Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Децата и зодиите

 • 9 386
 • 68
 •   1
Отговори
 • Мнения: 218
Flowers Hibiscus Тук са добре дошли майки (бъдещи или настоящи), които малко или много харесват астрологията
                                   и се интересуват от зодията на детето си.
Flowers Hibiscus
                            За бъдещите майки: "Избрали" ли сте зодията на детето си предварително;
                          Защо искате да е от конкретната зодия, какво ви харесва в нея?;
                            За настоящите майки: Разкажете какво е вашето дете според зодията му -
            независимо дали е бебе на 1г. или дете на 10-13г. Интересни случки, дарби, любими храни и игри.

Важно: Нека да се ограничим до възраст на децата до 12-13г. защото след това стават тийнейджъри и юноши, а темата е за малките деца Simple Smile Ако някой проявява желание, може да направи отделна тема за тийновете Relieved

Слагам в скрит текст информация за всяка зодия.
Скрит текст:

                          
                                    Овен (21 Март- 19 Април)

Овенът се ражда на този свят спокоен и самостоятелен. В последствие той открива своят скрит талант и го показва смело наяве. Въпреки че те са доста самостоятелни, те все пак изискват вниманието на любимия родител Овните са доста активни и енергични и често са изложени на инциденти, така че трябва да сте нащрек с тях. Що се отнася до храненето, те са доста капризни и могат да ядат една съща храна с дни.

Подходящи игри: пъзели и образователни игри; за момчетата, които са по-енергични- по-безопасни меки играчки с които не могат да се наранят; Овенът е любител на бързите скорости- бързи колички и пожарни в любимия червен цвят; За момичетата Овен, които обичат модата- костюми, гримове, накити;

Овенът е темпераментен и обича да бъде независим, поради тази причина не притискайте Вашето дете- Овен да играе на нещо или да бъде приятел с някого, ако то самото не пожелае. Дайте му свобода и ако е нужно да се усамоти, в моменти когато е разстроено- това е най-доброто решение в подобни моменти.

По отношение на други деца- Овенът обича да командва. Те искат да ръководят игрите, а момичетата- Овен са с особено вродено лидерско чувство.

                          
                                           Телец (20 Април- 20 Май)

Децата от този зодиакален знак имат много добре развити сетива- ако са гладни или им се спи или пък им се играй, винаги ще си покажат. Детето Телец няма нужда да бъде приспивано. Времето за сън за него е изкуство.  По принцип тяхното поведение е лежерно и спокойно. Въпреки, че се считат за спокойни и те могат да покажат характер понякога.

Подходящи игри: Телеца е земен знак и обича игрите на открито, така че игрите в парка са любимо занимание. Бебетата телци са много музикални- музикални играчки, барабанчета, касканети и други подобни играчки ще им доставят удоволствие. Много от Телците имат и талант да пеят.

Телеца обича семейството и има много силно  вродено чувство за притежание. В повечето случаи децата Телец предпочитат да играят само с много близки до семейството деца, така че е добре ако детето Телец е само в семейството да го приобщавате към по-голяма среда, където да изгражда контакти и с повече деца.

Детето Телец е голям инат и трябва да има точно и ясно обяснени правила за него. Ако не слуша, правилото на ''развалената грамофонна плоча'' ще проработи, т.е. повтаряйте правилата, но със спокоен тон докато се получи.

                            
                                      Близнаци (21 Май-20 Юни)

Поздравления! Родили сте бебе Айнщайн! Децата Близнаци се раждат с талант. Някои от тях са музикални, други са артистични или започват да четат много по-рано от другите деца на тяхната възраст. Бебетата Близнаци са много любопитни и обичат да опитат всичко, да видят всичко, така че трябва да бъдете много внимателни с техните обиколки вкъщи. Те са управлявани от планетата Меркурий и обичат да говорят, дори и въображаемо, на техен измислен герой или пък да подражават на възрастните като говорят свой собствен език.

