Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 521
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
  • София
В деня на трансфера прогестеронът ми е бил 16 ng/ml , като след трансфера продължих с инжекции Пролутекс до 12 г.с.

П.п Трансферът беше ЗЕТ

# 286
Дами, аз също се притеснявам, за Прогестерона. Вчера ми беше 0.09, трансфера ми е евентуално, в събота - т.е. след 4 дни. Приемам Естрофем 2*1 и Утрогестан 2*3. Струва ми се твърде малка доза, за да дигне Прогестерона, поне до 10.
Относно болничните, вчера питах - след трансфер са 15 календарни дни. Миналата година, бях бременна и отказаха, да ми пуснат болничен, след положителния тест - можело след записване на ЖК(което е след два месеца). Бременноста беше, след инсеминация, като не бях ползвала болничен - след процедурата.

# 287
Добре де, а иначе викат жените с положителен тест всяка седмица на преглед, отделно един куп инжекции се изписват, които не пращат по куриер - трябва лично да ходиш или да пращаш някой близък да ги взима. Ако не си от София как стават тези гимнастики с ходенията, ако нямаш вече право на платен отпуск? Как се оправадват отсъствията от работа? Да не говорим, че хайде - дори и работодателя да проявява разбиране, на някои жени това ни е n-ти на брой опит. Бива ли всеки път да ходя да умолявам шефа да ни влиза в положение. Неплатен преди бременност да пускам още по-глупаво ми звучи като идея...

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 10:30 от Анонимен

# 288
  • София
Здравейте. Странни неща чета, че Ви е отказан болничен след + тест за бременност. Моята история с болничните е следната. Досега никога не съм си вземала болничен след трансфер. След последният ми трансфер също не си взех, нито след + тест. Две седмици по-късно, при първият ми преглед, реших да попитам за болничен, тъй като повръщах и ми беше много лошо. Веднага момичето на информация ми даде бланка, която да попълня и си писах максимума от 30 дни. След 2 дни ми беше готов болничния лист. Каза ми, че това е последната възможност за болничен от репродуктивния лекар. Мога да си продължа болничния, но вече от ЖК от 12г.с. Ако има дупка между издадения болничен и ЖК, ме посъветва да си взема от личния лекар.

# 289
Моите спомени от след последния ми положителен тест са избледнели доста, тъй като беше отдавна, но си спомням, че тогава ползвах болничен след трансфер ( мисля, че наистина 30 дни бяха тогава) и после след установяването на бременност ми обясниха, че ако искам да ползвам такъв трябва да е издаден от ЖК.
Оттогава може би доста са се променили нещата. Явно като дойде време, ще разбера какво-що.

# 290
Дами, аз също се притеснявам, за Прогестерона. Вчера ми беше 0.09, трансфера ми е евентуално, в събота - т.е. след 4 дни. Приемам Естрофем 2*1 и Утрогестан 2*3. Струва ми се твърде малка доза, за да дигне Прогестерона, поне до 10.
Относно болничните, вчера питах - след трансфер са 15 календарни дни. Миналата година, бях бременна и отказаха, да ми пуснат болничен, след положителния тест - можело след записване на ЖК(което е след два месеца). Бременноста беше, след инсеминация, като не бях ползвала болничен - след процедурата.

Може и дано да достигне.
На мене за 4 дни при същата доза 2*3 гл. беше достигнало от 0.10 до 12.25

# 291
  • София
щом трансфера е в събота, значи вчера ти е 0 ден.
съвсем нормално е прогестерона на е никакъв.
сега ще расте бързичко, може да го измериш пак.

# 292
  • София
Моят опит с болничните след положителен тест е, че първият път като имах положителен тест ползвах 30 дена след трансфера, когато попитах за евентуално удължаване ми казаха, че лекарят трябва да е установил пулс на ембриона и тогава може, при втория опит с положителен тест ползвах 30 дена след трансфера + още 30 дена отново от репродуктивния лекар.

# 293
Момичета, някоя от вас кандидатствала ли е за помощ от общината и какви документи се прилагат? Ако сме одобрени от фонда, отпускат ли пак помощ? А ако има тема, в която е коментирано това да ме насочите, тъй като не мога да попадна на актуално инфо.

# 294
  • София
Всяка община има различни правила и срокове за кандидатстване. Вижте на сайта на общината, която Ви интересува. Столична финансира само с донорска яйцеклетка, доколкото знам.

# 295
  • София
Момичета, има ли някоя от вас час за утре при д-р Стаменов м/у 14 и 16 ч. ?

# 296
Добре де, а иначе викат жените с положителен тест всяка седмица на преглед, отделно един куп инжекции се изписват, които не пращат по куриер - трябва лично да ходиш или да пращаш някой близък да ги взима. Ако не си от София как стават тези гимнастики с ходенията, ако нямаш вече право на платен отпуск? Как се оправадват отсъствията от работа? Да не говорим, че хайде - дори и работодателя да проявява разбиране, на някои жени това ни е n-ти на брой опит. Бива ли всеки път да ходя да умолявам шефа да ни влиза в положение. Неплатен преди бременност да пускам още по-глупаво ми звучи като идея...

Здравейте, на етап стимулация съм за първи път и доколкото четох, имате право на 20 дни допълнителен платен отпуск при инвитро процедура в напреднал етап. Може да се е коментирало някъде, извинявам се, ако се повтарям. Необходимо били предоставяне на документи за потвърждение, но предполагам всичко зависи от работодателя.

Може ли да попитам преминалите през този етап дами: Има ли дискомфорт след процедурата и може ли човек да работи на следващия ден след нея?

# 297
  • София
След коя процедура? Аз съм ходила след пункция на работа в същия ден, но към 11 примерно.
След трансфера пък съвсем няма проблем, стига да не е някакъв тежък физически труд. Там дори упойка няма.

# 298
  • София
Правя пункциите без упойка и веднага след това в 10ч. съм на работа, качвам се на колата и потеглям. Няма никакъв проблем.
Има проблем и тежест в яйчниците когато ти извадят 25 Я и имаш хиперстимулация, но не вярвам да си от тези момичета те са единици.

# 299

Здравейте, на етап стимулация съм за първи път и доколкото четох, имате право на 20 дни допълнителен платен отпуск при инвитро процедура в напреднал етап. Може да се е коментирало някъде, извинявам се, ако се повтарям. Необходимо били предоставяне на документи за потвърждение, но предполагам всичко зависи от работодателя.

Може ли да попитам преминалите през този етап дами: Има ли дискомфорт след процедурата и може ли човек да работи на следващия ден след нея?

Здравей, аз съм от тези момичета с извадени 20+ яйцеклетки и болеше само в деня на пункцията. На другия ден всичко отшумя и си бях на работа.

Общи условия

Активация на акаунт