През МАРТ със мартенички бели и червени и с бебоци сладички засмени!

• 12 667
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук, но днес след като ходих на лекар реших да споделя... Първо, термина ми се промени и сега окончателно ми определиха 12 март 2007г. - това за статистиката. Второто, за което искам да попитам някой по-просветен е, че бебчето е разположено седалищно, та въпроса ми е това лошо ли е? Доктора каза, че то щяло да се обърне, но не ми поясни нищо повече. Така че не разбрах какъв всъщност е риска. Някоя от вас знае ли? Иначе бебчето ми махаше с ръчички докато се преглеждахме. Всичко изглеждаше нормално и слава богу, зощото много се притеснявах напоследък. Та това е в общи линии при мен. Желая ви хубав ден и много усмивки!!!
Здрасти Ан джи ,спокойно доки правилно ти е казал имаш достатъчно време бебчо да се обърне.Ти ходиш ли на работа,а и кой доктор посещаваш,можем да се видим някой път ако искаш

# 121
Моето се обърна в началото на 9ти месец - дотогава все си лежеше или седеше на дупето.

# 122
Здравей Бимба, най сетне се завърнах в Карлово след дългото пътешествие и заработих с пълна сила. Имам отчаяна нужда от почивка и мързел, но в някой друг живот може би...

Благодаря и на Фема-БГ за успокоението, аз веднага се притесних... нали съм си глупаче...

Иначе аз съм при д-р Юнаков и всъщност днес ми беше първият преглед при него. Това което ме отчайва са безкрайните опашки пред кабинета му... Замислям се дали не беше по-добре да ходя на частно. Днес без малко да ме линчуват, защото ме пуснаха с предимство... докторът прецени така, чух какви ли не неща по мой адрес, разплаках се и сега си мисля как може да има толкова злобни хора... Явно така ще я карам. Чудя се това моето бебче дали няма да полудее още преди да се е родило... Постоянно някой ми създава поводи за нерви и рев.

Благодаря че ме изслушахте, но наистина напоследък ми дойде в повече.

# 123
Ann-G ,не се напрягай и тревожи напразно.Нали знаеш,че злоба и завист винаги има.Мисли за бебчето си и се радвай на бременността си - това е по-важно сега.Най-малко някоя от нас сега има нужда от нерви.
ПОВЕЧЕ УСМИВКИ!
 Sunglasses Sunglasses Sunglasses

# 124
Здравейте момичета. Наминавам да видя как сте, че напоследък толкова работа ми се събра.. а уж трябва да почивам повече. На работа не мога да си надигна главата, нося и за вкъщи, и като взема да сготвя, да пусна някоя пералня т. н. и то станало 9 часа. И моя мъж като каже айде да се разхождаме... трябва да се движиш...иде ми да го гръмна. Не се сеща че от движение чак съм се скапала цял ден. Иначе си е грижовен.. знае че разходите са полезни и майка му му казала че по-лесно ще родя ако се разхождам повече, та всяка вечер дава зор "да си разходи коня" както се бъзика.
Ан Джи, не се връзвай на отношението на хората, прост народ колкото щеш. Спокойствие и силна храна, пък за това какво говорят да не ти дреме.
И като казах силна храна.... май нещо бая съм се засилила и ако я карам с тези темпове скоро ще счупя кантара. Трябва да се озаптявам по някакъв начин  Mr. Green

# 125
И аз от днес имам странни болки ниско долу. Прерязващи, но кратки. Като че ли наистина от пикочните канали, но не съм сигурна. Вечра помръзнах малко и се чудя дали не е от това. Изпих едно Но-шпа и ми мина...
Вие пиете ли Но-шпа?

# 126
  • Пловдив
Здравейте и от мен момичета! Скоро не съм писала, но имах страшно много работа, командировки, пътувания...Страшно изморена се чувствам вече. Миналата седмица бяхме и при чичо доктор, видяхме с таткото как малкото мъниче подскачаше и много се развълнувахме. За сега всичко е наред - бебчо си отговаря за седмиците, а в четвъртък ще ходя за изследвания, стискайте палци всичко да е наред.
Момичета, малко глупав въпрос, ама вече съвсем се обърках. В 12-та седмица съм. Това 3-ти или 4-ти месец се води? Смятам ги от последната менструация.
Wish  и аз имам болки ниско. Мисля, че е по-скоро от захлаждането. Снощи дори ме втресе леко, но мисля че се размина. За но-шпа: джипи-то ми каза да пия единствено но-шпа и панадол. Но за сега единствено ми се е налагало да пия веднъж панадол за главоболието.

# 127
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин

Момичета, малко глупав въпрос, ама вече съвсем се обърках. В 12-та седмица съм. Това 3-ти или 4-ти месец се води? Смятам ги от последната менструация.