Подходящи игри:

Близнаците имат афинитет към техниката, обичат видео и компютърни игри, но е добре да ги държите далеч от тях в ранна възраст. Ако им дадете музикален инструмент, те може да започнат да свирят по слух.

Научете ги на чужд език. Децата Близнаци възприемат много по-бързо от други деца чуждите езици.

Те обичат социалните контакти и е препоръчително да бъдат в контакт с други деца на тяхната възраст възможно най-рано.

                                
                                       Рак (21 Юни- 22  Юли)

МАМА- това е най-значимата думичка за този знак. Раците са изключително привързани към майката. Това е зодията с най-силна връзка майка-дете и е подвластна на майчината енергия. Тъй като този знак е под влиянието на променящата се Луна, децата доста често са емоционални и плачат повече като малки.  Срамуват се от хора извън семейството и трудно осъществяват контакт с такива. Препоръчително е да имат плюшена играчка или нещо в което да се гушкат, а да чувстват постоянна близост. Пригответе се: Вашето дете Рак може да пищи от страх, ако някой извън семейството иска да го вземе или заговори. В училищна възраст децата Раци се държат възпитано, също така обичат да са добре облечени и да изглеждат добре още от ранна детска възраст.

Подходящи игри: Ракът е ''майчиния знак'' и децата много обичат да си играят с кукли или животни за които да се грижат.  Домашен любимец също би бил добър приятел на детето Рак, но внимавайте- ако детето Рак обича да гушка животинче, това не значи, че обича да гушка друго дете!

Ракът обича да се включва в подготовката на храна, да подрежда масата, така че това лесно може да се превърне в игра. Също обича много да рисува. А когато има нужда от концентрация, обича да се усамотява. Спокойният дом е много важна предпоставка за развитието на детето Рак.

                                  
                                          Лъв (23 Юли- 22 Август)

Бебетата Лъв като цяло са спокойни, щастливи и приятелски настроени, но в същото време, ако са ядосани- ще го покажат по възможно най-добрия начин. Тези деца обичат игрите, независимо дали са креативни или по-технически насочени или свързани с физическа активност, игрите ги правят щастливи. Лъвовете обичат ярки цветове и звуци. Този зодиакален знак се слави с чувството си за ласкателство, в момента в който усетят, че някой ги харесва, те веднага ще искат още повече да се докажат.

Да ги приспите няма да бъде лесна задача, тъй като те са неуморни и обичат да се забавляват до късно.

Лъвчетата имат вродени театрални способности и е препоръчително да бъдат развивани от ранна възраст.

Подходящи игри: Децата Лъв обичат да влизат в различни роли, по-артистичните лъвчета сами си измислят истории в които те са герои. Те са приключенско настроени, обичат да пътуват и е препоръчително да ги запишете в скаутски организации където ще имат възможност да покажат своите лидерски умения. Те са много грижовни и биха били добри стопани на домашен любимец.

                          
                                    Дева (23 Август- 22 Септември)

Децата Дева са особени: те знаят какво искат и със сигурност ако не харесват нещо ще си го покажат. Имат специално отношение към храната и може да се нуждаят от специално меню съобразено с техните вкусове. Девите много лесно свикват към режим и лесно си изграждат навици. Те нямат нужда от много цветове, музика и приспиващи играчки. Обичат семплите светли цветове и спокойна, тиха музика. Подвластни на Меркурий, малките Деви може да започнат да четат и говорят в по-ранна детска възраст в сравнение с връстниците си.

Подходящи игри: Дайте им пъзели и книжки или нещо което ще направи ръцете им заети. Много обичат да играят с ръцете си. Девата е знак който обича да помага, така че ако можете да превърнете домакинската работа в игра- те ще се чувстват много щастливи. Подвластни на Меркурий, малките Деви много обичат да говорят и предпочитат среда с по-възрастни или по-големи от тях деца. Ако са с деца на тяхната възраст, те в много случаи проявяват чувство на надменност, критичност, желание да командват и трябва да се наставляват от родителите, за да изградят адекватни умения за социализиране в такава среда.

