Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако имам симптоми преди тест за COVID-19?
Как мога да увелича шансовете си за отрицателен резултат от тест за коронавирус?
Какви са рисковете от пътуване със симптоми на настинка?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако имам симптоми преди тест за COVID-19?
Ако имате симптоми, най-добре е да се тествате, вместо да се опитвате да повлияете на резултата. PCR тестът е предназначен за откриване на вируса в организма и няма надежден начин да „измамите“ теста. Важно е да поддържате имунната си система силна, като пиете достатъчно течности и почивате, но ако имате симптоми, най-добре е да останете вкъщи и да избягвате контакт с други хора, за да предотвратите излагането им на риск.
-
Как мога да увелича шансовете си за отрицателен резултат от тест за коронавирус?
Няма метод, чрез който да повлияете на резултата от теста, ако имате активна инфекция. Тестът открива специфична РНК на вируса. Дори и с приемането на витамини или други средства не можете да предотвратите положителен резултат, ако сте заразени. Препоръчително е да направите тест и да наблюдавате здравето си, като избягвате контакт с другите, докато не получите резултата.
-
Какви са рисковете от пътуване със симптоми на настинка?
Рисковете са значителни, тъй като можете да заразите другите по време на пътуването. Ако потенциално имате коронавирус, важно е да останете изолирани не само за вашето здраве, но и за здравето на другите, особено в затворени пространства като самолети и летища. Освен това може да се окажете в ситуация, в която се нуждаете от медицинска помощ в чужбина, което може да натовари както вас, така и здравната система.
-
Какво да правя, ако тестът ми е положителен?
Да не са си правили държавата толкоз привлекателна, че чак на живот и смърт, буквално, да искат хората да отидат....