Според мен си още в трети месец. Аз също така си ги броя и за по-точно си броя месеците от датата на последната менструация. Така по моите сметки излиза 9 месеца и 1 седмица бременност или 40 седмици. лекарите ги броят на лунарни месеци и седмици.

# 128
По въпроса за болките, аз напоследък също имах странни бодежи ниско долу. Днес се допитах да доки и той ми обясни, че това били лигаментите, които поддържали матката - те се разтягат и се наместват и това се усеща като пробождане. Ако и вашето усещане е подобно - споко! А за бъбреците, според мен е нормално да усещаме разни неприятни неща, защото матката се разширява и заема доста от мястото на съседните органи, поне така пише в разните му дебели книги...

Хайде аз млъквам, че днес си наваксах за пропуснатото време... smile3505 Извинете ме!!!  newsm47

# 129
deni_k, ако го смяташ както го смятат лекарите по седмици от последната менструация, значи влизаш в четвъртия лунарен месец (28 дни). А смятана по този начин бременността е 10 лунарни месеца. Ако го смяташ в календарни месеци, влизаш в четвъртия след още две седмици. (т. е. брои се от датата на зачеването, а не от датата на последната менструация). Но често не може да се знае кога е била овулацията и е станало зачеването, затова докторите смята от първия ден на последната менструация. Затова и бебетата обикновено си идват на бял свят плюс/минус една две седмици около термина в много случаи Simple Smile

# 130
По въпроса за болките, аз напоследък също имах странни бодежи ниско долу. Днес се допитах да доки и той ми обясни, че това били лигаментите, които поддържали матката - те се разтягат и се наместват и това се усеща като пробождане. Ако и вашето усещане е подобно - споко! А за бъбреците, според мен е нормално да усещаме разни неприятни неща, защото матката се разширява и заема доста от мястото на съседните органи, поне така пише в разните му дебели книги...

Хайде аз млъквам, че днес си наваксах за пропуснатото време... smile3505 Извинете ме!!!  newsm47
Успокоих се! Аз до сега не бях усещала някакви обезпокоителни болки и бодежи. Само от време на време придърпване тук там, но нищо което да ме притесни. Днес това ме постресна малко, но с но-шпа всичко вече е наред! Simple Smile

# 131
  Ан джи ,не се притеснявай сълзливостта е нормално явление,уф да ме беше видяла как ревах като магаре оня ден на филма Плажа,моя  е така Shocked Shocked Shocked ме гледаше и не знаеше как да реагира.Аз точно заради опашките не ща да ходя при Юнаков иначе е приятен човек като специалист нямам наблюдения,но то аз какво ли разбирам.То и при личните е така,такова висене пада ама какво да се прави няма как,тя и докторицата е такава табела е сложила -бременни с предимство ама аз нали не съм нахална.От Камено съм много доволна,във всеки един аспект,обръща нужното внимание на всеки пациент и в чисто човешки план си е човек

Последна редакция: вт, 12 сеп 2006, 20:12 от bimba

# 132
И аз от днес имам странни болки ниско долу. Прерязващи, но кратки. Като че ли наистина от пикочните канали, но не съм сигурна. Вечра помръзнах малко и се чудя дали не е от това. Изпих едно Но-шпа и ми мина...
Вие пиете ли Но-шпа?

м да пия но-шпа,аз изкарах една циститна криза,но четох,че е нормално за бременните.Болки или по-скоро придърпвания и аз имам особено като съм седнала и стана по-рязко.А да не ви говоря през ноща като ми се попрепълни пикочния мехур после каква гадна тежест чуствам,айде и аз се оплаках ,някой да страда от нещо подобно Embarassed

# 133

.Болки или по-скоро придърпвания и аз имам особено като съм седнала и стана по-рязко.А да не ви говоря през ноща като ми се попрепълни пикочния мехур после каква гадна тежест чуствам,айде и аз се оплаках ,някой да страда от нещо подобно Embarassed
АЗ, bimba !!!
Абсолютно същото и за рязкото ставане,и през нощта като ми се доходи,а ме мързи да ставам,та чак сутрин.....едва се надигам от леглото.А понякога се надигна и...туп,обратно в леглото още 2 минути!
Момичета,обличайте си връхни дрехи!!!Вече е хладно,а ние трябва да се пазим повече от всякога.Като гледам,всички бременни са все с жилетки,колкото и да е топличко през деня!!! Да не чувам,че някой е настинал,че от това най-много ме е страх! Heart Eyes

# 134
Колко сте изписали.
Да Ви се оплача боли ме кръста като лежа по гръб. А през деня кръста ме боли само от дясната страна. Знае ли някои от какво е това?
Фема - защо пиеш Пренатал?

Общи условия

Активация на акаунт