                        
                             Везни (23 Септември- 22 Октомври)

Пригответе фотоапаратите. Децата- Везни са едни от най-сладките. Те са дружелюбни и усмихнати към всички които се отнасят с внимание към тях. Ако съществува знак на който да се напомня постоянно '' Не говори с непознати'', то това е детето- Везни. Като деца, те постоянно търсят вниманието на по-възрастните и понякога дори могат да бъдат досадни. Децата- Везни имат постоянна нужда да им се показва и казва колко са обичани. Без тази любов, те може да се превърнат в коравосърдечни и неприветливи.

Подходящи игри: Под властта на Венера, Везните обичат да създават красота. Те са изключително щедри и обичат да споделят игри и играчки с други деца. Обичат да слушат музика, също обичат сцената и играта на театър им е силна черта. Като знака на партньорството- Везните са много добре изявени в индивидуалните спортове- като тенис например.

                        
                              Скорпион (23 Октомври- 22 Ноември)

Бебетата Скорпион са много пламенни, те едновременно притежават тонове талант в съчетание с ясно изразен характер. В един момент могат да бъдат замислени и загрижени, в друг да се смеят неустоимо, но със сигурност ще бъдете пленник в техните малки пипала. Скорпионите в голяма доза са интроверти и не се учудвайте, ако Вашето скорпионче обича да играе само или предпочита да играе само с едни приятел. Те са много чувствителни, но в повечето случаи прикриват тази си черта. Ако Вашето скорпионче замълчи, то това означава, че нещо го тормози и има нужда да сподели нещо. Седнете и поговорете спокойно с него. Децата Скорпиони имат голяма интуиция и може доста да се научи от тях.

Подходящи игри: Скорпиончетата са с голям усет към музиката и изкуството и могат да прекарат часове увлечени от някакво подобно занимание. Те много обичат да се състезават и обичат да изпъкват като победители.

Скорпиона е знака на промяната и това е причината тяхната личност да бъде толкова контрастна и рязко променлива. Дайте им сценични костюми и се наслаждавайте на това което може да сътворят. Те могат успешно да влизат в роли и да имитират хора. Много лесно изучават чужди езици, ако започнат от ранна възраст да се занимават с това.

Момичетата Скорпиони обичат модата и повечето от тях може да не се интересуват от игри където могат да си изцапат тоалета.
Като воден знак, Скорпионите предпочитат водни спортове, като плуване, гмуркане, кану и други водни спортове.

Скорпиона е изключително интуитивен и лесно възприема енергията на околните. Не им настоявайте да участват в колективни спортове, ако те не искат, тъй като те са индивидуалисти и предпочитат да играят с един приятел.

                              
                                 Стрелец (23 Ноември- 22 Декември)

Пригответе се за пътешествия! Вашият малък стрелец обожава пътуванията на различни места, обича да да открива нови места от първия ден. Скрийте всички ценни аксесоари, като пръстени и обеци от полезрението на малките Стрелци, защото със сигурност ще попаднат в устата, тъй като това е зодията която обича да опознава света. Независими и дружелюбни, малките Стрелци обичат да бъдат в компанията на техни връстници. Ако прекалено много им се намесвате в делата и показвате прекалена привързаност към тях е възможно те да се дистанцират, тъй като обичат свободата и пространството. Давайте им повечко свобода, но ги дръжте под око!

Подходящи игри: Като най-дивия знак на зодиака, Стрелците обичат да играят на открито, да са изцапани и в прах е нещо нормално за тях. Ако можете да ги изпратите на лагер на палатки- това ще бъде най-голямото щастие за тях.

Това е зодията със свободен дух и не обича да бъде подлагана на правила, а тя сама да си ги налага и колкото по-рано започнете да създавате навици у Вашето дете- Стрелец, толкова по-добре.

Децата Стрелци обичат много животните и биха се грижили чудесно за домашен любимец. Книжките с животни също ще бъдат любимо занимание за по-малките Стрелчета.

Изключително отворени към света, децата Стрелци обичат да срещат нови приятели и да изучават нови култури.

Не очаквайте от Стрелците да стоят на едно място. Те обичат динамиката и трябва постоянно нещо да вършат. Като бебета изразяват нуждата от разнообразие чрез плач.

                              
                                   Козирог (23 Декември- 22 Януари)

Този знак е мъдреца на зодиака. Възпитанието на малкия Козирог не е трудна задача, тъй като те са с вродено чувство за отговорност и обичат да правят родителите си горди. Те са родени прерфекционисти и обичат да довършват всичко до край. Ако нарисуват нещо което не им харесва са готови да скъсат рисунката и да нарисуват такава която да е според техните изисквания. Козирога обича организирания живот и постоянството. В повечето случаи приятелствата от детството продължават и на по-късен етап от техния живот.

Подходящи игри: Игрите на открито носят най-голямо удоволствие на малкия Козирог, особено в компанията на други деца. Те обичат игри които включват бягане и ако са част от отбор те със сигурност ще бъдат избрани за лидери поради вродени им качества да ръководят.

Това е най-амбициозния знак  от зодиака, който обича да работи. Всички игри включващи работа ще доставят огромно удоволствие на малкия Козирог- например да влезе в ролята на мама или тати на работа.

Тяхното чувство за организираност и ритъм им дава предимство в изучаването на музикални инструменти като барабани или контрабас. Дайте им музикален инструмент и се молете да издържите на звука!

                            
                                Водолей (20 Януари- 18 Февруари)

Децата Водолеи се раждат с вродена гениалност и притежават невероятна харизма. Те обичат контактите с други хора. Очаквайте да забележите у тях странности, които могат да Ви изненадат на моменти. От по-големите Водолейчета можете да чуете необичайни разсъждения по определени въпроси. Най-добрата позиция на родителя е да ги изслушва. Препоръчително е да бъдат поставени в голяма социална среда от малки, където да имат възможност да развият своите най-добри умения и да покажат истинската си същност. Те държат на справедливостта и ако трябва да отстояват определена позиция в името на отбор или група в която участват, със сигурност ще го направят по най-добрия начин.

Подходящи игри: Със сигурност всички отборни игри са подходящи за Водолеите. По-големите деца са привлечени от науки свързани с космоса, като астрологията и други свърани с извънземните явления. Също така те обичат свободата, големите пространства, обичат да бягат, да се катерят и да скачат на воля и го правят без страх.

Водолеите имат специална връзка с четириногите, така че биха се чувствали добре с домашен любимец, но внимавайте по отношение на раздялата с него- трудно биха приели раздялата.

Никога не говорете на Вашето дете- Водолей, като на бебе или дете. Разговора трябва да бъде на ниво ''равен с равен'', тъй като те не обичат някой да им заповядва и моментално ще откажат да слушат.

Относно наказанията, винаги трябва да обясните причината и последствията от наказанието и да поощрите детето Водолей след наказанието. В противен случай може да се окажете в обратната позиция.

                            
                                       Риби (19 Февруари- 20 Март)

Рибите са децата-мъдреци. Може да Ви се струва, че погледите им са блуждаещи, но всъщност те виждат всичко около тях. Може би това е причината повечето Риби да станат добри художници, инженери и фотографи. С тяхното богато въображение Рибите са способни да си измислят сами игри, но ако някой от участниците не харесва играта им могат да бъдат доста назидателни. Понякога водени от емоциите си, могат да забравят за реалността.

