💪"Игри на волята: България" - сезон 2, тема 2 /08.09. - 13.09.2020/

• 73 164
  • 1 217
  •   1
Отговори
# 810
Екатерина- син отбор : жената снощи  беше в криза , определено има липса на химия в мозъка, който се получава при употреба на дизайнерска трева, и отключва 'епизод' на психоза , пилота ми е анти - тип льольо, но бе прав в оценката си за нея, че му изглежда нечистоплътна и човек на субстанции.
Подигравка е от екипа да я държат в отбора, жената има нужда от спокойна позната среда за да се държи в баланс.  С това стоене в Игрите, най-много да се влоши допълнително здравето ѝ!

# 811
В оригиналния формат съотношението мъже-жени при победителите е горе-долу 60-40, изобщо не е рядкост жена победител.

# 812
  • София
Днес се замислих нещо.Искам да ми отговорите честно на тази въображаема ситуация.Аз съм мъж с добра физическа подготовка и съм изключително добър на пъзели.Давам всичко от себе си,но губим битка след битка,защото подбора на жени в моето племе е трагичен и те не са нито подготвени физически,нито добри в пъзелите.Забелязвам,че се опитват да правят коалиция и поради тази причина ги номинирам една след друга и те напускат предаването.Отношението ми към жените е отлично,не ги нападам или не се опитвам да ги унижа. Това какво ме прави - стратег или сексист?

Стратег.

# 813
Според мен се стараят да го дават. Никога не е имало мъж срещу жена и да е трябвало да влачат талпи по 100 кг. Отделно има жени, коитоса били физически по силни от мъжете

Ами не е точно така. Ясно си спомням как през първият сезон Стоян и Ана Мария участваха в сблъсък на издръжливост. Един изцяло предрешен сблъсък. Стоян е средностатически мъж, трябва да има някоя доста силна жена, за да му опълчи, а Ана Мария не бе такава. Давам само един пример, иначе такива случки - бол.

# 814
Според мен просто игрите не са адаптирани, за да са равностойни. Примерно 20 кг. тежат различно на един 80 кг. индивид и на един 60 кг., независимо от пола. Балансът е по-лесен за по-ниските хора, чисто следвайки закони на физитака и прочее. Но може би няма как да ги направят при равни условия.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 10:27 от Punk_GirL

# 815
  • София
В оригиналния формат съотношението мъже-жени при победителите е горе-долу 60-40, изобщо не е рядкост жена победител.

То жена победител все някога ще има дори в тея обстоятелства. Въпросът е, че шансовете са намалени още от вратата, не защото не ги бива в състезанията, а защото са нон-стоп на пангара и минават през много повече елиминации. Само защото са жени и по дефоулт се приемат за излишни.

А иначе всяка игра, в която има гласуване и гонене, не е за най-добрия спортист. Който си мисли това, да ходи в предаване от типа на Най-добрия нинджа (май така се казваше, доста е добро). Тука състезанията дори не бих казала, че тежат колкото стратегията. Ана-Мария е пример, че може грам да не те бива, но като не те номинират, и до финал ще стигнеш.

# 816
поддържам това което каза Аnne. Повечето от нас вероятно са очаквали (поне аз очаквах първи сезон), нещо в стил "Сървайвър", но явно Тупарев е решил да прави "Биг Брадър" сред прирорадата. Оттам и каста е такъм вече втори сезон. Мъжете са подбирани тип културисти - релефни, но сексити и простаци. повечето от тях имат самочувствие на база мускулите си, гони ги егото, крещят на жените. Ето да вземем "Сървайвър"  - там един нормален мъж, без бицепси, като Здр.Здравков направи фурор.  Ваня Джеферович - също, а не е с кой знае какъв релеф. тук обаче ако не си културист или щангист шансовете ти са нищожни.
Жените са в другата крайност - или са слаби физически( дори за жени) и действат с подли номера зад гърба или са суперемоционални и ги гони истерията.
-----
рядкост е да има интелигентни играчи. Та нали тогава няма да има скандали. за съжаление ако формата ще е такъв аз този сезон категорично няма да го гледам целия. Той започва по-зле и от предишния, кастът за мен е по-лош. Все още не мога харесам никой играч.
Тодор е много силен, но за разлика от Добрин  от траките, който умее да си замълчи е твърде първичен и прави демонстрации в стил Георги от прабългарите.
Ваня твърде рано създаде женския съюз.
Екатерина е супер лабилна. Пламен прецака другарчетата. Ивайло е откровен женомразец и агресор. Не бих работил заедно с човек, който ми държи такъв тон. Ники е смешник. Едно нещо не направи както трябва, а само се вайка. Ева не впечатлява с нищо.
Грешките от предния сезон не са изчистени. Все още играчи могат да напускат сътезанието по свое усмотрение, а не като награда, наказание или по преценка на докторите, както и без да съобщават на екипа си. Просто уникално!

