Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 090
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, интересно ми е след неуспешен опит не трябва ли да има преглед от доктора направил трансфера и да се обсъди как ще се продължи по нататък. Дали да продължа с витамините, добавките. Хормоналната терапия естествено я спрях. Подадох документи за втори опит и живот и здраве след празниците ще направя втория опит.
Me4ta81,и според мен логиката е след неуспешен трансфер да има обсъждане и план за действие в бъдеще,но от опита ми до тук,това не се случва.Аз съм в Щерев и след 2та ми неуспешни свежи трансфера,само се чухме по телефона с лекарката ми,да каже да спра лекарствата(което аз разбира се вече бях направила) и че ме чака като си взема следващата заповед да започнем отново стимулация.От момичетата,които са в Надежда разбрах,че те коментират с лекаря си неуспеха по скайп и обсъждат какво да променят за следващия път,но дали е сериозно обмисляне не знам,нека някоя пациентка на Надежда да сподели.
Аз затова вчера в друг мой пост споделих,че не ми харесва как се случват някои неща тук,но колкото пъти се опитах да коментирам с АРТ специалиста си нещо по стимулацията и въобще плана на инвитро процедурата бях прекъсвана с нещо като:ще видим,не се знае колко фолукула ще тръгнат,то на твоите години......
В чужбина е по същия начин ,колкото и да настоявам за отговори те си имат заучени фрази ,които никакъв отговор не дават в крайна сметка . Но пък иначе след трасфера дискутирахме проваления опит ,но така и не коментирахме причината конкретно. В общи линии те просто го правят за пари.

# 481
Относно коментара следд неуспешен опит, аз звъннах по тела и моят док каза, че ще е по - добре намясто да обсъдим, че изследванията не са пред нея. Та доволна съм от обсъждането. Доста подробно поговорихме за това какви изследвания още да се пуснат и т.н.

# 482
Както казах, с доктора обсъдихме след повече от месец  по телефона   отрицателния резултат, нищо че трябваше да е по вайбър. Реално и аз като Кремкарамел поисках да направим днк фрагментация, че сме с много тежък мъжки фактор. Отделно аз предложих преди следващия опит да съм без противозачатъчни и док се съгласи, а той иска да правим някои неща, но аз не съм съгласна с всички, които според мен са без особен смисъл в нашия случай , а и са си скъпи. Нищо не коментира по самия протокол на стимулация, но според мен и там нещо ще трябва да се промени.

# 483
Аз много се дразня точно, че ние трябва да се сещаме. На нас никой не ни беше посъветвал преди 1 ви опит да направим ДНК фрагментация. Нито моята докторка, нито тогавашния ни андролог, а това е важно. (бях чела, но си казвах ще изпълнявам каквото ми казват ). След като мъжа ми отиде при друг андролог и той му казал, че задължително трябва ДНК фрагментация.

# 484
Ама ето, аз ако не бях поискала нямаше и да предложи според мен.Ама те в клиниката и без това не правят и ИМСИ, и МАКС. Отделно и други пропуски отчитам, благодарение на това , че постоянно ровя и чета. Дразни ме също , че за всички се действа по един и същ начин, независимо от проблема.
За себе съм решила, че ще им дам още един шанс и после , ако не е успешен , ще се ориентираме към Турция, че нямаме време.

# 485
Момичета, интересно ми е след неуспешен опит не трябва ли да има преглед от доктора направил трансфера и да се обсъди как ще се продължи по нататък. Дали да продължа с витамините, добавките. Хормоналната терапия естествено я спрях. Подадох документи за втори опит и живот и здраве след празниците ще направя втория опит.
Me4ta81,и според мен логиката е след неуспешен трансфер да има обсъждане и план за действие в бъдеще,но от опита ми до тук,това не се случва.Аз съм в Щерев и след 2та ми неуспешни свежи трансфера,само се чухме по телефона с лекарката ми,да каже да спра лекарствата(което аз разбира се вече бях направила) и че ме чака като си взема следващата заповед да започнем отново стимулация.От момичетата,които са в Надежда разбрах,че те коментират с лекаря си неуспеха по скайп и обсъждат какво да променят за следващия път,но дали е сериозно обмисляне не знам,нека някоя пациентка на Надежда да сподели.
Аз затова вчера в друг мой пост споделих,че не ми харесва как се случват някои неща тук,но колкото пъти се опитах да коментирам с АРТ специалиста си нещо по стимулацията и въобще плана на инвитро процедурата бях прекъсвана с нещо като:ще видим,не се знае колко фолукула ще тръгнат,то на твоите години......
В чужбина е по същия начин ,колкото и да настоявам за отговори те си имат заучени фрази ,които никакъв отговор не дават в крайна сметка . Но пък иначе след трасфера дискутирахме проваления опит ,но така и не коментирахме причината конкретно. В общи линии те просто го правят за пари.
Това е жалкото,че инвитрото е бизнес и при това много доходоносен за клиниките и аз имам чувството,че правят опит след опит,без значение дали с нещо са подобрили нещата.Наистина мисля,че не е нормално за всяко нещо да търся сама отговори,дори за правото ми да кандидатствам по Фонда сама разбрах и съм благодарна на момичетата от темата,които ми помогнаха с инфо,защото аз в началото мислех,че нямаме право на финансиране т.к. имаме 1 дете.