Подходящи игри: Подгответе им различни артистични дейности-рисуване, апликиране, моделиране. Също така обичат спортове като футбол, кънки, танци. Биха били щастливи да участват в колективни водни спортове, та нали са воден знак.

Ако ги обгрижвате прекалено много, има вероятност да развият прекалена привързаност, за това е важно да ги социализирате от ранна детска възраст.

В този сайт също има интересна информация: https://roditel.bg/deteto-spored-zodiyata-horoskop/

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 17:16 от _Dee_Dee_

# 1
 • Мнения: 967
Потвърждавам за Рачетата! Моето веднъж каза, че иска да си построи къща и да живее с мен в нея. Аз му казах, аа, не, с жена си ще живееш, не с мен. Беше много разочарован.... Като ме види натъжена веднага идва и ме гушка.

# 2
 • Мнения: 4 091
В анкетата може да се гласува само за едно дете? Каква е целта, да видите от коя зодия има най-много бебета?

# 3
 • Мнения: 218
Pepina_n3 Няма цел, просто любопитство. Премахнах анкетата.
Ако някой има идеи какво може да се добави/премахне от първа страница, нека да пише Simple Smile Има 24ч. за редакция.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 17:17 от _Dee_Dee_

# 4
 • Мнения: 4 091
моето мнение е, че на децата е рано да се прави хорскоп.

Колкото до зачеването на планираните деца, едва ли някой ще си го е планирал според зодията точно. В масовият случай хората решават да имат дете, пък когато стане,  божа работа,  и дали ще уцелят зодията или ще трябва да продължат опитите другата година по същото време. Simple Smile


# 5
 • Карлово
 • Мнения: 3 529
Дъщеря ми е доста голяма.
Исках да е стрелец. Хората, кото познавам от споменатата зодия са с лек характер, толерантни, малко фриволни дори, което на мене ми допада. Но...тя прояви характер и се роди
КОЗИРОГ.

Всичко описано за козирозите е съчетала. Лесно за гледане дете, но поиска ли нещо, което не и се дава, докато не го получи тук и сега не спира да се стреми към него.

Много трудно завързва приятелства, все преценява, оглежда, и разочарова ли се веднъж от някого не му дава втори шанс.

Амбициозна много, чак прекалено.

Свиреше на пиано, е не са барабани, но....

# 6
 • Мнения: 3 393
Е, защо е този негативизъм към темата? Анкета да нямало, хороскоп да не се правел ...
Не съм свише запалена по Астрологията, но когато забременях и вече знаех коя зодия ще нацеля ми бе интересно да чета какво да очаквам. А пък ако имаше и тема като тази с лични мнения щеше да ми е още по-интересно, не само основните бла-бла.
Оттук написаното за Скорпитата съм съгласна, с изключение на едно - хич не ѝ дреме на моята девойка дали ще се нацапа. Обикновено я прибирам в кално състояние, но да, държи да бъде с най-хубавите си дрехи заровена в мръсотията. Но то .. май всичките деца така.

# 7
 • Мнения: 218
evencee Благодаря за подкрепата. Hug
И на мен ми е това идеята. Да видим с реални примери какви са децата от конкретна зодия, за да може да знае майката какво да очаква долу-горе Simple Smile

# 8
 • Мнения: 8 470
Има две момчета риби и дева.
Рибите - много палав, не ме слуша, не се подчинява, много красив.
Девата-- плачлив, чистофайник. 

# 9
 • София
 • Мнения: 11 954
Колкото до зачеването на планираните деца, едва ли някой ще си го е планирал според зодията точно.

