Американски колеж - двадесет и първа тема

• 56 517
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря.
А какви са %-те съответно за ниска-висока 4ка,5ца?

# 421
Благодаря.
А какви са %-те съответно за ниска-висока 4ка,5ца?

От първа страница на тази тема :

Система на оценяване в колежа:

Grading Scale
6: 91.5% - 100%
5: 80.5% - 91.4%
4: 70.5% - 80.4%
3: 59.5% - 70.4%
2: 0% - 59.4%

# 422
Благодаря.

# 423
  • софия
Комуникацията с колежа определенео е различна. Няма нишо общо с вида родителски срещи, на които сме свиканли от ду. Няма я и практиката "да звънна на класната". Да си призная на мен това много ми липсваше в началото.  Абе и сега ми липсва.
Имала е девойката конфликти с учители, и аз съм имала забележка към работата на преподаватели, и да, както казва Шарки - за съжаление все са от нашите преподаватели. А има и много, ама много чудесни такива. Шарен свят определено.
Но каквото и да си говорим - изпълнителността на ученика е ключова.

# 424
  • В офиса
То и при висока петица я камилата, я камиларя. Точно днес си говорихме за "любима" учителка по английски, която при 0.02 стотни от шестица, на всякакви опити за комуникация е отсичала "за да се научиш". От тази оценка е зависело влизането в президентския списък и всъщност оценката също така по никакъв начин не е отразявала реалното владеене на езика и усвояване на материала. И това е бил и преломният момент, от който нататък оценките са загубили значението си и е последвала силна демотивация. Учителката не е била българка, но, странно за мен, е показвала преференции и антипатии (и други примери каза) Обратно, припомни учител българин, за който подозира, че незаслужено й е дал едни 0,03 точки отгоре за шестица и коментира, че ефектът е бил, че тя от този момент нататък се е опитвала да дава всичко от себе си в часовете. Изкоментира че и в сегашното училище е получавала по-ниски оценки, отколкото тя мисли, че заслужава, с цел стимул, но те никога не са влияели така на финалната оценка и наистина са си изпълнявали ролята на стряскащ елемент, а не на демотиватор.

# 425
  • софия
Имах подозрения, че процентите за оценка са нож с 2 остриета, но на практика не си представях как се прилага. Предстои да видя при моята девойка как ще се отрази в дългосрочен аспект. За сега мога да кажа, че отразява много точно нивото, което има. Завършва с една висока петица по мат и от нея зависи накъде ще отиде втория срок.
Благодаря за полезните и дълги постове.

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 07:13 от zvаnchе

# 426
  • София
С приключването на първия срок, се начетох в отчетните теми, на такива чудесии при формиране на срочните оценки, че направо бях благодарна за предварително зададените проценти и параметри в колежа.
Сега като прочетох последните мнения си давам сметка, че има и подводни камъни в тази методика. А е и ясно че оценката винаги ще носи субективен елемент (особено когато не е по точни науки). И все пак ми се струва по-добрия вариант, ако се прилага с мисъл.

Моята "убавица", заби в началото на срока 3-ка на правописния тест по БЕЛ Rolling Eyes Цял срок след това ѝ излезе душата, но успя да обърне нещата до 6, след едно есе оценено с 99%, което по мое мнение беше надценено. Според мен учителката е видяла колко много се страе и затова го беше оценила така. На файнъла есето ѝ беше много по-добро, а беше оценено с 5 и така оценката за срока остана 5. Но пък така нещата си дойдоха точно по местата и аз лично не мога да се сърдя. Тя пък си научи урока (надявам се), защото преди правописния тест грам не седна да се подготви, а обясняваше как било по-добре да изкара 4, отколкото 5, за да я пратят на онова там дето им помагат (избяга ми от езика). Е след като изкара 3, вече внимава какво си пожелава Joy

# 427
  • софия
Оценките в грейлинк за първия срок изчезнаха. Ще се появят ли някъде някога пак?

# 428
  • София
В мобилната версия на Грейдлинк има линк с падащо меню за избор на срок и като изберете Семестър 1 2020/2021, се виждат оценките от миналия срок. Не виждам аналогичния линк през браузър.

# 429
  • софия
Аз съм през десктоп версията и за сега нямам първи семестър там. Странно е, че са различни нещата. Явно ще трябва да си инсталирам мобилното приложение, а мразя мобилни приложения.
Скрит текст:
Няма и отзивите, но се примирих, че трябва още малко да изчакам.

# 430
  • софия
Звънче, отиди на асайнмънт, после до лената горе с падащо меню, в дясно ще видиш символ като часовник с надпис "current". Кликни върху него и го промени на "all".  Така от падащото меню ще можеш да видиш всички предмети и даже ако не се лъжа  от предни години. За съжаление справката е по предмет за предмет, май не може да ти излзяат едновременно за всеки срок като група.

Скрит текст:
Отзивите ще ги качат до края на седмицата, винаги гледат преди р.с да са налични за да може да се коментира ако нещо се налага с учителя.

Доп. И една насока - сигурно си забелязала, че като проверяваш за репорт картата, всеки път трябва да кликнеш върху нея( защото не виждаш дали е новата или не) ти се сваля един и същ документ( и сигурно вече имаш 100 такива даунлоуда). Изтегли си приложението - дори да не обичаш, работи много по-прегледно за някои зони. Например репорта не ти го даунлоудва и не ти задръства док секцията. Просто ти показва наличния - ако няма нов, ще е стрария, както на комп версия, но няма да се сваля.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 11:03 от Амели

# 431
  • софия
Йес! Там са. Като станат 12. клас списъкът ще е доста дълъг.
Благодаря.

# 432
  • софия
вече има репорт карти Simple Smile
Хайде, дано са сладки коментарите!

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 14:49 от Амели

# 433
  • София
О, не, по физическо "кърти":"Отлични знания и умения.Пропуски по уважителни причини." Знания!!!

# 434
  • софия
И аз открих неподозирани качества в детето си.
Цитат
На Фитнес теста не успя да покаже на какво е способна, но тъй като е много амбициозна съм сигурна, че през втория срок ще даде всичко от себе си.
Има 0 фитнес способности и 0 амбиция по физическо Rolling Eyes Ако и втория срок са повечето време ДО, не знам къде ще даде повече от себе си. До сега силно се раздаде да сменя стола с дивана и другите места за пребиваване вкъщи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт