Любители на кучета - 108

• 28 212
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • sf
Ами похапва си момчето. 🤣

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 06:17 от donsita

# 586
  • София
Иланг, при Буба от мазна храна брахме ядове с гадния панкреатит и ако ни видиш как стриктно избягваме всичко мазно... даже на пода да капне докато готвим или сервираме, веднага се забърсва, да не би случайно да оближе една миниатюрна капка Simple Smile При нея беше доста различно, разбира се, но се радвам, че при вас на Саско му се разминава само с хранителна добавка и диета! Пробвали ли сте консервите за чувствителни стомахчета? Ние от време на време взимаме по някоя такава - ей така, за профилактика и да я поглезим.
А оная фръцла ще го търси Саско, ма тогава той няма да я забелязва Broken Heart

Така се настрадахме всички с онзи панкреатит, че и на безпризорните наоколо нищо мазно не хвърлям - кучета, котки, лисици...всички са на диета Grinning

# 587
Моля за съвет,захлади се и пак си носим по 1-2 бълхи които я хапят,а тя има алергия към тях.Сега се чеше жестоко и си прави рани с ноктите по тялото.
Има каишка,слагаме и капки,нооо и стига едно ухапване и настава ад.

# 588
Ние нямаме такъв проблем с бълхи, но с кърлежите по едно време се бях видяла в чудо. Проведох един по-задълбочен разговор с ветеринарите и това, което разбрах е, че тия гадинки общо взето привикват към даден препарат. И затова често им сменят формулите и съответно названията на препаратите в зависимост от производителя. Ние редуваме капане с прием на онези хапчета, от рода на NexGard които се дават през устата и от които има вариант с комбинирано действие и срещу дирофилария.
Един ветеринар съвсем близо до нас пък си е разработил някаква смес за капане, която освен, че е доста евтина като цена, май има и ефект. Не съм забелязала разни гадинки по Иза, а не е като да не ходихме скоро на селски туризъм. Леле, колко грозде изяде това животно, не е истина. Чак се чудих, че след това всичко беше наред със стомаха й.

# 589
  • Бургас
Alba rosa, гроздето е много опасно за кучетата!

http://novetbg.com/2017/01/14/%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1% … 0%B7%D0%B4%D0%B5/

https://miau.bg/n32-105028-%D0%92%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5!_%D0%93%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%B5_%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE_%D0%B7%D0%B0_%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

# 590
  • Sofia
Колко полезни неща научих от вас,ей тъй докато си чета Grinning страхотна група сте се заформили..умирам от смях с някои,тея дни се забавлявам със Саско и любовните мъки Blush,стискам палци на всички болни и в процес на лечение и плакнА око с хубавците по снимките Heart

Момичета,да питам като нова мама на куче,вие ходите ли на спа с кучовците през зимата? Ако да,моля да препоръчате място.
Има ли някои,които е оставял кучето в хотел за кучета (интересува ме за София конкретно) и доволен ли е от мястото?
Ние обикновенно ходим зимата 1-2 пъти на спа за по 3-4 дни. Тази година ще ми е хептем сефте с баткото първокласник и кучето. Ще трябва да комбинираме нещо петъчно-неделно или ваканционно,като намеря и хотел,дето да вземем и Бела с нас. Хич не искам да я оставям,но в краен случай за 2-3 дни ще се прежаля.
Че това лято ни море,ни басейн видяхме и децата горките искат малко да се плацикат някъде (само да не измислят някоя простотия и пак да ни затворят в къщи)

# 591
Alba rosa, гроздето е много опасно за кучетата!

http://novetbg.com/2017/01/14/%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1% … 0%B7%D0%B4%D0%B5/

https://miau.bg/n32-105028-%D0%92%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5!_%D0%93%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%B5_%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE_%D0%B7%D0%B0_%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

Леле, вярно бе, съвсем бях забравила за това. Не, че съм й давала нарочно. Просто обираше това, което падаше от лозите при гроздобера,.  Повече се притеснявах от осите, че ММ твърдеше, че уж е алергичен.  В крайна сметка няма никакви признаци за нещо нередно. Дано да се отървем без последици, че напоследък в повечко ми идват драмите със животните вкъщи. За малко да се сдобием и с коте като домашен любимец, но явно..не ни е писано. Не ми се задълбава по този въпрос и тук, че вече писах в отделна тема и още ми е мъчно.

# 592
Колко полезни неща научих от вас,ей тъй докато си чета Grinning страхотна група сте се заформили..умирам от смях с някои,тея дни се забавлявам със Саско и любовните мъки Blush,стискам палци на всички болни и в процес на лечение и плакнА око с хубавците по снимките Heart

Момичета,да питам като нова мама на куче,вие ходите ли на спа с кучовците през зимата? Ако да,моля да препоръчате място.
Има ли някои,които е оставял кучето в хотел за кучета (интересува ме за София конкретно) и доволен ли е от мястото?
Ние обикновенно ходим зимата 1-2 пъти на спа за по 3-4 дни. Тази година ще ми е хептем сефте с баткото първокласник и кучето. Ще трябва да комбинираме нещо петъчно-неделно или ваканционно,като намеря и хотел,дето да вземем и Бела с нас. Хич не искам да я оставям,но в краен случай за 2-3 дни ще се прежаля.
Че това лято ни море,ни басейн видяхме и децата горките искат малко да се плацикат някъде (само да не измислят някоя простотия и пак да ни затворят в къщи)
Хотел Арте спа и парк мисля ,че приемат кучета

# 593
  • София

Има една група във ФБ за хотели, в които допускат с любимци:  https://www.facebook.com/groups/hotelivkoitopuskatdomashnilubimci ; виждала съм там да питат доста пъти за СПА, със сигурност има такива места. Ако решиш да се присъединиш, отиди на Файлове и там ще намериш инфо. Или просто питай в групата, винаги се намира кой да отговори Wink
За хотел, няколко двойки приятели са оставяли кучовците си повече от веднъж ей тук и са доовлни: http://hubbahubbapets.bg/bg_BG/?gclid=CjwKCAjw_NX7BRA1EiwA2dpg0t … udEBoCpcMQAvD_BwE
Дано успеете да отидете заедно на почивка обаче!

