Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 43 477
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Бих боядисала и релефните, ще се получи ефект. Обаче и фугите са червени.
Честно казано и аз като кайсия никога не съм харесвала червено и ако имам такава тоалетна, дори и да я ползвам малко, доста би ме дразнила. Още повече, ако правя ремонт и не я пооправя.

# 271
  • тук и там
Да,правим ремон в момента.Тоалетната обаче е заварено положение,но не е ползвана фактически и за това и плочките са като нови.Той за това и ММ не иска да кърти и каза аз да намеря решение.Ако пода и червеният кант на стената се махнат -ще стане приемливо според мен.
Ей такива са плочките с орнаменти,още се намират из нета(сигурно и по магазините)
Скрит текст:

# 272
Да,аз много се зарадвах на поста на Niss,  защото явно пода може да се направи с винил. Обаче  явно той се слага на гладка и равна повърхност-а плочките на стената са със орнаменти и изпъкнал релеф. Ако се слага боя отгоре-пак не знам дали ще стане,пак поради същата причина..(съмнява ме).Може  да питам, и поне подът да направим може би чисто бял,и да бодисам чисто червените плочки от стената  в бяло и тях (стига да стане). ..

Пенева,от снимката може и да не личи-няма златисто,ама има сребристо..Blush
Все пак и смесителя за баня, и навитото подвижно душче слушалка е сребристо... и е върху бяло. Не е натрапчиво чак пък толкова...
Преди 15 години всички приятелки и сестра ми ме оплюха за бежовата баня с шоколадов под... "Що не сложиш нещо свежичко, бяло с червено, бяло с ярко зелено и или с оранжево!?!?" ама и страшно търсене на плочки беше, че имаше само такива цветни комбинации навсякъде - хем модерно, хем изгодно...
Ако намериш удобно решение, направи го. Но не се вглеждай чак толкова Simple Smile (Ако ти беше постоянния дом, нямаше да давам този точно съвет Wink)

# 273
Кайсия и на мен ми е весела червената баня, очаквах нещо по ужасно. А тя си е закачливо- приемлива!

# 274
  • тук и там
То е само тоалетна уж ,ама и аз не знам защо-има   и   бойлерче и душ слушалка на мивката..

Има друга  баня и тоалетна на етажа. (в бежово-кафяво).

А за  червените  фуги-трябва да се махнат старите  и да се фугира  пак,така ли ?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:16 от Kaisia

# 275
Да. Изстъргват се с пластмасов "писец" и се фугира отново.
Душчето се слага в талетната по няколко причини, но за чистене е особено удобно Simple Smile
Не видях малкото бойлерче, но ако това е на първия етаж в селска къща... по близо до вратата, там се мият ръце най-често, а няма нужда да се източва постоянно вода от далечния голем бойлер през тръбите, докато дойде топлата. Енерго и водо спестяване Simple Smile

# 276
Дойде ми стола от Вивре дето романи написах за него, та на картинка изглежда доста по-луксозен, масивен мек , удобен и т.н, а наживо  тц  не мяса като стол с оргинална цена 800 лв -ще го връщам.

Кайсия напълно разбирам ужасът ти от тази баня и аз не бих я преглътнала. Червено не възприемам нито за кухня нито за баня. Защо не сложите нови плочки по стените от горе върху тези със сигурност знам че се прави макар че на мен не ми се е налагало. Искате някакъв по-бърз вариант ли?
За фуги има едно на Мапей казва се Mapei fuga fresca виж клипчета в тубата. Може изцяло да смени цвета на фугата без префугиране.Мисля да го ползвам и аз че фугата в банята на пода стана по-светла от плочката а не ми се префугира.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:27 от Niss

# 277
  • тук и там
Бойлерче май няма ...

Ами аз не съм чувала да се лепят  фаянсови плочки върху други фаянсови плочки..Къртят се старите обикновено и се слагат нови..Или не е така?
Нивото на пода не трябва да се вдига,защото иначе и вратата трябва да се сменя..Но за пода-мисля,че тези плочки от венил ще свършат работа.

