Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 479
  • 766
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Отговорна за развитието на ембриона до ден 3 е предимно яйцеклетката. Поне на мен това обясниха.

Аз бих искала да попитам: по-големият от 8 брой клетки на ембриона на 3ти ден, и частично компактизиране на някои ембриони в кохорта на 3ти ден какъв показател е според вашия опит?
На 1ви ден са 2pn,  на втория 4pn, уж били правилни. Снимки още не съм получила.

От това, което чета - май не много добър. Пък ембриозите и лекарят казаха, че било добре.

# 181
  • София
Аз имах такъв на 3-ти ден с 10 клетки без фрагментации уж ми казаха, че е перфектен и на 5-ти ден започна да си унищожава клетките една по една, а на 6-ти ден не бяха останали живи клетки и дегенерира.

# 182
  • София
Благодаря, Пепита. Жалко. И аз от подобно се опасявам.

# 183
Аз съм връщала  на 3 -ти ден с 10 ,11 клетки-не съм имала успех,а 2 стигнаха и до 5-ти ден уж хубави,но пак без успех...но при мен и ЕГН-то е фактор..

# 184
Момичета, някоя правила ли е генетично изследване на ембриони, след неуспешен трансфер? Много се чудя дали има смисъл да направим този разход.

# 185
  • София
Ако имаш много ембриони тествай 2, ако са 2-3 не се занимавай с глупости.
Ако обаче имате проблем във вашите гени и ще ги предадете дефекта на детето тогава задължително трябва да ги изследвате.

# 186
  • София
Благодаря, Рени! Благодаря, Пепита!

Няма генетични мутации, нормален кариотип. Наследствен диабет, на стари години по бащина линия при мен, но от това няма как да се избяга, освен с диета и пазене евентуално. ПИД няма да се прави, и Стаменов е против, не са много като бройка. Но явно тези показатели на емброните не са обнадеждаващи.

# 187
  • София
Дали с ПИД или без няма никакво значение. Има ембриони с добър ПИД и накрая резултат 0, а има и не добри  ембриони без ПИД - резултат живородено бебче.
Всичко е въпрос на късмет и до добра лигавица, ниско ТСХ, висок прогестерон и най-вече ембрион с правилно сформирано ДНК.

# 188
Момичета, вкарахте ме размисли за тоя ПИД сега. Моя доктор държи да го правим, защото имам вече 2 биохимични и едвам достигат до 5 ден по 1-2 ембриона.
Ние нямаме никакви генетични проблеми.
Не е ли идеята за това изследване да не се връщат ембриони, които имат аномалии несъвместими с живота и да се правят излишни трансфери...?
Така си го обяснявам аз, но кажете и вие мнение.
Аз чакам сега резултат от пид на 1 ембрионче от ЕЦ и идеята на док. е да стартираме ЕЦ по фонда и да правим пид на всичко, което стигне до 5 ден.
Това е което измисли той след 2те биохимични.
До момента освен МФ и нисък естрадиол преди пункциите на ЕЦ при мен няма.
Ако имате и съвет дали да не изследваме още нещо, което сме изпуснали ще съм ви благодарна?
Правили сме генетични, имунологични, имонологична биопсия, цветна снимка, на която се видя хидросалпингс, но на лапарото го нямаше и ми казаха, че всичко ми е наред...
Дайте някакъв съвет за допълнителни изследвания, които може за са от полза, че вече не знам какво да правя. Доверявам се на 100% на доктора, но вече толкова години опити, всички покрай мен бременни с 1во, 2ро...много е депресиращо, само вие може да ме разберете..

# 189
Момачета Simple Smile
Само за два дни - на 09.12.2018 и на 08.12.2019г. бяха прегледани 160 жени, участвали в инициативата на “Майки за донорството” и МБАЛ “Надежда”.
Репродуктивните специалисти д-р Георги Стаменов, д-р Събина Персенска, д-р Димитър Цветков, д-р Теодора Тихомирова и д-р Стела Чапанова преглеждаха безплатно за каузата да се раждат деца.
Над 100 бебета са родени, досега. ☺️
Само два дни, а толкова много сбъднати мечти!
Третият ден предстои - 05 декември 2020!
Всеки, който иска дете може да се запише.
Без значение защо не се получава бебето.
Без значение доказан или не е проблема. Без значение дали сте били на лекар досега или вече имате някакви опити. Без значение дали в жената, мъжа или в двамата е тревогата.
Достатъчно е само да искате дете и да не сте настоящ пациент на болницата.
Записването за час е на и-мейл:
nadezhda@maikizadonorstvo.com
Подарете си сами шанс!
МБАЛ "Надежда"

# 190
Момичета, вкарахте ме размисли за тоя ПИД сега. Моя доктор държи да го правим, защото имам вече 2 биохимични и едвам достигат до 5 ден по 1-2 ембриона.
Ние нямаме никакви генетични проблеми.
Не е ли идеята за това изследване да не се връщат ембриони, които имат аномалии несъвместими с живота и да се правят излишни трансфери...?
Така си го обяснявам аз, но кажете и вие мнение.
Аз чакам сега резултат от пид на 1 ембрионче от ЕЦ и идеята на док. е да стартираме ЕЦ по фонда и да правим пид на всичко, което стигне до 5 ден.
Това е което измисли той след 2те биохимични.
До момента освен МФ и нисък естрадиол преди пункциите на ЕЦ при мен няма.
Ако имате и съвет дали да не изследваме още нещо, което сме изпуснали ще съм ви благодарна?
Правили сме генетични, имунологични, имонологична биопсия, цветна снимка, на която се видя хидросалпингс, но на лапарото го нямаше и ми казаха, че всичко ми е наред...
Дайте някакъв съвет за допълнителни изследвания, които може за са от полза, че вече не знам какво да правя. Доверявам се на 100% на доктора, но вече толкова години опити, всички покрай мен бременни с 1во, 2ро...много е депресиращо, само вие може да ме разберете..

Пиеш ли витамини и добавки за Я ? Изследала ли си се за инсулинова рецистентност ?
Едва добутват до 5ти ден, а на 3ти добре ли е Е ? И защо не пробвате трансфер на 3ти ден.
Какво е МФ ? Ако имаш нисък естрадиол приемаш ли естрофен ?

# 191
INA 73

Астенотеразооспермия е диагнозата на ММ. И двамата приемаме добавки. Аз ovaboost за качество, а той pregcare за мъже - това доктора ни го препоръча и ние послушни взехме каквото ни каза. За естрадиола нищо не ми е казвал да приемам. Преди пункцията последния път ми биха мериоферт, което май е за този проблем.
Иначе съм правила и изследване за инсулинова резистентност, забравих да го спомена. И то е окей.
Относно трансфер на 3ти ден никога не е ставало и въпрос за това, не ни е предлагано или препоръчвано, винаги е било въпрос да чакаме до ден 5 и тогава да трансферираме. А до колко са хубави на 3ти ден не знам...
Първия път по къс протокол на 3ти ден сме имали 5Е на по 6,8 и10кл.Само тези на по 8 стигнаха до 5 ден за трансфер.
Втори път по дълъг протокол пак 5Е на 3 ден по 7,8,9,11,12 клетки и тези на 7 и 11 стигнаха до трансфер на ден 5....
Сега на ЕЦ имахме 2Е, вървяха заедно до последно и единия се забави и беше морула на 5 ден и на 6тия ми казаха, че не се е доразвил. Та сега чакаме да излезе резултата от ПИД на това едничко, защото док. мисли, че генетично им има нещо, за това и двата пъти е биохимична и иска да трансферираме със сиг. здрав, защото всички до сега изсл. за окей, та за това исках съвет за някое доп. изследване, което може би пропускаме.....

# 192
Момичета здравейте, правили ли са на някоя от вас  ХЗТ  с Трисеквенс таблетки.Може ли мнение, как се развиха при вас нещата след това?

# 193
  • София
Момичета здравейте, правили ли са на някоя от вас  ХЗТ  с Трисеквенс таблетки.Може ли мнение, как се развиха при вас нещата след това?

Привет, аз пих Трисеквенс за задържан фуликул. Бях на 2ри ден от цикъл като се остановиха 2 задържани, преди това 1 месец ми пропусна цикъла. Почнах да го пия от 2ри ден докато не ми дойде цикъла, където вече всичко беше наред и почнахме стимулация. Така че само веднъж съм го пила и не усетих някакви странични ефекти.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 14:48 от BellaMoma

# 194
Момичета, на мен продължава да не ми идва цикъла.
Да припомня от миналата тема - задържан фоликул след икси на естествен цикъл с хапчета.
На втората седмица закъснение на цикъла д-р Персенска ме прегледа и каза, че фоликула е смачкан и до десетина дни ще изчезне, а ако не, ще ми изпише лекарства.
Та какви хормонални лекарства изписва при задържан фоликул и колко време след вземането им идва цикъла?
А веднага от същия цикъл може ли да се планира нов опит на ец?

Стана вече 1 месец закъснение, на 15 ден д-р Персенска каза, че вероятно до 10 дни ще дойде, но не идва цикъла.

Писах днес на докторката, каза да взема дуфастон.
Но на въпроса по каква схема и колко дни, не ми отговаря.

Та при вас как е било, поне да я питам конкретна схема добра ли е?

Изписа ми д-р Персенска дуфастон 2*1 за 10 дни.
И понеже в работата ще ми е трудно да излизам до средата на месеца, се интересувам как е обикновено с тези хапчета.След като ги пия 10 дни и ги спра ли идва цикъла?И до колко дни обикновено?

Общи условия

Активация на акаунт