П.С. Ана Мария е пример за стратегия- в нейния случай на оцеляването. Победата в едно  сътезание е 50 процента стратегия и логистична подготовка и 50 процента действия на терена. както споменах този сезон не виждам никой с дългосрочна стратегия, за разлика от миналия, когато имаше поне 4-5 играчи които мислеха няколко хода напред.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 10:15 от Лорд Сняг

# 817
Не успявам да изчета всичко и се извинявам ако вече е коментирано, но според мен снощи Ивана игра нечестно и трябваше да я дисквалифицират. В последния етап на играта всички трябваше да са с изпъната ръка, а нейната не само, че стоеше свита в лакътя, а и с другата ръка се подпираше. Само веднъж Ралица й каза, че трябва да изпъне ръката си, тя го направи за 5 сек. и пак я сви. Ако всички играеха като нея, играта щеше да продължи доста по-дълго.

# 818
Една от големите простотии за мен е, че този път номинират двама души едновременно от отбор. Явно търсят ефекта на скандала от продукцията. Тъпо е, защото така само насаждат полово разделение, не дават време на играчите да се опознаят

# 819
  • София
Скрит текст:
поддържам това което каза Аnne. Повечето от нас вероятно са очаквали (поне аз очаквах първи сезон), нещо в стил "Сървайвър", но явно Тупарев е решил да прави "Биг Брадър" сред прирорадата. Оттам и каста е такъм вече втори сезон. Мъжете са подбирани тип културисти - релефни, но сексити и простаци. повечето от тях имат самочувствие на база мускулите си, гони ги егото, крещят на жените. Ето да вземем "Сървайвър"  - там един нормален мъж, без бицепси, като Здр.Здравков направи фурор.  Ваня Джеферович - също, а не е с кой знае какъв релеф. тук обаче ако не си културист или щангист шансовете ти са нищожни.
Жените са в другата крайност - или са слаби физически( дори за жени) и действат с подли номера зад гърба или са суперемоционални и ги гони истерията.
-----
рядкост е да има интелигентни играчи. Та нали тогава няма да има скандали. за съжаление ако формата ще е такъв аз този сезон категорично няма да го гледам целия. Той започва по-зле и от предишния, кастът за мен е по-лош. Все още не мога харесам никой играч.
Тодор е много силен, но за разлика от Добрин  от траките, който умее да си замълчи е твърде първичен и прави демонстрации в стил Георги от прабългарите.
Ваня твърде рано създаде женския съюз.
Екатерина е супер лабилна. Пламен прецака другарчетата. Ивайло е откровен женомразец и агресор. Не бих работил заедно с човек, който ми държи такъв тон. Ники е смешник. Едно нещо не направи както трябва, а само се вайка. Ева не впечатлява с нищо.
Грешките от предния сезон не са изчистени. Все още играчи могат да напускат сътезанието по свое усмотрение, а не като награда, наказание или по преценка на докторите, както и без да съобщават на екипа си. Просто уникално!

П.С. Ана Мария е пример за стратегия- в нейния случай на оцеляването. Победата в едно  сътезание е 50 процента стратегия и логистична подготовка и 50 процента действия на терена. както споменах този сезон не виждам никой с дългосрочна стратегия, за разлика от миналия, когато имаше поне 4-5 играчи които мислеха няколко хода напред.

