Нашите цветя - обща тема 3

• 30 280
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Моите циклами стояха на северен прозорец в стая,поливах ги в чинийка , не заспиваха и се чувстваха  добре.Откато ги преместих на остъклената тераса(лятото става страшна жега) започнаха да въшлясват.

Сега като казваш, и моите също въшлясаха през пролетта, когато на перваза стана топло. Тогава ги пресадих в градината на сянка и въшките изчезнаха.

# 526
Уви нямам северен прозорец. Апартаментът е запад-юг. На покрива грее цял ден, малкото балконче е югозапад, големия изцяло западно изложение, затова е абсолютно неизползваем. Като слезе слънцето ниско е ад вътре. За вън не питайте. Но пък зимата е благодатна и всичко расте. Моите цъфтящи от април до юни бяха страхотни - петунии, винки, мушката, латинки. В момента тези, които оцеляха отново са тръгнали здраво. Даже едно мушкато ми е цъфнало. А аптениите са огромни. Няма как, съобразявам се и се уча в движение. Но опредлено съм (така мисля) по подготвена за догодина. Само с гъсениците не знам как ще се оправям, интересно само мушкатата нападат.
Аптениите ги захванах от резници по десетина сантиметра.
Скрит текст:

# 527
Олее, страхотни са тези аптении! Heart Eyes
Тъкмо бях решила, че след сенециото, което очаквам днес, ще спра за сега, че няма място.
Наистина ми е слаб ангела, веднага се зарових да търся. Joy
Виждали ли сте аптения по цветарските магазини? За тези, които намирам доставката ще е по-скъпа от самото растение. Гледам, че и в Практикер я пускат.

# 528
Мира, мога да проверя на цветната борса на пазара Димитър Петков. Там са няколко цветарски центъра, все някъде ще ми кажат дали предлагат.

# 529
Беки, за цветната борса на Mr Garden  ли става въпрос? Позната ми каз,а че имало някакъв холандец, който внася редки видове цветя и точно там му била борсата, но не разбраха, дали се продават само на едро цветята.

# 530
При холандеца продават на едро и дребно, но не мога да кажа, че има кой знае колко редки цветя. Аз си взех калуните , ериката и алоето от него.

# 531
Честно казано не знам как се казват. Има 4 места, на които продават на едро и дребно и на тях казват борси. Останалите са си цветарници, няма на едро и цените са по-високи. Например на една от борсите камъчетата, които тук сте показвали, са по 1,50, сърцето е на 1 лв, мини орхидея на 4 лв и т.н.

# 532
Аз ще обиколя цветарските в наше село през почивния ден, ехее... чак в понеделник. Stuck Out Tongue Winking Eye
А ако не изтрая, ще поръчам аптения за два лева с шест  за доставка.
За ботаническата градина ви завидях, но си мълча. Сега и за магазинчетата и борси разни...
При нас общо взето има едно и също навсякъде.

# 533
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
меера, нямам аптения, иначе бих ти пратила. Simple Smile ако не бързаш много може да се открие някъде...

# 534
Леле, мини орхидея на 4 лв???!! При нас е 10 лв!
Искамммм?
Моля, дай инфо за местоположението на борсата( може и на ЛС, за да не е реклама).

# 535
Ей лошотии такива! Искам и аз мини за 4 лв,камъчета и всичко,всичко искам! 😂 Добре,че избягах от Сф,че щях да тичам с 200.
Аз се чудя да пресадя ли моята цикламка? Ето я,събуждаща се след едно изоставяне на сухо за 2-3 дена,писах ви как пожълтяха всички листа и ги махнах,но е жива.

# 536
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ама как си я събудила!
само цветове са. приказка.

# 537
То не събуждане,ами съживяване беше. Цветове,но съхнат нещо. Дали са още от онзи случай на сухо или страда нещо,не знам. Мисля,че е рано да я прибирам,не е кой знае колко студено.
Сега се мотах из градината,поорязах крокосмията,че съхне и е грозна. Мушките още си цъфтят,че и пъпки имат доста.
Скрит текст:

И малко рози:

А вижте тая гад как си гризе от младата пъпка,от резник ми е тази:

# 538
Да докладвам за разузнатото:
Ходих до всички борси и магазини на пазара Димитър Петков - никъде няма Аптения, като ми казаха, че по това време на годината едва ли ще намеря.
Намерих и този, който наричате Холандеца - една идея по-скъпо продава от останалите и предлага същите видове цветя.
Нямах много време, така че ако някой иска конкретно цена за нещо, утре ще отида да проверя.

# 539
Хошендецът е с по-ниските цени, той не е на самата улица Димитър Петков, а малко встрани.

Общи условия

Активация на акаунт