Нашите цветя - обща тема 3

• 30 309
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря 🌹

# 436
За нищо,ако имаш още въпроси потърси темата за рози,там последните страници бях описала подробно как го правя. 🌺

# 437
Забравих да се похваля, че си купих луковици за лалета и минзухари. Имам една нова градинка от пролетта и в нея още няма лалета,  та ще се поправя.

# 438
Магни, страхотен е еониума. За колко време е пораснал толкова?
И аз днес се сдобих с 2 сукулента, сега остава и да си намеря подходящ съд, в който да ги събера, но нищо не откривам
Ох, тази Ерика така ми хареса, видях я в един цветарски магазин, разкош. Добре, че бързах Joy. Щом при Добри умряла, при мен няма никакъв шанс за оцеляване Joy

# 439
  • София
За любителите от София - от 03 до 11 този месец ще има дни на сукулентите и тиквите. От 10 до 17 ч в Ботаническата градина на БАН на Околовръстното. Усещам как ми излитат поне 50 лв от джоба... 🤪

# 440
  • забравих си мисълта...
Аз го намерих в Ebay и го поръчах, да видим какво ще получа. Повечето предложения са за семена, това уж е растение, идва от Испания. Като го получа, ще го покажа.
Скрит текст:

https://www.ebay.at/itm/GREENOVIA-DODRENTALIS-ADULTA-RARE-1x-pla … :8S0AAOSw0IBeozKr

# 441
# 442
Момичета,  здравейте 🤗 Малко да ви отклоня от темата за сукулентите, да си задам въпрос за лилиуми.
Тази година успешно отгледах две луковици, като към момента едното растение е изсъхнало и отрязано, другото  също тръгва да изсъхва...
Отделно имам две подарени, които прецъфтяха още през април,  през август едното също изсъхна, но в последствие развиха ново растение - трета луковица, която се разви и цъфна точно последните дни на септември. Сега се чудя какво да ги правя - да ги вадя ли от пръста, или не?  Купешките са развили и издънки покрай себе си, от които има по 1-2 листа. Поливам ги вече малко по-нарядко, заради студените нощи, но даже не знам кога да ги прибера от терасата. Ще съм благодарна на съвети, защото ги гледам за първа година.

# 443
Магни, страхотен е еониума. За колко време е пораснал толкова?
Имам го от 4 месеца поне, но си стоеше във вида, в който го отчупих и боднах в пръстта. Гола пръчка с много тъмни розетки на върха. Аз вярно, че поливах рядко да не изгние преди да се вкорени. И преди 3 седмици реших да го преместя, че беше в саксия с други сукуленти. И малко зверски го дръпнах от пръстта, оказа се че има сериозни корени. Настаних го в нова саксия и буквално "разцъфтя". Обаче в онази първа саксия остана един резник, той си седи все така "заспал". Утре ще го снимам да ти го покажа. Та мисля можем да приемем, че порасна за 3 седмици и след много по-често поливане. Мисля че всички препоръки за неполиване на сукуленти са малко преувеличени. При мен всички точно след редовно поливане се развиха.
Vicky_P, аз имам същият въпрос, но за кала. Проблемът е, че при мен не е студено и скоро няма да бъде, но тя не направи повече нови листа, а старите изсъхнаха и изрязах.

# 444
Хммм а в ботаническата на БАН дали няма да я има розичката? Не се сещаме а съм виждала, ама пък защо не.

# 445
Проблемът с тая розичка е да й се докарат нужните условия, за да си е в естествен хабитат. И аз не бих се занимавала. Аз лично не съм я виждала в Ботаническата,но не съм била последната година. Сигурно ще идем идната седмица и ще кажа. Като цяло колекцията кактуси и сукуленти е бая малка, а кактусите лошо гледани, в тотална разлика с Балчишката Ботаническа.

# 446
  • София
Аз утре или в неделя ще се разходя и ще видя дали я има. Инка от Фейсбук няма такова растение.

# 447
На Инка й е по-добра колекцията от Софийската Ботаническа 😂 тъй,че не възлагайте надежди. За мен е много тъжно място секцията с кактусите горе в голямата Ботаническа, (малката откриха ли я въобще на центъра?)изгнили растения пред разпад, реве ми се там. Ама не сме водили детето, та ще минем да видим.

# 448
Като се замисля, и аз не бях възхитена от сукулентите там, а единственият купен от там ми умря. Но пък китайската роза я купихме в окаян вид и не знаех как цъфти, а съм много доволна Simple Smile

# 449
Там харесвам секцията орхидеи и водни растения, чудесни са. Но кактуси не знаят как да гледат и душата ми плаче. Аз пък имам бугенвилея от там. Има добри оферти. Хубава разходка е.

Общи условия

Активация на акаунт