💙Януарски мами 2021 ❤️тема 3

• 50 082
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Пиши като има становище... Ще ми бъдеш от полза и на мен. Стискам палци на всички ♥️

# 601
Аз живея в Австрия и тези изследвания всичките при нас са задължителни и съм ги правила. Втора бременост ми е и въпреки че при първата са правени ,при втората на ново ги правих. Дано всичко е наред, опитай се да бъдещ спокойна. Успех и стискаме палци!

Последна редакция: вт, 03 ное 2020, 08:00 от An G - E

# 602
Може ли да се издава болничен лист със задна дата? Болничния трябва да е от 8.11, а прегледа ми е на 9

# 603
  • Седмото небе
Болничен лист със задна дата доколкото знам може да бъде издаден само от ЛКК.
Аз например вчера 2.11 ходих да взема моя първи 30 дневен болничен, издаден с дата 21.10. Предишния ми беше до 20.10

# 604
Супергърл, то може да си го взела вчера, но те да са го написали преди това.
 От клиниката от която взимам болничен, винаги ми казват, че е важно преди датата да занеса картона или на датата. Когато е почивен ден може със задна дата(такива спомени имам).

# 605
Здравейте!
Тъй като бях студентка до скоро и започнах работа от 1 октомври, някой знае ли имам ли право на болничен преди 45 дневния? Това ми е първа работа. Благодаря!

# 606
  • Седмото небе
Питайте в актуалната тема за Майчинството счетоводно. Мисля, че там момичетата, които пишат ще могат най-точно да отговорят на този род въпроси. Ето и линк:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1244664.msg41671307#new

# 607
За болничните при мен нещата стават така примерно днес ми изтича и аз утре съм при АГ той ми пише нещо като направление. Отивам в болницата и го оставям с книжката. И при тях примерно комисията е в петък и чак тогава ми го пишат, като връщат датата. Последния ми беше изтекъл на 22.09 новия е от 23.10 като е издаден на 28.10.

# 608
Може да е така, защото те водят че лежиш в болницата примерно. Най-добре всеки да се консултира с Аг, който му издава. Да не стават издънки.

# 609
Нека се консултират да. Аз такива притеснения имах в началото, но всичко се оправя. Иска се спокойствие за момента това в най-важното. При мен така се случва, защото комисията не работи всеки ден. Пишат ме отказала хоспитализация, на домашно лечение.

# 610
Някой сменял ли е магнезиев диаспорал 300 (2 по1) с магнерот 500(3 по 2), вчера имах постоянна тъпа болка в продължение поне на час точно белега от секциото. Днес сутринта бях на преглед, всичко изглежда добре, маточна шийка 37 мм. Лекарката ми смени диаспорала с магнерот, казах й че искам възможно най силното а сега гледам че една таблетка магнерот съдържа само 35 мг магнезий, това 500 не знам за какво се отнася, докато диаспорала са на саше 300. Някой има ли представа дали магнерот а е по силен наистина

# 611
Магнерот е лекарство, а диаспорала е хранителна добавка. Магнерот е най-силен. Аз го пия 4х2

# 612
Аз не съм специалист, но доколкото и аз знам магнерота е най-силен. Първо има малка разлика в препаратите - едното е магнезиев цитрат, другото - магнезиев оротат дихидрат. Щом ти ги е сменила, логично е второто да е по-силно. Поне така си мисля. По този повод и аз съм на магнерот всъщност.

# 613
Момичета ,тези от вас които си правеха обременяване с глюкоза може ли да погледнат и моите резултати ,докато док ги види .Предполагам положителния резултат на CMV и на Рубеолата означава че имам антитела🧐🤔??

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 18:40 от Vasilisa_pz

# 614
Момичета, най-накрая реших дилемата си с якето. Днес бях на косъм да си поръчам едно от ХМ, един размер по-голям от обичайното, после за една бройка щях да поръчам от Зара едно яке oversize и накрая минавайки през Лидъл видях техните зимни якета, които за 3 месеца носене ми се сториха приемливи и на офертна цена и се сдобих с яке от тях за под 50 лв. Grinning  Намерих и снимка и реших да споделя.

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 20:01 от 12319

Общи условия

Активация на акаунт