Августовски бебета 2020 !

• 20 551
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Дари и аз там гледах.
Надявам се и в обектите да има намаление,  а не само онлайн.
Май няма да излизам днес, че малкия е много нервен.
Аз давам пандата. Доволна съм. Няма някакви непоносими колики.
Вечерните му изпълнения мисля, че нямат общо с коликите, защото като го качим в колата да го возим и се успокоява. Спряхме колата онази вечер за малко и той веднага се събуди и разрева.
Не са колики това.

# 136
Здравейте, мами! Да ви попитам по колко е нормално да наддават бебоците? Ние вече сме на 15 дни, вчера бяхме на консултация и се оказа, че за 10 дни сме качили около 150гр и реално сме си върнали теглото от раждането.
Благодаря предварително!

# 137
Аз знам, че на втората седмица трябва да са си върнали рожденното тегло.

Оф, минаха и при мен около 40дни и лохиите продължават ☹️ Мислех, че като е секцио са ме поизчистили и ще е по-бързо, ама уви... Вярно, малко тече, но ми омръзна вече. Да не говорим, че последните дни е ярко червена кръв, плюс лек дискомфорт в корема и все си мисля, че е цикъл, но е прекалено малко за цикъл, няколко капки.

Алетея, много описателен разказ, и аз много се смях 🤣 Аз не бих могла да кърмя навън, завиждам за смелостта и непукизма 😃

Ние даваме биогайя, не знам дали му помагат, но със сигурност не го запичат. Ака си стабилно... За колики - биоамика, ама рядко.

# 138
Мисля че е нормално. При нас беше същото положение първите 1-2 седмици и почнахме да качваме едва след това.
След възстановяването на килограмите с които е родено детето е нормално първия месец да качва около 30 грама на ден.
Вчера ни теглиха и вече сме 4.7 кг, което означава че е наддал 1 кг, а сме на 25 дена.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 19:43 от G.Savova

# 139
Аз знам, че на втората седмица трябва да са си върнали рожденното тегло.

Оф, минаха и при мен около 40дни и лохиите продължават ☹️ Мислех, че като е секцио са ме поизчистили и ще е по-бързо, ама уви... Вярно, малко тече, но ми омръзна вече. Да не говорим, че последните дни е ярко червена кръв, плюс лек дискомфорт в корема и все си мисля, че е цикъл, но е прекалено малко за цикъл, няколко капки.

Алетея, много описателен разказ, и аз много се смях 🤣 Аз не бих могла да кърмя навън, завиждам за смелостта и непукизма 😃

Ние даваме биогайя, не знам дали му помагат, но със сигурност не го запичат. Ака си стабилно... За колики - биоамика, ама рядко.

Аз днес звънях на АГ за тези лохии. Казах му че още няма 40 дни, но така ди течат, все едно нямат свършване, а бяха почти към края преди 10 дни. Каза, че може да е цикъл, щом не кърмя, но как цикъл толкова време вече... Каза че по телефона нищо не може да каже и да ходя да ме види. Мисля утре да отскоча.
Някоя ходила ли е на профилактичен преглед след операцията? Как ви гледат - с коремен или вагинален ехограф? Че все пак утре ако реша да отида, искам да види дали всичко е заздравяло, а аз все още си теча...

Пробиотик купих преди 3 дни Омнибиотик панда. Ще кажа след седмица как са нещата. Капки използвам Инфакол.

# 140
Кърменето не е показател за цикъла и обратното.
Предния път имах лохии към 10-12 дни, на 22 ми дойде истински цикъл и от тогава до следващото забременяване ( грубо 4 години) си беше редовен, а кърмим до 1,6.
Сега заради проблемите се удължиха нещата.......

# 141
А някой случайно да знае колко милярда бактерии се съдържат в Омнибиотика? Мисля,че в листовката прочетох 3 милярда само.. но не съм убедена. Понеже обмислям да взема пробиотик на марката,която пиех по време на бременност и бях доволна, той е с 10 милярда и на доста по-достъпна цена от Омнибиотика. Ще взема този,който е с повече бактерии.