# 278
Да нивото на пода не трябва да се вдига заради вратата затова предложих винил той е най-тънката опция мисля но то това вашето не е тоалетна ами си е баня щом има душ е баня и ако сложиш винила със сифона на пода ще има проблем си мисля трябва да се говори с майстор най-малкото сифона трябва да дойде върху винила.Мислех че нямате сифон.

# 279
  • тук и там
Добре,че сте вие! Heart Аз даже не се бях сетила,че сигурно ще има сифон на пода..Blush Като ви казвм,че си нямам и понятие от ремонти,стриоителство и т.н..-наистина е така! Ако има сифон (в което съм почти сигурна,щом има душ-слушалка), значи пак се връщам в начална позиция..защото винил няма да може.

# 280
Лепят се, но тук не говорим за баня а за миниатюрна тоалетна и не можеш да отнемеш още обем...
Горе касата на прозореца стъпва върху плочки, касата на врата не я виждам, но предполагам също е така, даз казанчето мястото е малко, не е ясно дали стига за още една плочка и лепящата смес...
Ако смените фугите с бели (освен между червените плочки) мисля, че много по-малко ще те дразни.
Огледай боите, ако можеш само червените и релефните плочки да намажеш и на релефа да се изтърка, да стане ефектно... Декоративен фриз Simple Smile
https://www.suhstroi.com/boya-za-plochki-za-banya-i-kuhnya.html
http://deko-dom.com/boq,za,banq,Atriaplastik,faqns,epoksidni,smoli
https://www.home-max.bg/boya-za-fayansovi-plochki-dulux-0-6l/

Тези бои стават и аз подове.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:41 от peneva_a

# 281
  • Варна
Кайсийке : )
Мъжкият инат е по-зле и от магарешкия. Да няма добруджанска жилка? Там са най-зле Joy

Може да се лепи върху стари плочки, но се взима от полезната площ на помещението. За стената бих предложила само върху чисто червените плочки да се лепнат други - ще се издаде малко напред, но няма да е повече от 3см. странично ще се оформи или с профил или с бял цимент. Пък може и с плочка.
Има и пвц-ламперии - също може да се сложи само върху чисто червените плочки и ще е достатъчно да се смени визията. И фугите като се направят сте готови.

Пода вече е по-кофти - мисля ,че само винил става, за да не се вдигне нивото.

# 282
На мен ми е странно. Показвани са разни холове и спални в наситено лилаво и в наситено зелено, дето ще те побъркат тези десетки квадрати агресивен цвят да ги гледаш с часове, но тук само ОХ и АХ колко било хубаво. А сега някакви си два реда плочки в коралово (даже не и червено) в помещение, което се ползва само за малко, е ужасно???
Ми на мен не ми е ужасно. Не, че ако правя нова баня ще взема това, но изобщо не ме дразни. Никога няма да разбутвам нещо ново и здраво, ако не се налага.

# 283
Кайсийке, аз те бях питала за липсата на дръжка на шкафа в кухнята.
За таз тоалетна, мога да преглътна доста неща, но тоалетната чиния на кистерме- не.

# 284
Вижте сега не сме тук да спорим кое е ужасно и кое не. Ако авторката я дразни значи я дразни. Ако някой супер много си харесва червената баня не съм аз човека дето ще му каже че е ужасна но ако не му харесва трябва ли да го убеждаваме че си е много ок.Нали в крайна сметка пишем точно за да дадем съвети а не да се надъхваме колко е ок и как няма нужда да се занимава.Щом пише явно иска да го промени. То реално ако не  е мизерия човек всичко може да преглътне ама нужно ли е.
Честно да ти кажа Кайсийке  аз бих рискувала с боя вземи си боя пробвай на някаква плочка не в банята виж как става.Ако нямаш плочка виж в някакъв магазин все ще имат някаква чупена и отпадък пробвай виж покрива ли как изглежда.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:41 от Niss

Общи условия

Активация на акаунт