Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 229
  • 723
  •   1
Отговори
# 255
Dimitrichka Krasteva
А колко от тези 27 са зрели и бих помолила да споделите, после реално колко ембриона сте замразили. Интересно ми е, защото аз при стимулация винаги вадя по 7-9 яйцеклетки от тях 5-6 се оплождат и накрая 3 остават за замразяване. Единствено на последната стимулация, бях с двойни дози от предходните, получавах задух изобщо не ми беше добре- извадиха 9 яйцеклетки- 8 от тях зрели- 7 перфектни ембриона+ 1, т.е замразиха всички 8. (на 37 год с АМХ= 3,58
Но винаги съм се изненадвала на тези големи цифри. Следя много в you tube ( Австралия, Америка и там са все с такива цифри 18- 27 и няма да забравя при първите 3-4 стимулации, колко драматично реагирах на моите резултати поради нереалистичните си очаквания).
На колко години сте и колко ви е АМХ?

Ще се радвам ако споделите тази информация, разбира се ако се чувствате комфортно да го направите.
Няма проблем да отговоря аз съм на 37, АМХ след първата стимулация миналата година от 14, падна на 5. Предния път имах 8 фуликула само 3 годни, нито един не се оплоди.
Този опит както казах по рано 27, от тях 23 годни за оплождане, колко ще замразим на този етап няма как да знам, още е много рано.
Няма да споделям за сега и броя на оплодените, просто от суеверие, не че няма да кажа на по късен етап, като мине трансфер.
Допълвам с СПКЯ съм, Хаши и ИР, стимулацията ми беше с Гонал 175 за 4 дни, от 5 ден вючихме и Цитродит 0,25 и Менопур. Имах 6 прегледа със съответния брой хормонални изследвания, не се водя в хипер въпреки големия брой, по простата причина, че тялото ми не реагира като на хипер стимулация. Клиниката е "Св. Иван Рилски" в Тутракан, лекуващия ми лекар е д-р Любомир Бойчев.
Дописвам втори път: и двете стимулации бях по къс протокол, защото при мен МЦ е нередовен, може да дойде на 45 ден, може да дойде и на 3 месец, и със СПКЯ винаги са по къс доколкото съм запозната. Стимулация ми почна на 14.09, на 27.09 беше пункцията.
Ако има нещо друго което, да ви е полезно за статистиката Ви, може да ми пишете и на ЛС.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 07:14 от Dimitrichka Krasteva

# 256
Здравейте!
Аз бих искала да ви попитам: по-големият от 8 брой клетки на ембриона на 3ти ден, и частично компактизиране на някои ембриони в кохорта на 3ти ден какъв показател е според вашия опит?
На 1ви ден са 2pn,  на втория 4pn, уж били правилни. Снимки още не съм получила.

От това, което чета - май не много добър. Пък ембриозите и лекарят казаха, че било добре.
Аз не получавам от мойта клиника такава подробна информация, нито протоколи, нито снимки.
При мен скалата е перфектни ембриони; не е перфектен, но добър; не с добро качество. И поради тази причина не съм задълбавала в инфото. И в крайна сметка се уморих да уча за АГ и репродуктивен специалист Simple Smile.

Zuchero тежко е наистина уж има, а реално не. Дано лекаря намери подход все пак при този запас да успее с перфектното ембрионче.

Dimitrichka Krasteva пожелавам успех.
Не знам момичета, така се настройвам на Коледа с добри резултати- пожелавам ви го и на вас.

# 257
Здравейте, на 28 години съм амх последно беше 5.68. Изкараха ми първия опит 22, вторият 25 яйцеклетки. Оплождат се всички но ден след ден загиват. Лекарят замразява 2,3 ембриона на 3 ти ден, просто ей така си мисля, колкото да не сме валат. Таа казаха ми че ембрионите са с фрагментации идващи от некачествени яйцеклетки. При мен бройката ми изиграва много лоша работа, така си го обяснявам.За чувствата няма да говоря...съсипана съм. Сега последният ми опит имаше пол.тест но за много кратко. Ако беше читав ембрион сигурно щеше да си остане в мен закрепен. Искам малко и качествени яйцеклетки. Естрадиол по време на стимулация става върховно висок, при което следва и хиперстимулация с лежане в болница.
Все още не съм готова психически за донорски яйцеклетки.

Zuchero,не се депресирай излишно.Няма как да знаят дали яйцеклетките са били с фрагментации или сперматозоидите на твоя човек.На 28г. си твърде си млада,за да са толкова некачествени яйцеклетките.Има и много неща,които можеш да направиш,за да подобриш качеството за бъдещи стимулация.
И моите от 8 яйцеклетки 2 бяха ОК. 1 ембрион се разви правилно,но резултата след трансфера ми беше -,но аз съм на 42г. Не се предавай и не се обвинявай,че вината е в теб.Няма ембриолог,който може да докаже къде е бил проблема:фрагментации или незрели яйцеклетки,или грешки в деленето.
Горе главата и УСПЕХ следващия път.Аз току що се събудих от пункцията си и чакам този път новините да са по-добри.И през ум не ми минава да мисля за донорски яйцеклетки,просто продължавам до успех.

# 258
Здравейте, някой имал ли е трансфер на 4-ри дневни ембриони, опитвам се да се настроя че е за хубаво, но не успявам.

# 259
Чела съм,че в Щерев процедират така и в темата за дългото чакане имаше доста мами забременели след такъв трансфер🥰

# 260
Аз забременях след трансфер на 1 четиридневен ембрион ( за съжаление всичко приключи в 10 г.с.). От значение е и стадият на ембриона, моят следобед на 4ия ден от морула беше вече почти ранен бластоцист.