# 142
Момичета, беба не е ходила от 2 дни вече. Много я боли корема. Утре ще звъня на педиатъра, но някакви препоръки имате ли 😑😑

# 143
А някой случайно да знае колко милярда бактерии се съдържат в Омнибиотика? Мисля,че в листовката прочетох 3 милярда само.. но не съм убедена. Понеже обмислям да взема пробиотик на марката,която пиех по време на бременност и бях доволна, той е с 10 милярда и на доста по-достъпна цена от Омнибиотика. Ще взема този,който е с повече бактерии.

Да, така пише - с минимум 3млрд. на 1 доза.
Може ли да споделиш какъв си пила по време на бременността.

# 144
Момичета, беба не е ходила от 2 дни вече. Много я боли корема. Утре ще звъня на педиатъра, но някакви препоръки имате ли 😑😑

Пробва ли с масаж на коремчето?
Някой мисля беше писал, че 1 капка зехтин действа безотказно.

# 145

Да, така пише - с минимум 3млрд. на 1 доза.
Може ли да споделиш какъв си пила по време на бременността.

Пускам този,който пиех по време на бременността и бебешкия ,който смятам да поръчам. Компанията е страшно голяма и има огромен избор пробиотици: за чревната флора,за имунната система,за деца,за кърмени бебета,за бебета на адаптирано мляко и много други..

# 146
Нашата не беше ходила 3 и днес сутринта се омаза до врата. Мислех си, че има запек, а то... на вода беше. Ама наистина на вода. Уж на кърма нямало как да се запекат, но знам ли. Не било притеснително до 7 дена да не ходят (това за кърмени бебета).
Правихме й масаж на корема, за да й помогнем да се изходи.

# 147
Daisy, освен масажа на коремчето, пробвай поне 5 минути без памперс, като правиш гимнастика ( крачетата го свиваш към корема с раздалечени коленца и събрани петипки и ги отпускаш). Сигурна ли си,че е запек? Само два дни са, някои педиатри го дават дори до 10 дни ,че може да няма изхождане... също и термометър в дупето намазан с нещо мазно, но ако ще е така то по-добре микро бебешка клизма фабрична.

# 148
Дейзи, моето бебе ходи на 3-4-5 дни, откакто се е родил. Педиатърката каза, че е нормално. Коремчетата им се настройват още. Като се прибрахме от болницата чак на шестия ден се изака, сега ходи през 2-3 дни. Нищо не му давам, няма запек.

# 149
Здравейте, мами,

Започнах от темите за юлските бебета, но чак тук виждсм коментари за секрети в носа на новородени (може  да съм пропуснала в предните теми).

Искам да попитам има ли от вас дами раждали в болница Надежда, София през юли месец.

Бебето от ден първи е със запушен нос, като още в болницата го казах, на  никой не ми обърна внимание. Чистим носа с аспиратор и излизат ужасно много сополи. Казах на педиатърката, която неглежира проблема и чак сега като дойде моментът за ваксините я убедих, че има проблем. Пуснахме секрет от носа - стафилококи. Убедена съм, че е заразен от болницата! Чакаме резултата на още едно бебе със същите проблеми, родено пак в Надежда през юли месец. Искаю да разбера дали и други родителите имат този проблем, защото да се дава антибиотик на бебе на 2м не е добре, дори и да е локално, отделно, че стафилококи не се чистят толковс лесно.  Ако има още заразени бебета, е добре въпросът да се отнесе към ръководството на болницата (всеки сам преценява, разбира се).

Отделно го изписаха със страхотна жълтеница, нещо което пак им казах на място, никой не ме отрази. После тичахме по други болници,  дай Боже всичко да е наред.

И също така при раждане така са го изтеглили (естествено раждане), че в момента се нуждае от рехабилитация, т. к. постоянно държи главата на дясно и вече е деформирана, но това не е единственият проблем, който настъпва поради това, че си държи главата на една страна само.

Не искам да казвам на мен какво ми причиниха и оттам какви неща се отключиха и всичко това, защото някой реши да отчете дейност и дс спука околоплодния мехур само на 4см разкритие.

Със същия успех можех да родя  в първата държавна болница без избор на екип и със сигурност не за 2к+ лв.

Но нека се върнем на стафилококите. Интересно ми е дали и друг,  раждал в Надежда, има подобен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт