НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 326
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета, а тези, които ходите на очен лекар - по принцип сте с очила или следите нещо, или специално заради бременността сте отишли?

Питам, защото аз последно като ходих на очен преди година,.ми казаха че имам лек диоптър (нещо от рода на 0'5 или 0'75) и се замислих дали не трябва повече да го следя това.

Ама и никой не ми е обърнал внимание... Абе накрая почват да ме хващат бесовете.
Днес нова болка се появи, костите вече много ме болят стана ли от стола едвам се раздвижвам. Явно се.разширявам още Simple Smile И днес бях на първите.тонове. Повече няма да ходя обаче в края на смяната. Едвам намериха едното бебе, сложиха ме и стоях в някаква ужасна поза половин час, забравиха ме,.сменяха се сестрите, добре че някой влезе.и заключи „леле какъв километричен запис„ и аз казах, че трябва да се пусне и второто бебе, та повисях още.... После чаках да разпишат листа. Абе тръгнах си ужасно изтощена от болницата. Поне всичко е наред.

# 616
Здравейте,обръщам се към тези които са закупили колички. Сглобихте ли ги или седят в кашона? Поръчах си по интернет но мисълта ми е ако не я сглобим и в последствие се разбере че липсва някоя част какво ще правим? Термина ми е за средата на ноември живот и здраве

# 617
Относно болките в мехура - те са ми основен проблем. Изобщо неразположенията там са изключително неприятни Tired Face
Явно много ме натиска, понякога е нетърпимо просто...
Духче, почивай си повече. Когато аз реша да се правя на супер бременната 🦸‍♀️🤰, веднага ме стягат коремът и междукрачието, и чак тогава се усещам, че след броени дни влизам в 9я и няма как да съм дейна, както преди!
Аз също забелязвам, че предпочитам по-често уединение, не знам защо. Или пък съм подбрала шепа хора за общуване, не ми се говори с всеки. Имам различни състояния на духа 🙄

# 618
Здравейте момичета,
С тези болежки дето влизаме в 9 месец,  ще се молим , та дори с кеф ще отидем за раждаме Simple Smile
И при мен положението еее, да се смееш ли да ревеш ли, абе живи и здрави да са ни дечицата на финала, но трети път хич не ми се бременее. А едно време как са карали по няколко бременности, незнам Sad
От тази седмица и аз усещам болка при свивките, явно са се разхлабили и те, ниско долу напрежение,  което обхваща и кръста, ръцете и краката започнаха леко да се поддуват, гърдите и те започнаха да натежават и сутрин наболяват, все едно е време за кърмене. Забелязвам, че алвеолите са леко сухи и се чудя дали предварително да не вземе да ги мажа с крема за зърна за подготовка. Някоя от вас подготвя ли ги вече за кърменето?
Desinka аз на моята количка съм сглобила всичко, най вече за да се опъне плата/кожата, също и да се проветри, дори и нова си има специфична миризма.

# 619

Ние сглобихме количката и я бутахме из апартамента 🤣 Оказа се, че липсва комарник, който беше включен в комплекта.

# 620
Аз се включвам с още един въпрос Grinning Какви дрехи сте приготвили за изписването на бебето?Аз съм приготвила един сет от боди с къс ръкав и гащеризон,който не е от най-плътните и за финал ескимос,но не съм сигурна дали е подходящо.Мисля да купя и някакъв по-плътен сет и евентуално одеалце и да взема няколко неща,пък на място в болницата да преценя кое ще е по-удачно според времето навън.

# 621
Bette, все още не съм купувала, но съм се насочила към нещо такова:
Скрит текст:

Чудя се дрешките за новородено ли да са или 0-3. Иска ми се да изчакам до следващия преглед, когато ще съм влязла в деветия месец и според това как върви юнакът, ще решавам.
Направи ми впечатление, че има "комплекти за изписвани" от много части: боди с къс и дълъг ръкав, гащеризон, камизолка и .... Няма как да се облече всичко наведнъж, а и според мен са излишно скъпи.

# 622
И аз не съм купувала комплект за изписване на първото дете. Няма да го направя и сега за второто. Мисля си, че са красиви само да ги гледа човек, но не са особено практични.
Преди беше лято и беше облечен с плътен комплект, че и боди потник отдолу, но без пелена. Акушерките му избраха този комплект и аз бях много озадачена, но те ми обясниха, че бебетата нямат добре развита терморегулация  не усещат топлината, както възрастен човек, та с това облекло беше на 35 градуса през август. Без пелена.
Сега за зимата мисля да бъде с боди с къс или дълъг ръкав/колебая се за дължината на ръкава, защото знам колко натруфено е с два ръкава и колко не понасят бебетата да ги обличаш и събличаш/ и отгоре с плътен ватиран или поларен гащеризон и увито в порт бебе. Знам, че има красиви роклички с тюл и дантелки за момичета, ама то от пелената все едно нищо няма да се види. Космонавт мисля да не обличам, защото няма да бъде удобно, а и в колата ще стане топло.

# 623
Мами,аз с момента съм на вълна разглеждане на шишета и козметика.
Първоначално се бях насочила към шишетата на Nuk.Но в момента дилемата ми е между Nuk, Avent Anti-colic Airfree и Avent natural.
 Относно козметиката в началото се бях насочила към Мустела,но сега се колебая дали да не е Бюбхен,понеже четох доста добри отзиви и за нея.
Бих се радвала да споделите,ако имате някакви впечатления за шишетата и козметиката ,защото около мен няма познати които да са ползвали скоро време.
А иначе бебчо е доста добре, бяхме на преглед на 15.09 но не съм минавала на отчет тук в групата.Тогава беше 1580гр а сега сигурно вече е станал голям мъж😆😁😂. Единственото което ме притесни е че вече в 31г.с. а е още седалищно и не се е обърнал.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 11:25 от звездичк@

# 624
Аз също не съм купила комплект за изписване.Взех си комплект от 3части боди с дълъг ръкав, горичка и панталони в цвят мента и сиво. По късно ще кача снимка, че са прибрани заедно с портбебето в куфара,а тази която имам била "голяма" цели 5MB.  Иначе да се похваля ММ най-после сглоби скрина за дрешките(вчера) и вече съм прибрала това,което е избрано и изгладено.
  Колкото до сушилня,ние сме с комбинирана пералня със сушилня,вади ги топли дрешките,но леко намачкани и пак имат нужда от гладене.  Особено си личи при спалното бельо ,като хармоника са

# 625
Hels belz какъв модел ви е пералнята със сушилнята, че ние точно ще купуваме. В нея ли переш и сушиш бебешките дрешки. А свиват ли се? Събирам мнения за такава 2в 1, ясно ми е че намачква повече, но ме е страх да не ги свива.

А за шишетата взех на Томи Типи. Доколкото разбрах това е топ марката в Англия за помпи, шишета и т.н, а не са по евтини от другите. Взех едно малко и едно голямо. Даже сега гледам, че в Хиполенд има 28% отстъпка на тази марка и мисля да си взема механична помпа като за начало с идеята да кърмя, а тя само да ми помага за доизцеждане.

# 626
  • София
За да не се мачка, особено при комбинирана, слагайте по-малко пране. На мен някои неща ми се свиват, но те влизат в категория "некачествени" Simple Smile
Нашата е Hotpoint-Ariston.

Аз ще скалъпя нещо за изписването, боди, ританки, гащеризонче... Ей такива неща. Готовите комплекти ми се струват безсмислени.

# 627
Hels belz какъв модел ви е пералнята със сушилнята, че ние точно ще купуваме. В нея ли переш и сушиш бебешките дрешки. А свиват ли се? Събирам мнения за такава 2в 1, ясно ми е че намачква повече, но ме е страх да не ги свива.

