ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 334
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде в Европа...
Прави ми впечатление, че столичаните, които си бяха за лятото по нашия край, не бързат да се прибират в София. Даже одеве в магазина една групичка обясняваше, че няма смисъл да се прибират за две седмици в София като пак ще минават децата онлайн. А и на касата на маршрутките ме посъветваха да не бързам да купувам карта... Запознах се с класната - лъчезарна, млада жена. Хареса ми.
Девойката този път само 40 минути си избирА риза за утре.
Подвързахме учебниците, остава само по-дебела тетрадка речник да купя. За испанския двойна или тройна трябва да е?
Предполагам двойна, никога не съм ползвала тройна..ИЕ е лесен за четене, има си правила за някои букви и толкова..няма транскрипция...

# 211
На нас с униформите поне дебатите около тоалета са ни спестени. Слушаме само примирено мрънкане. Grin

# 212
  • софия
И ние сме готови за утре. Нищо не трябва да подготвям. Толкова лесно никога не е било.
До преди малко бяхме на РС, но не точно. Представиха всички учители, всички, които работят в колежа, приветстваха децата, дадоха им написани указания за утре и шоколад 😅 Всички бяха усмихнати и позитивни, а аз не разбрах дали ние можем да ходим утре.
Категорично ми отказа да я снимам 😢
Утре ще им правят обща снимка. Дано ги продават да купя.

# 213
На откриването на университета, на което беше министърът днес, са казали 2 седмици присъствено, 1 месец лекции онлайн, упражнения присъствено, от ноември изцяло онлайн. Дано не е вътрешна информация, а ЕЖК и пожелателно.

# 214
Такова едно казване на мен не ми кореспондира с реални факти и обективни причини, а с нежелание за ходене на работа.
Бих прекъснала следване в редица важни специалности, ако трябва да си го водим онлайн без причина.

При нас род. среща мина без такива циркове и пророчества. В клас няма да се маскират. То иначе много хора бихме спрели децата - да не си губят времето поне, щом ще гледат и слушат маскаради.
Ни един учител не реши да ходи с маски в час.
Особено по чужд език. Класната ни е по немски и си каза, че това няма как да стане смислено и качествено - да им говори през парцали нов непознат език. Абсурди.

# 215
И нашата родителска среща мина. За мое и на негово величество пубера щастие, ще са първа смяна. Бях започанала да се притеснявам какво ще правим с ортодонта (работи само следобед), ако учи втора смяна. Преди започваха в 8ч, сега ще са от 7:30. Аз съм Ок с това. Тъкмо ще свършват по-рано. В програмата имат ФУЧ математика. Предметите ще са им на блокове от по два часа. Всъщност тях не ги касае чак толкова при 3-4 часа дневно английски. Учебниците по английски ще са с обща поръчка. Три учебника с три учебни тетрадки. Споменаха нещо за 120лв.
Маски само в коридорите. Класната им е по БЕЛ. Спомена, че доста часове по литература ще карат на двора или в близкия парк. По български щели да наблягат на граматиката, но по литература нямала да ги тормози много. Просто щели да си обсъждат спокойно произведнията и да си говорят за литература. Харесвам я тази жена.

# 216
И на мен не ми е никак ок и се надявам да си останат празни приказки. Особено в университета не виждам причина за подобни неща. За училище не мога да преценя.

# 217
  • София
И аз съм готова за първия учебен ден! 😁
Наборът е излязъл сутринта и още си вее байрака. А аз накупих днес няколко липсващи учебника, тетрадки, ученическа карта, надписах, подвързах, отличничка!😁
За класната взех една саксийка мини рози, ако реши, може да ги остави да красят класната стая. Тоалета за утре е ризка с къс ръкав и дънкови бермуди.
Утре в 11:15 ги викат за кратко откриване, само осмите класове и после час на класа, да се запознаят помежду си и с класната. Сигурно са скроили някакво излизане после, не вярвам да се прибере веднага, чакам го да се върне всеки момент и да ми каже.

# 218
  • Някъде в Европа...
Ох, стана ми много мило днес...Старата класна събра пак целия клас днес в близкия до училище парк. На всяко дете подарила персонален подарък за спомен от нея. Синковецът е навън и не мога да разкажа повече, но на леглото му видях дървена кутия, вътре с дървена папионка, дънкова кърпичка, дървено цвете за ревер и ръкавели с дървена украса...Направо ми се насълзиха очите...Това момиче на 27-28 г., което дори не е родител още, се оказа страхотен класен ръководител - строга, мила, приятел, "родител", когато трябваше...Справи се с клас с 16 момчета и 9 момичета, през какви ли не перипетии и настроения минаха. .И днес - подарък за всяко дете с послание "с обич от Класната"..Еми ще си я запомним, както запомнихме класния до 4 клас, който все още се интересува от децата и кое къде продължава. Дано и новата, на която знаем само името, се окаже и тя добра...

# 219
  • София
Air, много прекрасно! 😊
Такива спомени остават завинаги.
Ми хайде, момичета, в навечерието сме. 😀
Да им е на късмет на децата новата учебна година! Смело да борят върхове, да са силни, да са здрави, все такива фантастични, да ни радват, да ни ядосват, да са си те - нашите деца. Вълнуващ гимназиален път да им пожелаем! ❤️

# 220
  • София
AIR, страхотен жест и подарък! 
Сетих се, че и снимка ще му трябва, та се чудя аз ли да го снимам, както досега или да го пратя на фото? Колко струват ученическите снимки за София?

# 221
  • софия
Това е Учител, а не назначен на заплата служител.
Дано децата срещат повече подобни хора - с обич и сърце да упражняват тази отговорна професия.
Като ранобуден славей, утре рано зарана ще наричам 🙂

# 222
И аз се трогнах
Браво на класната Simple Smile

# 223
....
Ми хайде, момичета, в навечерието сме. 😀
Да им е на късмет на децата новата учебна година! Смело да борят върхове, да са силни, да са здрави, все такива фантастични, да ни радват, да ни ядосват, да са си те - нашите деца. Вълнуващ гимназиален път да им пожелаем! ❤️
Red, как добре си го казала. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Присъединявам се към твоето пожелание, с твое позволение. Simple Smile

Air, много мило е това.
Въобще влизам тук и се разчувствах.

# 224
  • Sofia
Ето това е УЧИТЕЛ 🤗

Общи условия

Активация на акаунт