# 594
  • Sofia
Heart Kissing Heart Много ти благодаря  за изчерпателната и полезна информация-ще прегледам фб

Има една група във ФБ за хотели, в които допускат с любимци:  https://www.facebook.com/groups/hotelivkoitopuskatdomashnilubimci ; виждала съм там да питат доста пъти за СПА, със сигурност има такива места. Ако решиш да се присъединиш, отиди на Файлове и там ще намериш инфо. Или просто питай в групата, винаги се намира кой да отговори Wink
За хотел, няколко двойки приятели са оставяли кучовците си повече от веднъж ей тук и са доовлни: http://hubbahubbapets.bg/bg_BG/?gclid=CjwKCAjw_NX7BRA1EiwA2dpg0t … udEBoCpcMQAvD_BwE
Дано успеете да отидете заедно на почивка обаче!

# 595
Проблема не са само бълхите,ами че е алергична и към препарати и каишки....Това го установи ветеринаря де.Има една пудра ,освен с нея да пробвам,ама проблем може да се прояви при мен пък,че спи вечер до нас.
Ние си водихме две лета поред както я имаме с нас и не сме имали проблеми .Е ,не сме били на спа ,ама поне не съм задължавала никой да я гледа,че тя си е унищожител.Е ,котките ги оставихме  да ги гледат  дворните,а персийката си се гледаше сама три дни хаха.
Това лято бяхме на квартира с нея,а предната година в къщи за гости.
За кастрацията,мм не даваше да я кастрирам,трябвало да роди поне веднъж,но като видях колко е щура тя,едва ли щях да издържа да гледам и малки кученца.Обичам  ги,ама си искат много грижи.Та я кастрирахме,ама имаше проблем  с кастрацията.Дали направи алергия към упойката или не беше правилно вкарана  тръбата,направи оток  и имаше бучка от едната страна.Хубаво че си я взех след кастрацията,а не да стои във клиниката до 16 ч,та си я наблюдавах и забелязах това.Вярно,тичахме втори път до клиниката и бучката се разнесе чак след месец.Така и не си признаха кой е направил белята с интубацията.

# 596
След като е алергична, пробвайте с тези хапчета, които се дават през устата. С вкус на бисквитка са и лесно се дават. Но действието им е за 30-40 дни.

# 597
  • София
Маргаритка, няколко пъти съм оставяла Харли на хотел и съм изключително спокойна, защото за него там е рай и дори не иска да си тръгва. Blush Иде реч за Вила Рошко. Имат и сайт, и страница във фейса. Намира се между Бистрица и Панчарево, голяма къща е и кучетата си живеят в домашни условия, а не ги блъскат в клетки или малки пространства. А хората, които се грижат за животинките са симпатично младо семейство - много усмихнати и позитивни. Не приемат повече от 3 кучета и Харли нон стоп има компания и играе, и тича по двора. Имай предвид, че не е необходимо да ходите до Панчарево, а могат да го вземат и върнат до вас.

Харли го обезпаразитяваме само с таблетки. Обикновено Симпарика или Нексгард спектра. В края на август стана голям гаф. Купих му от клиниката Бравекто с действие 3 месеца. Дадох му хапчето, след което повърна 5 пъти. Така заминаха едни пари на вятъра. От клиниката ми казаха, че някои кучета имали непоносимост и хапчето им дразнело стомаха. Аз бях доста афектирана и им казах, че за тези неща е добре да ме информират преди да ми продадат таблетката, а не след като кучето е повърнало 75 лв.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 20:39 от Тонка*

# 598
Моля за информация!
Каква порода са тези кучета? Каква големина стигат? Характер - мили, "бойни", палави или ....
Скрит текст:

# 599
Моля за информация!
Каква порода са тези кучета? Каква големина стигат? Характер - мили, "бойни", палави или ....
Скрит текст:
Прилича ми на Родезийски риджбек има и още едно наименование Африканско Лъвско куче, тъй като в Африка се е използвал дълго време за лов на лъвове.
Като порода са едри-Мъжките представители на породата Родезийски Риджбек достигат до 68 сантиметра височина и 42 килограма тегло, а женските стават високи до 66 сантиметра и тежат до 32 килограма.
Поради голямата порода и ловния инстинкт  е препоръчително да се гледа на двор ,но то и Кане корсото го препоръчват за двор ама на Луцифер си е добре и в апартамент и на двор.Общо взето е това което знам за тази порода сигурно в интернет ще има и повече информация.

Това е Родезийски риджбек не съм на 100% сигурна дали кучетата който търсите и това са една порода ,но смятам ,че са.

Общи условия

Активация на акаунт