През МАРТ със мартенички бели и червени и с бебоци сладички засмени!

• 12 662
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Забравих да напиша и мнението си относно пола на бебо.Първия път бях убедена 200%, че ще имам момче/макар тайничко да исках момиченце/.Докторът тогава ми го потвърди още в края на 4 месец.По всички бабешки методи също излизаше момче Laughing.Дори ми се е случвало в магазин продавачка да ме пита "Вие момченце ли ще имате" Просто толкова бях сигурна,че като го родих и ми казаха "Честито, имате си син" аз дори не погледнах.Знаех го.Сега обаче положението не е същото.Искам много момиченце, че и баткото е категоричен за сестричка/иначе не го искал бебето Joy/, но май някъде дълбоко в мен нещо ми подсказва, че пак синьо вързопче ще донесе щъркела.Ама този път далеч не съм така убедена.

# 166
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
О, Мини, радвам си че си била тук и най-вече за семейството ти. На моя мъж пък бротовчедката е женена в Стара Загора.  Grinning

# 167
Дени, трябва да кажеш на гинеколога си за тези болки в корема. Миналта бременност ме започнаха яки контракции още в 15-16 седмица и бях на огромни дози магнезий, който си го пиех докрая.  В случая задъхването идва по-скоро от претоварването на сърцето.
A как да разпознаем контракциите от обикновените болки, като например от растящата матка? Страх ме е от тези контракции, защото и аз съм чувала, че голямо пиене на лекарства пада!

# 168
Дени, трябва да кажеш на гинеколога си за тези болки в корема. Миналта бременност ме започнаха яки контракции още в 15-16 седмица и бях на огромни дози магнезий, който си го пиех докрая.  В случая задъхването идва по-скоро от претоварването на сърцето.
A как да разпознаем контракциите от обикновените болки, като например от растящата матка? Страх ме е от тези контракции, защото и аз съм чувала, че голямо пиене на лекарства пада!

В началото контракциите ги усещах като болка, но и като свиване - нещо като преди менструация, но по-слабо. Всъщност точно като ме преглеждаше лекарят с ехографа той го установи това, просто така се случи в този момент.

Иначе е нормално според мен да се усеща някакъв дискомфорт, болка, опъване. По-късно не могат да се объркат, защото матката така се свива, коремът става на камък.

По принцип е нормално да си има контракции - Бракстън-Хикс, аз съм имала по десетки на ден, те не са опасни и не означават нещо лошо.

Макар че аз имах разкритие в осми месец, което обаче си остана така до края. А най-интересното е, че нощта преди да ме приемат в болница за планово секцио, цяла нощ -непрекъснато контракции. Аз си мислех, че са от притеснение, а те се били родилни вече. Сутринта като отидох в болницата се оказа, че няма да дочакаме следващия ден и ме срязоха веднага.

# 169
Да дам и аз отчета-днес ходих на консултация, видяхме се с бебе Laughing, но се криеше и не можахме да разберем пола.Оказа се, че е малко по-голямо и ми се измести термина с три дни и сега е 3 март bg, ама то не се знае какво ще стане по-нататък.При предишната бременност малкия беше изостанал с размерите/май обиколката на главата мерят/някъде към седмия месец и преносвах 1 седмица, ама казаха, че е нормално защото бебето отговаряло на по-малко седмици.Взеха ми и кръв за Васерман и хепатит.Лошото е , че пак са ме нападнали някакви гъби и сега ми взеха посявка , ама док каза ,че сигурно ще трябва да пия антибиотик, от което ми е най-неприятно.
И още малко да се оплача-тъкмо два-три дни бях добре и днес пак ми се гади и драйф.........Докога ще продължава това се чудя.Пожелавам на всички като мен да се отървем скоро от неразположението Praynig

# 170
Питане до мамите от Пловдив-Къде може да се отиде, ако посреднощ получиш контракции или нещо друго, което не търпи отлагане. Аз първото си дете го раждах в Стара Загора и там ми се беше наложило да отида в 5-ия месец посреднощ до родилното, но там и родирно и паторогия са на едно място и се ражда само там. Докато тук са много местата за раждане, но не знам къде има спешен кабинет.Ще Ви бъда благодарна , ако някой знае нещо по въпроса.  bouquet

# 171
marchella ,за гъбите ли трябва антибиотик!?И на мен ми казаха,че имам,но те се лекували преди раждане!Защото до края можело пак да се появат,понеже при бременност влагалището е податливо на тези гадини! Rolling Eyes

# 172
  • Бургас
момичета аз от години се боря с пустите му гъбички,но ефекта е нулев.предишната бременност към края се обостриха страшно и течението стана зелено на цвят.слагах си някакви глобули,мисля че гинопеварил,но закрепих положението само докато родя и след това пак си карам по старому.та моят съвет е ако течението не е много силно и няма парене или щипене оставете лечението за накрая щото иначе през месец ще трябва да се тъпчете с лекарства.

# 173
Марчела, аз бих ти препоръчала да не вземаш антибиотик, а ако имаш познат дистрибутор на Аква сорс да си поръчаш от тях хапчета за бременни против гъбички, много са ефикасно, моя позната си ги ползваше. Иначе е нормално по време на бременност секретите да се увеличат, така поне са ми казвали. Аз на моменти имам чувството че ми "потича" някаква течност, но е без мирис и цвят. Също така забелязох че вечер, явно като ставам по- рядко до тоалетна и от задържането на течностти като отида и ме наболява като циститни болки, явно ми се притиска пикочния мехур. Днес ще ходя на преглед и трябва да ми правят и гинекологичен, предполагам че и МБ ще ми пуснат. И още нещо- ако не ви е спешно да ви правят цитонамазка, отложете я след раждането, защото посявката се взема от маточната шийка и може да се предизвика наранняване, от което после да се ошашкате.

# 174
  • plovdiv
Здравейте момичета.
Отдавна не сам писъла тук.Как сте?Аз днес съм при чи4о доктор.Днес ще се записвам на консултации.До сега ходих на частно.Ще ми е интересно да се запозная с други,кандидат мамчета от Пловдив.Може и да се видим някой ден.

# 175
  • Пловдив Белащица
freia, почисти си малко съобщенията във входящата кутия, че не мога да ти пращам - изчерпан ти бил лимита.

# 176
marchella ,за гъбите ли трябва антибиотик!?И на мен ми казаха,че имам,но те се лекували преди раждане!Защото до края можело пак да се появат,понеже при бременност влагалището е податливо на тези гадини! Rolling Eyes
Сега първо ще чакаме да видим резултатите от посявката и тогава, доктора ще ми назначи лечението, в зависимост от бацила, аз предполагам, че са гъби, защото те при мен са си щатни, направо ги хващам от въздуха, малко да настина и айде.........А освен това имам и раничка на шийската, която е в норма, но сега не е препоръчително да се лекува.А лечението на гъби други бацили , според док било много важно, защото можели да доведат до спукване на мехура , та затова ако е необходимо трябва и антиб. да се пие, вече не е толкова опасно , нали минах третия месец.

# 177
  • София
Привети и от нас!

Не съм писала скоро, че много работа, ама редовно чета.

Момичета, да ви се оплача - много ама много ми се спи.... Особено тежко е положението днес. Сутринта едвам станах да се дотътря на работа и как ще изкарам до довечера не знам. Пия кафе (което откакто съм бременна ми се случва много рядко) в момента ама без особен ефект.
Чувствам се многооооооооооо уморена. Предполагам че ми е паднал повечко хемоглобина (аз по принцип съм си с желязонедоимъчна анемия), та оттам идва цялата работа  newsm78.
Аз и с първата бременност първите 3 месеца бях като парцал, ама тогава поне можех да си легна в 8. Сега докато сложим детето, докато се оправя и станало 10:30 - 11:00. Сутрин ставам в 6:30, та не ми се и събира кой знае колко сън...
И вие ли сте така със съня или само аз не съм в ред  newsm78?!?

За пола честно казано вече не мога нищо да кажа - като разбрах че съм бременна бях убедена, че е момиче - дори сънувах че правят ДНК анализ на бебето и ми казват, че е момиче. Обаче бременността ми е едно към едно с първата (като признаци, усещания, вкусове) и всички се опитват да ме убедят, че в такъв случай пак ще е момче - дори сестра ми тайно ми поръсила сол и излязло момче  Shocked!
Аз си записах час при Томова за 25 октомври, та тогава най-вероятно ще разберем какво чакаме. Важното е да ни е живо и здраво, а пък каквото сме си го направили - такова  Laughing!

Как са кандидат булките - действате ли по организацията   bouquet?!?

Пак ще се включа, а междувременно ако някой има някакъв лек за тази умора и това спане ще съм много благодарна да сподели  Hug!
Направо с нетърпение чакам да вляза в 4-ти календарен, та да се оправи малко положението.

# 178
Много зависи какви ще са гъбичките или бактериите. Има такива, които се лекуват с други лекарства, но не и с антибиотици.

Но има такива, които наложително изискват антибиотик. Защото инфекцията може да достигне до плода, повечето преждевременни и мъртви раждания се дължат на подобни инфекции /съжалявам, че го пиша/. Има абсолютно безопасни антибиотици, аз ще ги пия, ако се наложи, без да се замисля.

По-обилното течение не означава, че има гъбички или бактериална инфекция и в повечето случаи не изисква лечение, но трябва да се изследва.

Мини, на мен ми взеха цитонамазка без да усетя абсолютно нищо, но резултатите много бавно стават, не знам защо.

Марчела, ако посред нощ получиш контрации или нещо друго се случи, трябва да се отиде в болница - например Окръжна или ВМИ /хирургиите/. В Окръжна болница има такова отделение по стерилитет и инфертилитет, където лежат бременни за задържане

# 179
Ами Фема аз цитонамазка съм си правила година преди да забременея, така че моята ще я отложа. Зависи кога е последната и какъв е резултата.

Общи условия

Активация на акаунт