Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - късметлийска тема 80

• 57 525
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Случаят при мен е профилактично замръзяване, тъй като имам проблем и идеята е да замръзим повече яйцеклетки за в бъдеще. Интересува ме подготовката за самата процедура със стимулиране на образуване на повече яйцеклетки..има ли странични ефекти..
Здравейте, аз в момента съм в процес на стимулация за първи път. Не е страшно Simple Smile При мен е 9 дни инжекции, като наистина се наблюдават странични ефекти като подуване и главоболие. Дамите в манипулационна са много мили и любезни. Доколкото знам е хубаво след стимулация да си прегледате и гърдите. Успех!

# 316
Точно щях да пиша,че аз се обзаведох с кисти..доста ,които следя на 6 мес.Но не всеки ги получава.Наистина е добра идея да се прегледате.

# 317
Моята процедура за замръзяване е заради упорити кисти..с цел превенция

# 318
Упорити?На гърдите?Моите са вече на 6-7 години..ту растат,ту се смаляват...Лечение ли ще правите някакво?Сигурно има лекарства които няма да създават проблем,но това само лекар може да прецени...

# 319
Моля за съвет... Имам страшен проблем с тази ЖК и записването на часове.... Бях този месец в началото, но не при следящата ми, ами при стажант.. Днес звъня за час и се оказва, че за половин ден всичко е пълно и ме записаха за 25 октомври. Това означава, че аз няма да я видя през целия си 7-ми месец и съм 50дни без ЖК 😑 В същото време съм си платила втората част от пакета и съм с близнаци и изследванията, които ми се полагат, не мога да си ги използвам, защото няма кой да ми ги пусне, и си ги пускам отделно и плащам.. Това нормално ли е?  Мислех да пиша официално до ръководството, защото ще се окаже, че за цялата бременност ще имам 4пъти ЖК 🤔 О някак си да ходя на още едно частно място не ми се нрави...

Здравей, при мен също го има този момент. Аз в 18г.с се записах и по здравна каса да се следя и сега ходя и на двете места, та в един месец задължително ме гледат поне по един път. Ако имаш здравни осигуровки си се възползвай, за мен си заслужава, а пък е и безплатно, както прегледите, така и изследванията.
Имам здравни, но и живея до болницата.. Просто си мислех, че като си платя, няма да го мисля повече и всичко ще е точно, а то е ужас....

И аз така си мислех, но ми направи впечатление, че консултацията по здравна каса ми я провеждат много по- адекватно от платената. Шок! Снимки никога не получавам, нито обяснения. Набързо ме гледат, цялата работа става за 5-7 минути. Яд ме е, че изобщо платих и втората половина на пакета, ама здраве да е...

# 320
Моля за съвет... Имам страшен проблем с тази ЖК и записването на часове.... Бях този месец в началото, но не при следящата ми, ами при стажант.. Днес звъня за час и се оказва, че за половин ден всичко е пълно и ме записаха за 25 октомври. Това означава, че аз няма да я видя през целия си 7-ми месец и съм 50дни без ЖК 😑 В същото време съм си платила втората част от пакета и съм с близнаци и изследванията, които ми се полагат, не мога да си ги използвам, защото няма кой да ми ги пусне, и си ги пускам отделно и плащам.. Това нормално ли е?  Мислех да пиша официално до ръководството, защото ще се окаже, че за цялата бременност ще имам 4пъти ЖК 🤔 О някак си да ходя на още едно частно място не ми се нрави...

Мила те часовете свършват в деня в който излезе графика още. Оказа се, че трябва да звъниш всеки ден от първо число до към 10 - то излиза обилновенно график. Аз записах в миналата седмица и имаше. Но звънях всеки ден след 14 ч., когато започнаха да казват, че ще излезе всеки момент звънях и сутрин. Много е изнервящо и аз бях на кантар да си поискам да ми възстановят сумата за втората част от пъкета, защото съм със три аборта преди това, тромбофилия, пия аспирин и бия Клексан и требва да се следя изкъсо, но с упоритост и мое настощяване успявах да съчетая ФМ и ЖК горе дол през  две седмици някате и през три. Но за мен това е супеер нелогично и нелепо да имам веднъж в месеца консултация, особено жени с предистория и с близндци. За изследванята   просто си ги пускрш на регистратурата от пакета и ъолкова, защо да плащаш. А аз лично бих те посъветвала с близнаците да си намериш и доктор в Майчин дом с второ мнение и да ги редуваш, че да си по малко време без преглед, че при вас шииките трябва да се следят изкъсо.
Пожелавам успех!

