Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 259
  • 801
  •   1
Отговори
# 465
Месечинката посочи единственото РУО, публикувало информация за ОЕСР към момента.

Обучение в електронна среда от разстояние

В писмото на министъра има повече детайли по отношение на самото обучение, но не мога да дам публичен линк.
Много много благодаря!
Значи родителят може и на 20 септември, примерно, да подаде подобна молба, нали? Защото аз срок - 15 септември не виждам.

# 466
На 1000 деца, 100 болни от у-щето.......това са четири класа -много е.
Поне аз така разбрах от статията, че 10 процента от едно училище. А последното изречение дава яснота защо не е ок ДО-бизнеса и икономиката.
Дано сме здрави и ние и децата ни.

# 467
Месечинката посочи единственото РУО, публикувало информация за ОЕСР към момента.

Обучение в електронна среда от разстояние

В писмото на министъра има повече детайли по отношение на самото обучение, но не мога да дам публичен линк.
Такава декларация за осигуряване на обучение в електронна среда не съм попълвала и подавала. Никой не я е и споменавал до момента. Дали ми е валидно заявлението без нея? Трябва ли да я попълня и приложа допълнително??
Как мислите?
10% е страшно много. понастоящем от взетите проби общо позитивират под 4%, и то взети на хора с подозрение и някакви прояви.
Ето я първата птичка, която доказва на пракитка какво предстои:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/detska-gradina-raboti-svobodno-va … ai-na-koronavirus

# 468
При нас днес е минало добре. Мерките, колкото и недостатъчни да са, са се спазвали. Цели два часа😊 Сутринта тържеството е било само за осмите класове. Моята девойка е в девети клас и на тях им бяха казали да отидат в 10.30 ч. направо в класната стая. На входа стояли двама служители +директорката, които им указвали да влизат по двама и им посочвали дезинфектантите - по един в ляво и в дясно и къде да си дезинфекцират обувките. В коридора всички били с маски. Казали им кой клас коя тоалетна ще ползва, за да не се събират по много деца наведнъж. По някои от предметите ще имат блок- часове, т.е. по два часа слети, без междучасие. Предполагам, че целта е да се намали броят на децата, които са в коридорите по време на междучасие, а и да не се събират заедно различните класове. Тъй като салонът ни е само един и по начало карат ФВЗ по два класа заедно, засега момичетата от нашия клас ще се преобличат в класната им стая, а момичетата от другия клас - в съблекалнята. Момчетата са ни много малко и ще си ползват съблекалнята. Като цяло ми допада това, че са се постарали да измислят нещо за осигуряване на хигиена и дистанция между класовете. Колко ще е достатъчно, времето ще покаже. Всъщност, то е ясно, че няма, защото след като излязат от училище, приятелчетата от различните класове ще си се срещат на воля. Като им гледам програмата обаче, срещите ще са за кратко😊
       Успех на всички ученици! Дано са здрави!

# 469
И при моят деветокласник е минало ок. Всички с маски и в класната стая, а господина с маска и шлем. Викаха ги в 12ч. Хубавото е, че ще са в класната стая и няма да мъкнат раници от кабинет на кабинет. Спорна и здрава година да е за всички!

# 470
Вчера баткото е ходил на откривмането на учебната година в своето вече бившо, училище. Показа ми снимка. По нищо не може да се познае, че откриването на учебната година е  от тази година, в коронавирусни времена.
Всички класове на двора, никаква дистанция, всички строени един до друг и клас до клас, и нито един с маска.  То оптимизмът е хубаво нещо, ама да разчитаме само на него  ми се вижда крайно безакълно. Сигурно само на мен ми има нещо, че вярвам, че вирус има.

# 471
Аз не знам в какво вярвам. Но ме дразни това разминаване между декларирани и разписани намерения за мерки, и реалността в която  1/10 от разписаното се случва.
Про-фор-ма. Всичко е на хартия. Това ме вбесява.

# 472
И около мен хората не вярват, че има някаква опасност от зарази.
Събудих се уморена от вчерашният ден. При моят син , родителска среща няма да има(само ако е крайно наложително)

# 473
Тази сутрин имаше полицай в училище... следеше стриктно да няма никой в двора, макар в 7.00 да нямаше точно никой в двора - даже учителите не идват по това време, обикновено дъщеря ми я водя с охраната, която отключва училището... Simple Smile (започват в 8:00) ... та туй то Simple Smile никви родители, молим Simple Smile
Аз съм ОК като цяло, ама се престарават в началото (като знам каква лудница ще е само след 1-2 седмици)
Нещо като еднопосочното движение в парковете... точно едно голямо нищо Simple Smile

# 474
Винаги ми се е струвало добра идея в училище да има полицай и медицинско лице. (И сапун,и много други неща де). Всичко се случва. Може пък да е един плюс от епидемията.

# 475
  • София

Сутринта закарах Врячо - пред училището беше... манифестация направо. Извън самото училище. Не знам защо - не са ли ги пускали, какво ли... ще питам като го взема. То да избягвам ГТ... а отпред се тълпят като тюлени или моржове на плаж

# 476
  • Варна
Бясна съм, ще застрелям някого. Директорката например. Днес синът ми имат два часа физическо по програма, и двата са ги карали в салона. В това прекрасно време! Хората организират часовете на открито, нашите карат физическо в салона, ще се пръсна от бяс.

# 477
Бясна съм, ще застрелям някого. Директорката например. Днес синът ми имат два часа физическо по програма, и двата са ги карали в салона. В това прекрасно време! Хората организират часовете на открито, нашите карат физическо в салона, ще се пръсна от бяс.
Салоните се ползват по график предполагам, говорете с класната. А и зависи колко класа едновременно може да побере двора .. (нямам идея кой клас е).
Нашите имат график и за двора, и за игрищата (имат за футбол и за народна топка, НУ е училището), и за салона.. за да може всички класове да имат възможност да играят навсякъде.  На игрище, обособена част от двора и в салона се допуска само по 1 клас. Преди са се смесвали по 2-3 колкото дойде...

# 478
  • Бургас

И аз съм бясна. Нашия също има два часа, но не последователни. Първо карат един час физическо, после някакъв друг час в стаята, после още един час физическо. Не знам кой им мисли програмата. Иначе нито програмата за седмицата си знаем, нито Школото работи, нито в сайта има някаква информация относно, програмата и часовете.

# 479
Да не сме в едно училище?
И при нас нищо. Даже се чудя откъде знаете / Духи пухи визирам/ за тези графици, тези подробности...аз нищо не успявам да науча. питам, и пак. Ако не питам пък, съвсем пълно затъмнение.

Общи условия

Активация на акаунт