Моите любими торти!!!-3

  • 66 836
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 62
Кremena, за оцветяване на фондан newsm78...предполагам че питаш за т.н. Marblizing, където се получава като черти. Ето едно видео:

http://www.atecousa.net/learn/satin_ice_3.shtml

Показано е с два цвята....аз го правя по следния начин: разтилам фондана/ както започва видеото/, топя клечка за зъби в боята.С клечката правя няколко черти напречно, след което започвам да го увивам/меся както е показано на видеото.

# 136
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370
...Иначе ако обичате кокос, погледни тази торта - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg3048#msg3048!

...



natalyna, ЗЛАТНА СИ !!!   bouquet

Ако знаеш колко ми помогна само ! Преди 2 години /на морето/ ядах торта Рафаело /така се казваше/ и така като гледам твоите продукти си е направо "моята" торта Рафаело, която никъде не мога да намеря тук в Пловдив и топчетата топнати в шоколад и оваляни в кокос са същите  Simple Smile

Мерси   bouquet  bouquet  bouquet Ще я направя още тази седмица  Grinning


Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 21:48 от doniboni

# 137
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370
...

 
Нatalyna, за трикове newsm78....предполагам, че повечето ги знаете..... newsm78, някои от моите хитринки са:
***никога не сиропирам блатовете,
***винаги изравнявам блатовете,
***покривам винаги тортата с маслен крем, преди да я покря с фондан....пробвала съм и със сладко от кайсии, не го препорачвам за начинаещи. С масленият крем се оформя тортата по лесно и скрива много от недостатъците Flutter на тортата.
***след като е покрита с фондан, никога не я слагам в хладилника, защото фондана се разтича и цветовете се променят.
***За кремовете между блатовете: използвам кремове без яйца и мляко.....ако е възможно замествам прясното мляко с вода. Натрушавам изрезките от тортата в крема, за да предаде обем и блатовете да не се слегнат.
За друго не се сещам.....ако имате въпроси ще се радвам да отговоря.


Аз имам няколко въпроса  Simple Smile

Защо никога не сиропираш блатовете, не остават ли сухи при консумация после ?
Защо за кремовете м/у блатовете не използваш яйца и мляко, а млякото заместваш с вода, не става ли по безвкусно ?

Ще се радвам ако ми отговориш   bouquet

# 138
  • там нейде .............
  • Мнения: 647
.................
Аз имам няколко въпроса  Simple Smile

Защо никога не сиропираш блатовете, не остават ли сухи при консумация после ?
Защо за кремовете м/у блатовете не използваш яйца и мляко, а млякото заместваш с вода, не става ли по безвкусно ?

Ще се радвам ако ми отговориш   bouquet


аз се замислих за същото

# 139
  • Мнения: 62
Не сиропирвам блатовете, защото в почти всички торти тук се првятс краве масло или олио и тортено брашно / което е брашно + царевично нишесте/, тези съставки правят тортата по лека и влажна. Сиропирването тук не е познато много и не се предпочита от месните хора. Имам познати сладкари които практикуват сиропирването, в крайни случай, като топят готварска четка в сиропа и мажат блатовете. Другата причина да не сиропирвам е, че трудно се постига желаната, правилна форма след като е покрита с фондан....също ако тортата е на няколко етажа и има украса, се сляга. Сиропирване прилагам при сметановите торти, които са направени от пандишпан.
Замествам млякото с вода  и избягвам яйчните кремове т.к оставям фондана или масления крем да исъхнат на стайна температура. Както казах и преди, слагането на тортата в домашния хладилника предразполага фондана да се увлажни и цветовете се променят.....друг е въпроса ако се поставят в спецялна хладилна камера каквито има в магазините.
Вкусът на крема не се променя след като е направен с вода, защото тук обезмасленото прясно мляко си е вода с цвят на мляко Confused.....