Тука вече съм съгласна. За съжаление кастът е правен с цел сеир и няма шанс да видим интересна стратегическа битка. Дори хора, които имат стратегически потенциал, трудно ще го разгърнат в такава среда.

# 820
Лорд Сняг, на мен този каст ми е по-интересен от предишния и се радвам, че при подбора на участниците не са наблегнали само на мускули този път, а и на интелект, веднага се сещам за Милен, Мая, Елена, Йоанна, ...

Идеята да се номинират двама, а не само един участник, също намирам за много добра. Така при едно разделение на лагери, примерно мъже-жени, могат да се номинират и мъж, и жена, което предлага различни стратегии и за двата лагера. Освен това един играч има шанс в две игри да се спаси, което също е плюс за мен.

# 821
  • София
Сигурно ще възмутя много хора с изказването си, но никак не си представям в такъв тип предаване победител жена. В никой случай не подценявам жените, дори напротив, на моменти се определям по-скоро с феминистки нагласи. Но ако спечели жена ще е по-скоро до шанс - игри за баланс, пъзели и тн. Да, има по-силни жени от някои мъже, но въпреки всичко. Дори ми беше неприятно на играта с тежестите да гледам как се напъват и изсилват жени. Колкото и да се опитват някои хора да изкарата двата пола равни, това просто няма как да се случи.

То не е до равност. Различни сме мъжете и жените, няма как и не трябва да се изравняваме в това отношение. Проблемът е, когато силата са единствения критерий. Нормално е, че жените не могат да са равностойни, все едно да викнеш мъже в състезание по кърмене. Даже там те изобщо няма да имат шанс, освен ако не се цанят на мястото на бебето Joy А предаването, както казах, не е само за сила. Решили са да включат жени и са балансирали изпитанията. Затова да се говори, че жените нямат място там, не е коректно. Видя се онез умници жълтите (вече съм им забравила имената) като изгониха всички женски и нямаше кой да им решава пъзелите докъде го докараха. Ама добре че им вляха прясно пушечно месо. И после пак ги прецакаха с гласовете, та големи циркове правиха, че жени не легнаха и не се гласуваха сами извън играта Joy

# 822
а според мен са наблегни на повече мускули този път с  интелект засега никой не ме е впечатлил. В предния сезон имаше доста мъже, които бяха "нормални" Стоян, Томас, Мартин, Наско, дори Александър.Този сезон всички са от културист нагоре - в единия отбор Тодор и Милен са мускул до мускул. в другите отбори също има много мускулести мъже.
не бих казал, че Милен кипи от интелект, за мен е по-скоро тип Пламен от първи сезон - тиха вода.

Като се номинират двама, продуцентите просто бутат нещата към полово разделение. когато губиш по един човек, по един човек ти имаш повече време да следиш процесите в племето да коригираш грешките и да не действаш на полов признак. Като номинираш двама е почти сигурно, че или ще се номинират две жени или двама мъже - както и стана.

П.С. това да не си явен простак/простакейша още не те прави интелигетен

---
@ Лъвица  - Разбира се, че не само за сила съзтезанието, но силата и издръжливостта все пак имат важно значение, когато цялостно намалеят в един отбор.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 10:53 от Лорд Сняг

# 823
Двама номинирани не е лоша промяна за мен лично.
От една страна това прави по-труден живота на коалицийте със сигурност, защото ще трябва да преразпределят гласове в две посоки. Отделно почти винаги ще има номиниран от една коалиция.
От друга страна това е двоен шанс за спасение на номинираните.

Единственото което много много дразни е липсата на скрит вот.
А липсата на скрит вот напрактика  обезсмисля съветите.

# 824
в сблъскъка Екатерина - Ивайло предпочитам Екатерина. Ивайло е супер селяк със самочувствие без особено покритие.

Като цяло това противопоставяне мъже срещу жени в червените и сините донякъде са ми идиотски. Най-елементарното групиране е по пол, но като цяло не допринася с нищо към играта и не води до нищо добро. Еднакво тъпо е Екатерина да налага някакъв войнствен феминизъм и истерия и в същото време Ивайло и Тодор да викат, че като са жени да си мълчат и кротуват там. Не ми се гледат такива детски тъпизми

Общи условия

Активация на акаунт