Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 478
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за отговорите. Тъй като съм за пръв път в клиника Надежда, имаме един опит зад гърба. С мъжки фактор сме. Имаше имплантация, но беше кухо яйце. Затова се опитам да се ориентирам относно изследванията които се назначават и дали при всички са задължителни. Засега общо взето имаме проблем със спермограмата на мъжа ми и пробелм с някои хормони, от които най вероятно е проблема и с влошените показатели на спермограмата, но като направихме всички необходими изследвания за него и искахме да запишем час за коментар (такава ни беше уговорката с д-р Стаменов) ни казаха, че е много зает и няма възможност и ще стане по бързо ако си направя цветна снимка и тогава да ае коментира неговия резултат. Което ми се стори доста смущаващо. В момента губим време с не намиране на неговия проблем, защото ме задължават за снимка. Като цяло сме се ориентирали към клиниката заради по добрата апаратура за него, а не те му обръщат внимание..

# 151
  • София
Здравейте. Някоя от вас да е правила ембриоредукция? Моля да сподели натрупаният си опит по тази процедура. При мен се налага поради многоплодна бременност. Благодаря на отзовалите се.

# 152
Здравейте, не намирам темата да е обсъждана, затова моля да ме извините ако се повтаря. След преглед при доктор Персенска се установи, че два поредни месеца имам фоликул 20 и над 20мм в левия яйчник. Това се случва на 11 ден от цикъла. Пусна ми естрадиол, като стойността му е доста ниска спрямо периода / според мен/ - 54.92. Разрових се от 2018 г. до днешна дата във всички прегледи, които са ми правени при други лекари. Във всички се забелязва едно и също - ляв яйчник с фоликул 20+мм. Тъй като съм отново на преглед в петък, което ми се струва доста дълъг период за диагноза.. търся малко помощ. Нямам правена цветна снимка.

# 153
Здравейте, имам нужда от мнение, че съм позабравила нещата. Пуснах си прогестерон на 8-ми ден от овулация( нямаше как на 7-ми) и резултатът е 42.500nmol/l при реф. граници 5.82-75.9nmol/l. Струва ми се малко нисък. Какво ще кажете?

# 154
Привет, момичета!
Само да намина и да попитам дали някоя си е правила операция при доц. Григоров, тъй като ми предстои за махане на жлъчката, защото ми откриха камък.
Благодаря предварително!

# 155
Благодаря за отговорите. Тъй като съм за пръв път в клиника Надежда, имаме един опит зад гърба. С мъжки фактор сме. Имаше имплантация, но беше кухо яйце. Затова се опитам да се ориентирам относно изследванията които се назначават и дали при всички са задължителни. Засега общо взето имаме проблем със спермограмата на мъжа ми и пробелм с някои хормони, от които най вероятно е проблема и с влошените показатели на спермограмата, но като направихме всички необходими изследвания за него и искахме да запишем час за коментар (такава ни беше уговорката с д-р Стаменов) ни казаха, че е много зает и няма възможност и ще стане по бързо ако си направя цветна снимка и тогава да ае коментира неговия резултат. Което ми се стори доста смущаващо. В момента губим време с не намиране на неговия проблем, защото ме задължават за снимка. Като цяло сме се ориентирали към клиниката заради по добрата апаратура за него, а не те му обръщат внимание..

Кой Ви каза да направите първо цветна снимка?

# 156
Ами казуса е такъв. След първичния преглед при д-р Стаменов насрочи изследвания за мъжа ми а на мен въпросната цветна снимка за следващата седмица и каза че тогава ще обсъдим неговите резултати. Тъй като неговите резултати излязоха на следващия ден и бяха доста притеснително занижени, решихме да отложим цветната снимка за мен поради финансови причини и я оставим за следващ месец, тъй като искаме ако трябва при него нещо да се прави да имаме повече финанси. Както знаем в момента ситуацията за някои сектори покрай корона вируса е малко по сложна.
Андролога в клиниката ни насочи отново към доктора и каза да запишем час само за коментар на резултатите на мъжа ми.
Така и направихме на място, казаха че ще запишат и ще се обадят. След 2, 3 телефонни разговора за доизясняване на ситуацията ми съобщиха, че доктора е много зает и няма време за коментар на мъжа ми и ако запиша такъв час ще е поне след два месеца, но дори няма гаранция и тогава, затова по бързо ще стане да си направя цветната снимка и когато я коментираме нея да обсъдите и неговите резултати.. Което буквално ме втрещи. Мъжки фактор доста трудно се повлиява както знаете, а в момента имаме допълнителна причина за влошаване и този тип изнудване нещо хич не ми се нрави..