# 486
Ирен и моят коментар мина. Ще съм без противозачатъчни и ми предложи и други неща, предполагам същите като при теб. Аз го попитах дали може да съм с друга стимулация, защото на тази реагирах слабо съгласи се. Ние сме с мъжки фактор, но каза, че към сперматозоидите са нямали забележки, а към яцеклетките са имали. Иначе витамини и добавки каза аз да си избера, защото вече няколко месеца не мога да се отърва от една уртикария, мислех, че е от някой от препарати или лекарства, но не мога да разбера какво я провокира. Направих малка почивка, намаля, но все още се появяват петна.
Посъветвайте ме какво да пия на 39г. АМХ от преди 2 дни е 1.950.
Приемам сега селен, Q10, вит. Е, селен, Вит.Д, витапектин и ериус. Ще включа пренатал витамини и в6, защото ми е на долна граница. ФК и в12 са ми в горни граници и за това не приемам сега. Понеже имам и някакъв метаболитен проблем незнам какво да започна отново метфогамма или инозитол? Приемам съвети какво да пия, че съм объркана вече 🙂

# 487
bebka 2304 когато съобщих че резултат ми е отрицателен ми казаха да спирам всичко включително и витамините. Но аз пиех само фолиева киселина и герикапс. Защо трябваше итях да спирам незнам. Сега аз също търся какво да започна да пия, ей така на своя глава. С АМХ 1.5 съм и искам да съм по подготвена за втория опит. При първия дори не е имало опит за имплантация и искам да подобря малко качеството. Аз също ще се радвам на съвети за добавките.

# 488
Момичета, консултирайте се с Денис за добавките, много ще ви помогне сигурна съм Hug Най-общо аз мога да кажа че в темата за добавките са изброени много за качеството на Я, относно АМХ има шанс да се повиши ако витамин Д е на горна граница. Пак казвам пишете на лично на Денис, наистина много помага. Желая ви много късмет и скорошно забременяване Flowers Four Leaf Clover

# 489
Момичета, вместо синтетични добавки, по-добре обърнете внимание на храната.Повече млечни продукти, риба,зеленчуци, плодове, ядки. Млечните трябва да бъдат с висок процент масленост.

# 490
Аз съм За добавките,но не нещо непроверено, също с Денис съм писала често и ми е помагала , не бих разчитала само на храна и режим,правила съм го и не доведе до нещо грандиозно ...Също съм За нещата да са поне 3месеца назад, не става за 2 седмици...

# 491
Момичета, някоя която прави инвитро в Щерев може ли да сподели кога се прави ПСР теста и дали, ако започна стимулацията и се разболея преди пункцията, ще има пункция?
От сутринта съм се побъркала, защото почти всичките ми познати са болни и то цели семейства и родове, някои даже тежко и въпреки, че не съм се виждала с никой от тях от 2 месеца, днес ме заболя гърлото и кашлям, а започвам стимулацията след няколко дни. Ще стоим вкъщи и няма да имаме контакт с никой, но много се притеснявам, ако почнем стимулция и накрая няма пункция...

# 492
Преди започване на стимулацията ми направиха бърз тест. Но знам от други момичета във форума, че при положителен, анулират пункцията.

# 493
И какво се случва, ако имаш 20 яйца в корема и си се пукат там? Сигурно е кошмарно...Fearful

# 494
Момичета, някоя която прави инвитро в Щерев може ли да сподели кога се прави ПСР теста и дали, ако започна стимулацията и се разболея преди пункцията, ще има пункция?
От сутринта съм се побъркала, защото почти всичките ми познати са болни и то цели семейства и родове, някои даже тежко и въпреки, че не съм се виждала с никой от тях от 2 месеца, днес ме заболя гърлото и кашлям, а започвам стимулацията след няколко дни. Ще стоим вкъщи и няма да имаме контакт с никой, но много се притеснявам, ако почнем стимулция и накрая няма пункция...
Не само в Щерев. Навсякъде при положителен ПСР няма пункция.

Общи условия

Активация на акаунт