# 140
  • София
  • Мнения: 362
Привет, милички!
Много ми е спешно, затова ви моля за помощ. Скоро виждах тук една торта с рулата Swiss Roll.
Може ли някой да ми каже рецептата   Praynig
Утре детенцето има рожден ден (мини Simple Smile ), а аз всеки месец правя по нещо. Да, ама вече ходя и на работа и трябва сега да го сготвя.
Така, че моля - помагайте   Embarassed

# 141
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370
Не сиропирвам блатовете, защото в почти всички торти тук се првятс краве масло или олио и тортено брашно / което е брашно + царевично нишесте/, тези съставки правят тортата по лека и влажна. Сиропирването тук не е познато много и не се предпочита от месните хора. Имам познати сладкари които практикуват сиропирването, в крайни случай, като топят готварска четка в сиропа и мажат блатовете. Другата причина да не сиропирвам е, че трудно се постига желаната, правилна форма след като е покрита с фондан....също ако тортата е на няколко етажа и има украса, се сляга. Сиропирване прилагам при сметановите торти, които са направени от пандишпан.
Замествам млякото с вода  и избягвам яйчните кремове т.к оставям фондана или масления крем да исъхнат на стайна температура. Както казах и преди, слагането на тортата в домашния хладилника предразполага фондана да се увлажни и цветовете се променят.....друг е въпроса ако се поставят в спецялна хладилна камера каквито има в магазините.
Вкусът на крема не се променя след като е направен с вода, защото тук обезмасленото прясно мляко си е вода с цвят на мляко Confused.....



Мерси за подробното обяснение   bouquet

# 142
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Привет, милички!
Много ми е спешно, затова ви моля за помощ. Скоро виждах тук една торта с рулата Swiss Roll.
Може ли някой да ми каже рецептата   Praynig
Утре детенцето има рожден ден (мини Simple Smile ), а аз всеки месец правя по нещо. Да, ама вече ходя и на работа и трябва сега да го сготвя.
Така, че моля - помагайте   Embarassed

Заповядай! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11885.msg175715#msg175715
Тортата е изключително лесна и вкусна.

# 143
  • Мнения: 3 216

Заповядай! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11885.msg175715#msg175715
Тортата е изключително лесна и вкусна.
И аз я правя така,само че слагам малко повече желатин,за да стои по-стегната. И я правя с едно нормално и едно шололадово руло( с второто затапвам отдолу) .Сьщо така я заливам с шоколад,но пьк така не се виждат отгоре парченцата руло.
Ето я моята торта.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1209190
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1209191
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1117646

# 144
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883

Заповядай! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11885.msg175715#msg175715
Тортата е изключително лесна и вкусна.
И аз я правя така,само че слагам малко повече желатин,за да стои по-стегната. И я правя с едно нормално и едно шололадово руло( с второто затапвам отдолу) .Сьщо така я заливам с шоколад,но пьк така не се виждат отгоре парченцата руло.
Ето я моята торта.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1209190
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1209191
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1117646


Чудесно си се справила!
Аз също редувам рулата, шоколадово и плодово, но само да отбележа, че две рула не ми стигат. Но то си зависи и от купата, в която се прави тортата, но аз я правя с минимум 4 рула.

# 145
  • Мнения: 3 216
Аз я правя по -мьничка ,защото у дома сме само двама-дребния още не яде торти. И татито като е на работа-аз сама си изяждам тортичката Embarassed В петьк правих локумено-бисквитената-много хубава стана. ПОсле ще пусна снимки.

Последна редакция: нд, 26 ное 2006, 11:12 от kremena

# 146
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 370
Привет, милички!
Много ми е спешно, затова ви моля за помощ. Скоро виждах тук една торта с рулата Swiss Roll.
Може ли някой да ми каже рецептата   Praynig
Утре детенцето има рожден ден (мини Simple Smile ), а аз всеки месец правя по нещо. Да, ама вече ходя и на работа и трябва сега да го сготвя.
Така, че моля - помагайте   Embarassed


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102654.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=109068.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86504.0

# 147
  • София
  • Мнения: 362
Благодаря много  Heart Eyes Hug  bouquet Heart Eyes Hug  bouquet Heart Eyes Hug  bouquet
Започвам веднага!   chef

# 148
  • Мнения: 3 216
Ето две сними от петьчната торта. Украсата хич не я докарах,защото цветнота смес ,скоято трябваше да украся не я уцелих,малкия на два пьти ми издьрпа покривката и я омацах цялата,Следващия пьт ще знам какво да избегна.На вкус обаче стана супер.
http://images12.snimka.bg/001605648-big.jpg
http://images12.snimka.bg/001605650-big.jpg

# 149
  • Пловдив
  • Мнения: 257
И аз да се отбележа с моята скромна тортичка  Blush

Общи условия

Активация на акаунт