Любители на Котки - Тема 149

• 30 254
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Добър ден на всички, въпросът ми както се подразбира в заглавието е относно отравяне с грозде при котките въпрост е следният - Наистина ли гроздето е толкова отровно за котките и е възможно да им причини бъбречна недостатъчност! До колкото четох в интернет на някой места пише, че е отровно на други, че не е но пък трудно се приема от организма на котето..... също ако някой е имал случай в който грозде е причинило проблем при домашна котка моля да сподели. Задавам този въпрос поради причината, че имам малко коте което си играе с тях (в двора) и е възможно да погълне, просто няма как да огранича достъпа до него, гледам, че не проявява интерес към тях , но пък и ми е интресно вашият опит .....Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 16:05 от georgi42432

# 496
Здравейте мами, спасихме три котета преди време,две от тях женски,им е време за кастрация,но не искам да ползвам услугите на общинското предприятие,заради рязането на ушичките,моля,споделете за Пловдив,от коя клиника сте доволни и дали знаете за някакви купони и отстъпки в самите клиники.Ще ви бъдем много благодарни.

# 497
Виж тези невинни очички! Сладур, сладур ........

# 498

Как да стана, за да отида да си прибера детето от градина? А?

# 499
Да ви покажа бутиковия котарак Пантьо с кодово име Чантьо, Чантата, майка ми, когато ми пише в месинджър за него аутокоректа и поправя името на Чанта, та от там вече си има две имена. 😂

# 500
Когато сме в Пловдив водим котката в клиниката на Карагьозов, доволна съм от отношението, там го и кастрираха, не мога да кажа за отстъпки, но може да попитате.
За гроздето и аз така съм чела, но ще е рядкост коте да погълне, въпреки че в темата имаме котенце, което обича шоколад. Няма как да го опазите навън, поне се надявам да е обезопасено, на улицата са най-големите опасности.

# 501
  • Велико Търново
Ивекс,  🤗
Каня се да пиша от няколко дни, че не съм писала много отдавна. Имахме разни задачи, после успяхме да отидем на море за няколко дни (леко извън сезона, но тази година така).
Пиги Миги е добре. Пердетата обаче не 🙄 Супер игрива е, Рижко беше много по- спокоен ( може би заради болестта, не знам). Това е чудооо, не се спира. Най- интересното е, че много мяука, мяу, мяу без повод- не е гладна или нещо, просто си говори. Вашите говорят ли? Ама твърде много мяу😏 Другото- типично за малките шошита без мама- меси с лапички и суче, ляга някъде и почва... Супер много суче, съответно пуска нокти, което не е много приятно. Цялата съм изподрана, защото играе, закача се, меси върху нас, скача отдолу от пода и се хвърля на теб- всички екстри. Катери се навсякъде, маси, кухненския плот... Абе мисля, че сега чак разбираме какво е да имаш бебе коте( тя е на няколко месеца вече, но си е малка). Рижко беше спокоен, гушлив, скачаше по топчета, играеше с играчки, но не е бил толкова див. Тя е фурия, но пък е гушлива 😁 Като бяхме на морето идваха приятели да я гледат, и с тях е била много гальовна, единият се изрази Чудеше се да ме меси ли, да суче ли, да мърка ли, да драска ли😁
Та така си живеем с принцесата- мърка, меси, гушка се, бяга много, заиграва се с всичко, влиза навсякъде.

Ето я преди малко 😊

# 502
Душица блага, радвам се, че писа. Hug

# 503
О,Зак е същия-гушлив,леплив,мяучест и когато го взема започва да търси да суче.А уж е бил с майка си..

# 504
  • София
Ой имах същата такава котка, с черно и бяло, много беше игрива, Снеки се казваше. Направо бяхме целите одрани, даже преди бала под окото ме одра.

Пухчо е пълната противоположност на всички котки които съм имала. Спокоен, играе си сам, не дере, мяуче само когато е гладен или е ходил в тоалетната и иска да му почистиш. Изобщо не е любвеобвилен, няма да дойде да ти седне в скута, седи си на дървото и си е самодостатъчен. Обича и уважава единствено мен, следва ме навсякъде, вечерта като си лягам идва в спалнята и ляга на стола до мен, не на леглото. Не седи на дивани и столове. От време на време закача пердетата ама е от невнимание. Бяхме чели преди да го вземем че мъжките персийци са с много благ характер, не знам дали е от породата, но съм приятно изненадана от него. Пу пу да не го урочасам Grinning

# 505
От породата е.Навремето като търсех коте за детето,затова избрах британец.Велик беше с нея!
Този мъник ми разказа играта,а няма и месец в къщи.Но пък го обожаваме вече.Днес за малко да го изгубя навън..

# 506
Все едно описваш Топче.

# 507
Бубе, все едно описа Драко. Катери се , търчи, пълен с енергия, мяу-мяу по много, суче по цяла нощ чаршафите.. едва се наспивам от него.
И продължава да излиза като се отвори вратата. Със засилка и на бегом излиза и вече е на долния етаж. Много ме ядосва..
Маце, явно от породата ще да е. Мъчих се да се сетя тия дни Марсел като бебе.. ами не , никога не е бил такъв “дзвер” като това. Спеше си, търкаляше се, тук таме играеше с нещо и товаааа е 😁

“Мама къде скри тея мръвки.. знам, че бяха тук.. 🤔”

# 508
Подготвяме вечерята с шеф Мяу-нчев 🤣🤣🤣

# 509
Red soul, как така щеше да го изгубиш?😯

Общи условия

Активация на акаунт