Eми ето ме.
Синът ми е планиран и то конкретно за две зодии - Лъв или Дева. Аз съм Дева, ММ ми е Лъв. Синът ми се роди Лъв с асцендент Дева Grinning
Съчетал е не само най-добрите черти на двете зодии, но и най-доброто от нас двамата.
Затова и много често обичам да се шегувам, че не съм родила второ, защото то задължително щеше да съчетае най-лошото от двама ни и тогава горко ни и на света също Grinning

По темата  - синът ми беше кротко, усмихнато, комуникативно и щастливо бебе. Ядеше, спеше по цяла нощ с паузи само за хранене до деветия месец и като цяло бе прекрасно за гледане дете. И сега си е такъв, вече на 14. Проходи рано - на 10 месеца и изключително стабилно. Лесно комуникира не само с деца на неговата възраст, но и с възрастни. Типично за всеки Лъв има самочувствие, но пък не е състезателен тип - тренираше плуване, но когато усвои всички четири стила отказа да се състезава. А има всички данни за плувец.

# 10
 • Мнения: 1 127
Никак не ме беше грижа за зодии, когато се появи синът ми, дори май за нищо не ме беше грижа дотогава.
 Иначе, ако имам избор, винаги бих си избрала козирог-че. На такива деца родители не им трябват, а имайки моят си Везнянко, определено добре ще ми дойде дете, което може и само да се оправя в тоя живот Satisfied

Много сладко са описали иначе бебенцата от различните зодии, по-горе в първия пост. Майка ми, обаче е на друго мнение относно мен, денонощен рев и спане по 2 часа на в денонощието, само гушкане и носене, и то преди 389години, когато тези "постоянно натикани в пазвата на майка си" бебета дори не са съществували, горката женица. Чак от съседните къщи са идвали да я проверят да не е паднала и умряла, че това бебе така врещи и никой не му пука...А то в ръцете й и пак реве кански. Тя се оправдавала, че ще ставам певица и си прочиствам  дробовете.
Моят син беше адски мило и добро бебе, докато не стана на 4.

# 11
 • Мнения: 884
Account , много се смях на разказа ти😊
Честно да си призная, казвала съм че за нищо на света не искам да имам деца от зодиите Близнаци и Скорпион, обаче онзи отгоре явно е чул грешно😁.Имам си близначки, които са зодия Скорпион.Само на 10месеца са,но характера излиза наяве.Доста са различни като на цяло иначе,но пък няма да ми е скучно.

# 12
 • Мнения: 1 127
Е, че какво им е на скорпионченцата, те също са в групата на неколцината, които могат да се справят с всичко.
 Пази съседксите дечица от тях и няма да имаш проблеми.  Smiley
Че и двенки, да са ти живи и здрави! Sparkling Heart

# 13
 • Мнения: 247
Хъмм.. Моята бебка е зодия Рак. Смело мога да кажа, че нищо от написаното в хороскопа не е вярно. На 14м. е. Когато се роди до към 8м. беше най- тихото и спящо бебе. После нещо изтрещя 😄. Когато сме навън , дава целувки на абсолютно всеки човек който види. Днес, бяхме пеша .. Пуска ми ръката и отива да прегръща хората по спирките, целува ги и тн. Едвам я слагам в количката , ако има други хора. Казвам и, че аз се прибирам , тя само ме поглежда и ми маха за чао. Луда работа .. Иначе ми помага с прането, също и пералнята пускаме заедно, но за масата още помощ нямам ( само за яденето хаха )

# 14
 • Мнения: 47
Е, че какво им е на скорпионченцата, те също са в групата на неколцината, които могат да се справят с всичко.
 Пази съседксите дечица от тях и няма да имаш проблеми.  Smiley
Че и двенки, да са ти живи и здрави! Sparkling Heart
И аз това щях да попитам скорпиончетата сме супер🤣🤣 .Супер интуитивни и човека го познаваме какъв е само с един поглед.Иначе аз си имам две рачета вкъщи на 7(момиченце) и на 1 годинка (момченце).Ами досега съм разбрала , че са си умнички , игриви , капризни😀😀, и емоционални манипулатори Мн бързо ти влизат под кожата разбират това и лесно могат да те изманипулират .Приятелите са важни за тях .

Общи условия

Активация на акаунт