# 261
Много пъти съм срещала в темите за трансфер на 4ти ден и няколко момичета се бяха похвалили с пухкав и ревлив резултат.
Така,чеAnnGel  настрой се позитивно и успех!
Аз съм много обнадеждена този път.От 6 извадени яйцеклетки,5 стават.Ембриоложката каза,че ще включат и калциева активация,съгласих се и сега,чакам утре да има добри новини.Желая на всички скоро да видим 2те чертички.

# 262
Здравейте момичета, искам да ви попитам някой има ли завишени резултати на ANA скрининг-1280 са моите. Вече съм в 6г.с, но сега като гледах  изследванията си видях тази висока стойност. Не мога да намеря нищо в Интернет за това. Дали трябва да се притеснявам за спонтанен аборт. По принцип имам установено заболяване Хашимото, мисля че може и от това да се покачват стойностите. Другата седмица ще ми правят вливка на Октагам дали ще помогне? Извинявам се за дългото обяснение, но наистина съм много притеснена и не знам къде да попитам.

# 263
  • София
Ana и anca се завишават при автоимунни заболявания. Говори с ендокринолог или ревматолог. Успех!

# 264
Здравейте,
Въпросът ми не е към тази тема, който знае да ме прехвърли за нужната такава Simple Smile
Подала съм документи за фонда на 21.09 и са приети на 23.09, има ли шанс според вас да ми дадат разпореждането до 23.10?
Обаждах се до фонда и казват до началото на октомври оформят новите, средата ги одобряват, и в края връчват...
На 23.09 ми идва цикъла и ако не се впишем сега в датата, ще отложим за другия месец, а е наложително да действаме по-бързо...
Благораря.

# 265
Здравейте,
Въпросът ми не е към тази тема, който знае да ме прехвърли за нужната такава Simple Smile
Подала съм документи за фонда на 21.09 и са приети на 23.09, има ли шанс според вас да ми дадат разпореждането до 23.10?
Обаждах се до фонда и казват до началото на октомври оформят новите, средата ги одобряват, и в края връчват...
На 23.09 ми идва цикъла и ако не се впишем сега в датата, ще отложим за другия месец, а е наложително да действаме по-бързо...
Благораря.
тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1244017.120

# 266
Здравейте,
Благораря.

Здравей,
да, възможно е. Нашето потвърждение дойде за по-малко от месец,

# 267
Дами, аз току що се обадих в Щерев да кажа, че съм получила първата си заповед и да ми кажат какво да правя от тук нататък. Когато попълвах документите проф. Тимева беше в отпуск и ни съдейства д-р Генкова, която ни обясни, че трябва да се обадя на регистратурата след получаване на заповедта. Е, от там ми казаха, че трябва да отида на място в отдела, който се занимава с документите, и да се видя с Тимева. Не съм от София и ми се искаше като дойда, да е за нещо съществено, не да си бъбрим. Не й оставиха съобщение, а ме инструктираха в кой ден и до колко часа да звънна, за да ме свържат с нея. Не е ли нормално лекуващият ми лекар да ми дава инструкции, а не който се падне да вдигне телефона от регистратурата? Някой в същата клиника може ли да сподели как действа? Очаквах малко по-ясен и ориентиращ разговор...

# 268
  • София
Дами, аз току що се обадих в Щерев да кажа, че съм получила първата си заповед и да ми кажат какво да правя от тук нататък. Когато попълвах документите проф. Тимева беше в отпуск и ни съдейства д-р Генкова, която ни обясни, че трябва да се обадя на регистратурата след получаване на заповедта. Е, от там ми казаха, че трябва да отида на място в отдела, който се занимава с документите, и да се видя с Тимева. Не съм от София и ми се искаше като дойда, да е за нещо съществено, не да си бъбрим. Не й оставиха съобщение, а ме инструктираха в кой ден и до колко часа да звънна, за да ме свържат с нея. Не е ли нормално лекуващият ми лекар да ми дава инструкции, а не който се падне да вдигне телефона от регистратурата? Някой в същата клиника може ли да сподели как действа? Очаквах малко по-ясен и ориентиращ разговор...
Чакаш да ти дойде цикъла и като дойде, звъниш веднага в болницата, за да разбереш кога Тимева е в болницата и преглежда, и потегляш към София в ден, в който лекуващият ти лекар е там. Трябва да отидеш на преглед в 1-3 ден от цикъла, за да може да стартираш процедурата. Не е нужно да имаш записан час. Преди да се регистрираш на рецепцията за преглед при Тимева, отиваш на 3-тия етаж при Ваня Бандарска, която е координатор за процедурите, финансирани от фонда, и и даваш заповедта от фонда, като молиш да я регистрира веднага в системата им, за да стартираш в същия ден процедурата /т.е. Тимева да я вижда заповедта в тяхната вътрешна система/. След което се регистрираш при Тимева и чакаш да те извика.
Принципно е хубаво в предишния месец /преди да ти дойде цикъла и да стартираш процедурата/ да си направила микробиология и цитонамазка, в случай че нямаш скорошни такива изследвания.

# 269
Привет, имам едно питане тъй като ни е първи опит.
22фоликула, 17перфектни яйцеклетки от които 6бр. 3дневни вече замразени и ембринолозите казаха, че още 6бр. оставят до 6ден.
Добър резултат ли е и при ЗЕТ всички 2х6бр. Ли ще размразят?

Общи условия

Активация на акаунт