма оценки, тоест няма приравнителни изпити.

# 309
  • София
Честит празник на всички НПМГении! Heart

https://youtu.be/Dv5FEIcHFOg

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 11:51 от Слънчевата

# 310
  • София
Честит празник на прекрасното училище! Heart

# 311
  • София
Честит ви празник!

# 312
Здравейте,
Дъщеря ми иска да кандидатства за паралелката с разширено изучаване на биология и химия тази година. За съжаление, късно открих темата, и фактът, че е имало подготвителни курсове, ми е убягнал...Може ли да помоля някой, който е посещавал курсовете, и се е явявал на изпита, да ни даде насоки? Изпитът дали е подобен на областния кръг на олимпиадата, има ли някакви сборници, по които да се самоподготвим, изобщо всичко, през което вече сте минали. Благодаря предварително!

# 313
  • София
Не сме кандидатствали с биология, но за състезанието в НПМГ мога да кажа, че в Интернет се намират някои от предишните теми ето тук http://www.prirodninauki.bg/
Обикновено е с по - голяма трудност от олимпиадата. Образно казано "се чудят" как да го усложнят максимално, защото кандидатите са много подготвени и масови максимални резултати няма, да свършат работа да ги класират. Желая успех на детето Ви!

# 314
  • София
Образно казано "се чудят" как да го усложнят максимално
Само да Ви успокоя, че това с "усложняването" на тест за 7 клас не им е особен проблем. А непростимата грешка, че не са се допитали Вас какъв точно да го направят и коя трудност е точната, предполагам се дължи на факта, че още не са разбрали, че Вие сте най-компетентната. Все още живеят със заблудата, че имат малко повече предства от Вас какъв трябва да бъде изпита.

Общи условия

Активация на акаунт