Подготовка за кандидат-студентски изпити

• 1 362
  • 5
  •   1
Отговори
В кой клас е оптимално да се започне подготовката за кандидат-студентски изпит? Става дума за Английска филология. Вие кога започнахте да учите и как протича самия изпит? Simple Smile

# 1
Към кой университет си се насочила, авторке? Програмите са различни за различните университети. Всеки университет си има свой формат на кандидатстудентския изпит, като условията са специфични за всеки такъв. Някои от университетите разполагат със специални книжки с тестове и помагала, предназначени конкретно за изпитите, които провеждат, и е добре да ги имаш.

Имай предвид, че изпитът в СУ специално е доста тежък и няма общо с други такива. Хора, които по принцип притежават ниво С1 сертификат по английски и се предполага, че владеят езика на доста високо ниво, са изкарвали средни и добри оценки на изпита. Затова е добре да се готвиш по точно определения формат на университета, на който си се спряла.

Що се отнася за уроците - добре е според мен да се започне още от началото или от средата на 11-ти клас, за да имаш достатъчно време за всичко, да преговаряш лексика, граматика, да решаваш примерни тестове. Но все пак това е език, не е биология или химия, за да изисква зубрене и денонощно четене, така че не мисля, че би имало проблем и при започване на уроци от 12-ти клас. Ти знаеш как учиш, как запомняш нещата, съответно сама най-добре би могла да определиш горе-долу какъв срок от време ще ти бъде необходим, за да систематизираш знанията в главата си и да се представиш по най-добрия възможен начин на изпита.

# 2
Софийски университет, Английска филология. Точно това търсех като инфо. Дъщеря ми ще кандидтства.
Благодаря! Flowers Four Leaf Clover

# 3
Здравейте! Бих искала да попитам колко са темите за кандидат- студентските изпити в СУ със специалност История! Или пък кога се обявяват, къде? Предстои ми кандидатстване след 2 години, а нямам почти никаква представа как точно стоят нещата с приема и изпитите.

# 4
Здравейте! Бих искала да попитам колко са темите за кандидат- студентските изпити в СУ със специалност История! Или пък кога се обявяват, къде? Предстои ми кандидатстване след 2 години, а нямам почти никаква представа как точно стоят нещата с приема и изпитите.
По принцип е много е рано да се каже.
Де факто темите по история няма накъде да варират особено.
Аз преди 15 год преговарях гимназиалния курс по едно доста дебело томче История на България за кандидат-студенти; помня, че беше с червена корица - нещо такова ще ти свърши работа вместо 4-5 учебника, пълни с картинки, от различните класове.
Впрочем, ако някой е виждал подобно издание, но по биология, моля да ми драсне кога, къде и какво. Не ми трябва за КСК, а като справочник за обща култура.

# 5
  • Пловдив
То хубаво изпити, но миналата година и тази приемът е с ДЗИ. С малки изключения.
На мен ми се струва, че тази тенденция ще се запази. Университети си спестяват доста работа по организация, провеждане и проверка на изпити, а в най-желаните специалности пак приемат с висок бал.

Общи условия

Активация на акаунт