А за шишетата взех на Томи Типи. Доколкото разбрах това е топ марката в Англия за помпи, шишета и т.н, а не са по евтини от другите. Взех едно малко и едно голямо. Даже сега гледам, че в Хиполенд има 28% отстъпка на тази марка и мисля да си взема механична помпа като за начало с идеята да кърмя, а тя само да ми помага за доизцеждане.
  Whirlpool WWDC 9716 това е модела. Не свива дрешките, пера на 45° със сушилня 45минути програма,има и на 90° към 2 часа програма

# 628
Неусетно, едно по едно купихме почти всичко за изписването. Не съм се вглъбявала много точно какво и на коя марка да се вземе. Подготвих си и багажа за болницата, пак без много да го мисля, все пак ако не съм взела нещо ще ми го донесат. Количката купихме отдавна, имаме кошари и креватчета, две кошчета за бебета за кола. Купихме комплекти за изписване, а изобщо не исках да взимам комплекти. Започнах да подбирам сама да си направя комплект, но то излиза на същата цена, та взехме два готови комплекта. Имат си пелени, ританки, камизолки, космонавтчета, бодита, шапки, ръкавички. Купихме и шишета. Помпа за кърма не знам дали ще ми е нужна. Съдейки от предишния си опит, нямах нужда. Всъщност от каквото има нужда ще бъде купено.
Сега чакам следващия преглед, който ще бъде на 1.10. и вече ще насрочим дата за секциото. Лекарят ми предлага, според мен доста ранна дата, почти месец преди термина. Ще обсъдим отново този въпрос.
Пътят беше дълъг, още малко остана.

# 629
Момичета не мога да ви смогна... 😂
И нашата пералня е със сушилня Indesit модел Innex 🤷🏻♀ Аз лично много си я харесвам, нито една дреха не ми е свила и да за да не се мачкат просто не трябва да я препълвате!
 Шишета твърдо бях решила че ще ползвам стъклени и за сега съм взела само едно на Авент, че не се знае дали ще ми трябват повече като за начало.
Количката я извадихме от кашона само да прегледаме дали всички части са си вътре и я върнахме обратно, не сме я сглобявали че няма къде да я държим и нея и кошовете, а и с котката от сега само да събира косми... 😂 няма нужда!
От комплектите за изписване честно казано ми беше трудно да си харесам някой и си сглабях аз от различни дрешки, защото не знам и колко ще е голямо бебето, взела съм и 50 р-р и 56 и 62 🤷🏻♀😁 но мъжа ми преди няколко дни ме изненада като се прибра с едно комплектче за изписване което много харесал защото било морско...🤣 с рибки, лодки 😁
За козметиката и аз се бях засилила за Мустела, но чувах много добри отзиви за Бебо, а и от тук една мама която е акушерка също много похвали Бебо и каза че те в болницата го ползвали и са доволни ... та вече професионалното и мнение ме убеди! 😁 Взех шампоан за коса и тяло, лосион, олио и само кремчето против подсичане го взех на Мустела.  
Малкия все още е седалищно и ме рита яко по мехура, имам задача до следващия преглед да седя всеки ден поне по 20мин. на колене и лакти (кучешката 😁) и дано да се обърне.
 Вчера ходих до Пепко... хорааа бях като отвързана 🤪🤪🤪 бодита, ромпърчета, хавлийки, гащеризончета, одеалца по 5-8 лв 😍 взех му даже и негово си кошче за пране че да не му мешаме дрехите с нашите 😁 напазарувах за 110 лв точно и едвам се изнесох до колата 😅 имат нова колекция 3 бодита за 7лв, много як жълтичък космонавт шушляк, отвътре ватиран, по качулката с пухче за 20лв... 🤪 айде стига че пак се развълнувах 😁 приключих с дрешките аз!!!

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 13:31 от Ntmasdom

Общи условия

Активация на акаунт