# 321
Правя пункциите без упойка и веднага след това в 10ч. съм на работа, качвам се на колата и потеглям. Няма никакъв проблем.
Има проблем и тежест в яйчниците когато ти извадят 25 Я и имаш хиперстимулация, но не вярвам да си от тези момичета те са единици.

Болезнено ли е пункция като няма упойка?Има ли изисквания някакви, освен тази да не се мърда ?

# 322
Ами мен не ме е боляло толкова/но ми е по-висок прага/-нетърпимо не е било.Последните 2 год.и аз без упойка ги правя.Понеже 2-3 пъти са ми боли 2-та яйчника само съм питала док.да не мърдам.Не трябва да се мърда.Ако са над 3 ф.не дават без упойка.

# 323
  • София
Така е и аз до 3 ги вадя без упойка.
Не боли, промиват те след това вкарват тръбичката абсолютно нищо не се усеща и тогава ти казват да поемеш дъх и да се надуеш все едно ще акаш тогава ги засмукват, усещането е смукване и ти казват да отпуснеш въздуха и си готова. Отново те промиват и гледат с ехографа да не е засегнат кръвоносен съд и ставаш. През това време вече ти казват какво са извадили и отиваш да полегнеш малко и това е.
Малее колко подробно го написах все едно сега съм на пункция Blush

# 324
Странно -на мен промивки не са ми правили нито преди ,нито след..

# 325
  • София
На мен всеки път, преди пункцията е с марля напоена в йод, а след впръскват течност състояща се от вода с йод, която изтича в едно лигенче под теб

# 326
Това е супер,но никога не са го правили при мен.То се усеща-знам от другаде където са ми правили...

# 327
Здравейте, нова съм тук.
Благодаря, че споделяте толкова лични неща. Много ми помагате да се запозная с инвитро процедурите в болница Надежда.
За съжаление съм на 43 и с АМХ при първо изследване 0.21, на следващ месец 0.1. FSH 24.
Всички останали хормони са ми в норма и се променят в хода на цикъла според референтните стойности. Според вас, при планирана пункция (с развит фоликул 18мм) за 12-ти ден от цикъла и LH 10.42 на 10-ти ден (съвсем близо до горна граница), защо трябваше да слагам инжекция Ovitrelle, която рязко да покачи LH и в крайна сметка доведе до овулация 10-тина часа преди пункцията?
В деня на пункцията докторката видя вече овулиралата яйцеклетка е надолу по тръбите.
Това не ми дава спокойствие и постоянно ме кара да мисля дали изобщо трябваше да се слага тази инжекция.

# 328
Без нея не е възможно пункция а и тя не може да предизвика по рано
Здравейте, нова съм тук.
Благодаря, че споделяте толкова лични неща. Много ми помагате да се запозная с инвитро процедурите в болница Надежда.
За съжаление съм на 43 и с АМХ при първо изследване 0.21, на следващ месец 0.1. FSH 24.
Всички останали хормони са ми в норма и се променят в хода на цикъла според референтните стойности. Според вас, при планирана пункция (с развит фоликул 18мм) за 12-ти ден от цикъла и LH 10.42 на 10-ти ден (съвсем близо до горна граница), защо трябваше да слагам инжекция Ovitrelle, която рязко да покачи LH и в крайна сметка доведе до овулация 10-тина часа преди пункцията?
В деня на пункцията докторката видя вече овулиралата яйцеклетка е надолу по тръбите.
Това не ми дава спокойствие и постоянно ме кара да мисля дали изобщо трябваше да се слага тази инжекция.

# 329
  • София
Има пункции без овитрел/хориомон. Но тези препарати помагат за качество/финално узряване на я.

Общи условия

Активация на акаунт