Кой Ви каза да направите първо цветна снимка?

# 157
  • София
д-р стаменов е гинеколог, не бих разчитала за него да коментира резултати от спермограми.
нас лично винаги ни е изпращал при биолозите, доста по-свободни са, по-адекватни и всъщност той препредава техните препоръки.

# 158
Здравейте, имам нужда от мнение, че съм позабравила нещата. Пуснах си прогестерон на 8-ми ден от овулация( нямаше как на 7-ми) и резултатът е 42.500nmol/l при реф. граници 5.82-75.9nmol/l. Струва ми се малко нисък. Какво ще кажете?

Супер ти е.
При трансфер на 5ти ден ми беше 10-11 и казаха,че е добре. При над 60 не беше добре.

# 159
В Надежда ЦС е задължително изследване. Дори да имахте стара от друго място пак щяха да поискат.
При д-р Стаменов се чака ...

# 160
То като цяло си е напълно задължителна ЦС, спермограма и основните хормони при жената. Иначе как да разбере доктора какво трябва да прави или да лекува него пък после вас. След ЦС ще има яснота може ли инсиминации, трябва ли лапароскопия и т.н.. Представете си ситуация в която мъжът Ви постигне резултати и направите инвитро и се окаже , че недай боже имате хидросалпингит и сте си сасипали еюбрионите. А и със тези основни изследваня  добива представа какъв да е подхода, може и да кангидатствате по фонфа за Инвитто процедура на база на някое от тях. Та със сигурност не е изнудване.

# 161
Не ни трябва да коментира спермограмата, а на базата на всички изследвания да ни насочи какво да предприемем оттук нататък. В клиниката общо взето без нещата да са минали през него никой не ти казва нищ. Включително андролога др Маки каза: като идете при Стаменов той ще каже какво да правите и взе 40лв.без преглед, без нищо. За първи път съм в клиниката, но от две години ходим по лекари и тн. Споделям калво ми е казано и че ми отказват консултацита, която самия доктор назначи, тъй като явно за тях е по спешно да ми вземат 260лв за снимка.
д-р стаменов е гинеколог, не бих разчитала за него да коментира резултати от спермограми.
нас лично винаги ни е изпращал при биолозите, доста по-свободни са, по-адекватни и всъщност той препредава техните препоръки.
Както споменах не ми е първи опит инвитро. Не говорим дали имам Стара или нова снимка, а че не би трябвало да се отказва да се помогне на човека които изследвания са се влошили от последния опит, със занижени стойности на хормони и да не предприемат нищо.
Знам че се чака за Стаменов, но няма логика коментар за снимка да може, а за другото не и едва лу не да ме изнудват.

# 162
Д-р Макки и на нас взе пари за преглед, а преглед нямаше.
В последствие при друг лекар стана ясно, че ММ трябва да оперира разширена вена.

# 163
  • София
Здравей. Доклото те чета си до 30г, мъжа ти също. Доктор Стаменов приема най-сложните случаи, голяма част от които с фактор време за жената или мъжа. Или наистина сериозни и неотложни медицински проблеми. Щом са ти казали цс, направи я и ще ти запишат час за планиране.

Зная, разочарованието е голямо, че трябва да чакаш, но това е положението там.

Млади сте поне.

Има други клиники, където винаги ще ви записват от днес за утре. Но не е сигурно дали са по-добри. В Надежда ембриолозите и материалите им са наистина добри.

# 164
Да, аз съм на 30,но мъжа ми е доста по голям от мен, така че за мен може и да има време, но за него не е точно така.
Не е от най лесните случаи първо защото има операция като малък крипрорхизъм и реално работи само единия тестис и се разчита на него. Отделно възрастта също е фактор и като съберем комбинация от всички показатели при него няма много време да се чака. Пак казвам, аз ще си направя въпросната снимка, не е да не искам да я правя, но в момента сме по притеснени за неговите показатели тъй като от предния опит преди 10 месеца има значително понижение. И това прехвърляне в клиниката без посока е просто отвратително. Благодаря на всички включили се във въпросите ми. Ние продължаваме сами да търсим причината, други андролози, ендокринолог и тн. А дали ще продължим в клиниката ще решим след като открием причината при него. Избрахме да сменим клиниката заради добрата апаратура и екип, тъй като в предишната клиника имахме успех както споменах, но с кухо яйце, а там не правят ПИД както и нямат имси микроскоп. Но честно казано от видяното за момента тук малко се отчайвам. Благодаря ви. Успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт